Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 16 oktober 2015

En Amerikansk bedragare har Sverige som bas!

HÄR STARTAR VI BLOGGEN SOM ÄR TÄNKT ATT VARSAMT, MEN KRITISKT, GRANSKA MANUEL KNIGHT.
MANUEL KNIGHT ÄR DEN POPULÄRE SOMMAR-PRATAREN FRÅN 2008, VINNAREN AV STORA TALARPRISET 2011, MEN OCKSÅ EN AV SVERIGES GENOM TIDERNA VÄRSTE BEDRAGARE.


En sak är då helt säker: Manuel Knight har aldrig varit någon psykolog, varken utbildad eller legitimerad och därför har han inte heller någonsin varit militärpsykolog eller för den delen någon relationspsykolog. Han har däremot under många år använt sig av dessa titlar och han har gjort det med bedrägliga avsikter, nämligen för att genom sitt parasiterande på titeln psykolog tjäna grova pengar. Och tjänat grova pengar, det har han verkligen gjort! För med hjälp av sin lika giriga fru Anne, så har de båda gemensamt och i samförstånd under flera års tid plundrat svenska kommuner och landsting på miljoner kronor!


Hur vet vi då detta? Och vilka är i sammanhanget ”vi”?
Vi är en tämligen löst sammansatt grävargrupp som funnit intresse i att titta närmare på hur gemensamma medel hanteras i Sverige. I vår periferi har det funnits folk som länge stört sig på att Manuel Knight har kunnat undgå granskning, när det borde vara uppenbart för vilken nybörjarjournalist som helst, att mannen ifråga ohämmat bara ljuger om sin bakgrund, sina erfarenheter och sina utbildningar. Alltsammans är bluff!

Tidigt i vår granskning av MK, så stod det klart att mannen genom att stoltsera med lånta fjädrar har byggt upp ett sorts imperium runt sina bolag Sinkfield & Co resp Manuel Knight Academy och att han skulle kunna bli farlig för oss om han ser sitt livsverk baserat på lögner bli hotat. Vi valde därför att uppträda under The Groundhogs (grävlingarna) och med det namnet har vi nu jobbat litet drygt två månader och det är en närmast otrolig mängd av falsarier och lögner vi har hittat. Hela Manuel Knight är en bluff!

Här är en artikel från Aftonbladet. Den publicerades år 2011 och är skriven av Erik Olkiewicz, en uppenbart ytterst naiv journalist. Länk: https://minfil.org/reNbj0b9b9/aftonbladet_s_ndag_2_.pdf

Herr och fru Knight tycks besitta en närmast överdådig hypnotisk förmåga med tanke på hur de lurat skjortan av Erik. Han beskrivs ibland som Sveriges mest framstående hypnotisör, men här stötte han på patrull: Här mötte Erik Olkiewicz Mr & Mrs Knight -illusionisternas världsmästare och som alltid jobbar i par. Det är dock bara  Manuel som står på scen, lilla Anne är koreografen, en nog så viktig roll i det här bedrägeriupplägget.
AB-artikeln är en marknadsföring av Varumärket Manuel Knight och till det låter sig Erik Olkiewicz luras. I princip allting i artikeln är osant, men det finns ett påstående där som stämmer. Citat: ”Manuel var ständigt beredd att ta till våld.” Tyvärr gäller det fortsatt. Manuel Knight är ständigt beredd att ta till våld och därför är det väldigt olyckligt att han år 1999 tilldelades John Hron-priset. Man trodde gott om Manuels fagra tal om att han arbetade mot våld och att han då inriktade sig mot ungdomar i Göteborg. Med facit i hand kan vi konstatera att det hade varit bättre om han låtit bli: Ungdomsvåldet i Göteborg har aldrig varit värre än nu och genom John Hron-priset så bereddes han möjligheten att få en plattform för sitt fortsatta och eskalerande ljugande med pekuniär vinning som mål.

Manuel Knight påstås i AB-artikeln ha tillhört de mytomspunna amerikanska Special Forces de s k Gröna Baskrarna. Ren och skär lögn! Vi har möjlighet att bevisa Manuel Knights lögn. Så här ligger det till:
Den 6 oktober i år publicerades den här artikeln: http://thisainthell.us/blog/?p=62177
Vi hade kontaktat USA och vänt oss till olika organisationer med litet skvaller om posören MK.
En amerikansk organisation som har tagit som sin uppgift att granska påstådda militära erfarenheter, driver en hemsida benämnd This Ain't Hell -underförstått att man genom sina avslöjanden och uthängningar av bedragare kommer att åstadkomma rättning i leden, för i organisationen anser man att posörer och parasiter skall bort. I USA är det dessutom sedan flera år förbjudet att ljuga om militära grader, utmärkelser och erfarenheter. Hade Manuel Knight befunnit sig på amerikansk mark när han ljög om att ha tillhört SF (Special Forces), så hade han gripits och ställts inför rätta. Både kännbara böter och fängelse hade väntat honom.

Men i Sverige tillåts han få härja fritt! I Sverige får han sitta hos Stina Lundberg Dabrowski och ljuga och SVT köper in hennes produktion och som man sänder i april 2007. Året därpå blir MK utsedd till att få bli Sommar-pratare och han får etern för sig själv och för att få sprida ut sina lögner. Här länk till det programmet: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/369509?programid=2071

Redan efter mindre än en minut, så kan vi notera diskrepansen mellan vad han säger i sitt program och vad som står att läsa i AB-artikeln. I artikeln får vi läsa att MK hade besökt Anne och Sverige tre gånger innan han flyttade hit, men i radioprogrammet framställer han det som att det var första gången han satte sin fot på svensk mark när han den 23 december 1993 kom till Göteborg. Lögn. Lögn. Lögn. Precis allt från hans mun är lögn!

