Email: groundhogswe@gmail.com

måndag 30 januari 2017

Jeanette Gustafsdotter pixlar sitt ansvar för att Manuel Knight så länge kunnat undgå upptäckt. Jeanette Gustafsdotter är vd för intresseorganisationen 'TidningsUtgivarna' och hon hävdar att svensk press ”tar sitt ansvar och granskar och rapporterar”. Är det någon som idag tror på vad Jeanette Gustafsdotter säger?

På sätt och vis får vi ge TU:s vd Jeanette Gustafsdotter rätt, för faktum är att en (1!) tidning i Sverige tagit sitt ansvar, granskat och rapporterat kring Manuel Knights mångåriga bedrägerier, nämligen Magasinet Filter. Men resten av den svenska pressen, vad sysslar den med? Letar navelludd?

I förra veckan bedrev TU en brett upplagd kampanj i svenska tidningar. En annons, större än en halvsida på t ex Aftonbladet, visar ett pixlat ansikte med påståendet att pixling skulle indikera hänsyn. Så här såg en del av annonsen ut:

imagebam.com

I annonsen skriver Jeanette Gustafsdotter att hon gärna vill veta vad vi som läsare tycker och hon anger sin edress: jeanette@tu.se

imagebam.com

Nu är det väl bäst att vi här blir övertydliga: Groundhogs sympatiserar på inget vis med de publikationer som exponerar/hänger ut misstänkta eller hänger ut folk p g a deras hudfärg, etnicitet, medborgarskap o s v. Att vi här på vår blogg exponerar Manuel Knight trots att han ännu inte är dömd, beror på att vi har kunnat bevisa att Manuel Knight under lång tid förfarit bedrägligt. Han har bl a påstått sig vara ”utbildad psykolog” och ”elitsoldat i US Special Forces” och med dessa falska uppgifter som bas, lurat till sig pengar från bl a skattefinansierade verksamheter.

När vi för mer än ett år sedan brett slog larm om att Manuel Knight plundrar kommuner, landsting plus statliga verk och myndigheter, så var det ingen som intresserade sig för ärendet. Magasinet Filter har nu i efterskott medgett att man valde att inte bry sig om vårt larm (aug 2015) för att man uppfattade det vi skrev som ”näthat”. Så långt har det alltså gått i Sverige. När vi i augusti 2015 valde att till den svenska pressen skriva under anonymitet, så dumpades vår varning rakt av och detta av hela den svenska medievärlden. Vi kontaktade mer än 70 redaktioner. Ingen brydde sig. Kan det ha berott på att Manuel Knight är svart? Eller för att Stina Lundberg Dabrowskis namn raskt skulle komma fram, då hon var den som i tevesändning år 2007 i sitt program Stina! ledde in Manuel Knight i det svenska folkhemmet? Vi vet inte. Men vi vet vad vi skrev i augusti 2015: ”...och vi är en multietnisk grupp..”. Ändå kom vår varningsflaggning att uppfattas som ”näthatisk” och/eller ”rasistisk”. Say no more..

Låt oss titta lite närmare på vad 'TU' skriver under sin flik ”Pressetik”. 

Av hänsyn till den enskilde och till pressens anseende har pressen själv antagit etiska regler som innebär att tidningarna ska visa varsamhet mot de enskilda människor som de skriver om. Särskilt gäller detta när privata förhållanden behandlas eller när någon är misstänkt för brott. Den som kritiseras i en nyhetsartikel ska helst själv få uttala sig i artikeln. I annat fall bör den kritiserade få ett bemötande publicerat i efterhand.” 


Det där är ju fantastiskt fint att ha som rättesnöre, men om försiktigheten istället leder till total förlamning, så som att Manuel Knight tillåtits fortsätta att lura och bedra, så blir det ju lite som talesättet: ”operationen lyckades, men patienten dog”.

Undra på att svensk reguljärmedia idag ligger inlagd på IVA med näringsdropp och kräver en massa konstgjord andning. Syster Jeanette Gustafsdotter, översköterskan, vankar oroligt runt i salen, tvår sina händer alltmedan hon stör sig på allt pip som kommer från hennes inkorg.

Sina vårdkostnader lär patienten på egen hand få svårt att kunna betala. När det gäller Stampen/ Göteborgs-Posten blev det vi skattebetalare som fick betala 447 Mkr. 

Vi hoppas att våra läsare följer Jeanette Gustafsdotters uppmaning och därför kontaktar henne på: jeanette@tu.se

Fotnot: Vi har erbjudit Manuel Knight plats att kommentera det vi skriver om honom. Han har inte hörts av.

PS: Igår skrev vi om Azita Raji, USA:s ambassadör i Stockholm. Vi skrev att vi trodde hon skulle vara borta innan år 2017 var till ända. Det gick snabbare än så. Vi hade missat att hon redan är uppsagd. TV4 Nyheter visade kl 22 upp ett av hennes tweets.

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.