Frun Anne Knight (f Eriksson) har inte förstånd nog till att i AB-intervjun tona ned sitt nonsensprat om att hon hade så svårt för situationen när hon bodde hos honom i Tyskland och han plötsligt på natten var tvungen att ge sig ut på hemliga uppdrag. Inte for han nattetid runt i Europa för att befria olika gisslan, vilket han brukar hävda. Han besökte andra kvinnor, det var vad hans nattliga eskapader handlade om! När AB-intervjun görs år 2011, så har Anne i närmare 20 år vetat att Manuels historier bara är uppdiktade falsarier. Annes storasyster Katarina (född och fortfarande Eriksson), numera välkänd sjuksköterska i Kungsbacka, har under årens lopp vitt och brett för sin omgivning berättat om paret Knights förljugenhet och hur de mjölkar staten, kommuner och landsting på betydande belopp. Stora Syster Katarina har under en följd av år stört sig på hur lillasyster Anne iscensatt hela den här bedrägeriapparaten, men drar sig ändå inte för att samla upp de smulor som faller från bordet i den Knightska10-miljonersvillan på Golfbanevägen 50 i Hovås i Göteborg. Hovås är ett område som, såvitt vi förstår, betraktas som ett av de finare i staden.

Det som nu skrivs här skall ses som en sorts introduktion till hur Manuel Knight resonerar och agerar. Ulf Elfving, mångårig radioreporter och med ansvar för många egna programproduktioner, fick år 2011 göra ett hemma-hos-reportage från det Knightska palatset i Hovås. Här är länken till programmet: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/52484?programid=3164

Det sändes 2011-12-11 och det är generande tydligt hur imponerad Ulf Elfving är av att befinna sig i den 600 m² stora villan tillsammans med ”dödsmaskinen” Manuel Knight. -Jo, exakt så väljer Ulf Elfving att beskriva Manuel, som vore han en mördare. I SR:s presentation av MK, så påstås det att han deltagit i tre krig. MK har aldrig deltagit i något krig! Se artikeln från This Ain't Hell som vi länkade till ovan och där det går att ta del av MK:s registerkort från det militära. MK har inte varit med om någon strid, utan han bara ljuger som vanligt. Och sorgliga Sveriges Radio bara rapar upp hans lögner och ger honom därmed fortsatt förtroende att få lura svenska folket.
I själva programmet berättar MK en saga om när han och en kollega skulle befria gisslan och beväpnade med var sin kniv oskadliggjorde åtta (8!) fångvaktare i ett rum och detta utfördes utan att något väsen uppstod. När man hör det partiet i programmet, så vet inte om man skall skratta eller gråta. Ulf Elfving reflekterar överhuvudtaget inte  över vad han får höra, utan väljer att sända ut det till svenska folket. Som tycks ha svalt alltihop. Ett folk som bara gapar och sväljer är som en skock får.

Vi i grävargruppen har nästan inte stött på någon som på allvar har ifrågasatt detta som paret Knight ljuger om och livnär sig på: Att Manuel Knight skulle vara en f d elitsoldat i Special Forces och att han skulle ha utfört mängder med gisslanbefriande hemliga uppdrag runtom i Europa. En som ställde sig undrande till alla MK:s fantasterier, det var signaturen 'grodanbolltroll' som på skvallerforumet Flashback i november 2013 bl a undrade över MK:s medaljer och om han verkligen varit världsmästare i karate.
Med all rätt: MK har naturligtvis varken fått den fina utmärkelsen Purple Heart eller varit någon  karatevärldsmästare! Bara lögner, som alltid. Men ingen i Sverige tycks bry sig.
Länk till tråden om Manuel Knight på Flashback: https://www.flashback.org/t2263933

Hans lögner om att vara psykolog har dock avslöjats och på flera ställen har man nu gått in och raderat i texten. Det är ju straffbart att använda sig av skyddade yrkestitlar i Sverige och Manuel blev rädd och satte igång med att ringa runt och be t ex talarförmedlingar att stryka den uppgiften. Men det var vi i grävargruppen som hos Socialstyrelsen gjorde kontrollen av honom och lät meddela omgivningen uppgiften om hans bedrägeri. Sveriges Radio tog så sent som för en vecka sedan bort ”utbildad psykolog” från sin presentation av honom i Sommar. Nu står han bara som citat: ”AFFÄRSMAN OCH FÖRELÄSARE” -skrivet i versaler och detta för att visa att man lyssnat på oss. Vi har nämligen varit i direktkontakt med Bibi Rödöö, seriens producent och bett henne ta ansvar för SR:s felaktighet. I ljudfilen som vi länkade till ovan, finns dock titeln ”psykolog” kvar. Än så länge.

Just nu (15-17 oktober) pågår i Norge de s k Mediedagarna. En av huvudattraktionerna är Manuel Knight som presenteras som en föredragshållare i världsklass. Länk här: http://www.mediaforum.no/ProgramMK2015/Manuelknight
Vi har naturligtvis tagit kontakt med de norska arrangörerna och informerat dem om att MK är en bedragare. Av lätt förståeliga skäl så är det inte så enkelt för dem att bara ett par dagar innan evenemanget, plocka bort honom från programmet. Med vi räknar med att de norska journalisterna är mer på hugget än de svenska och att det därför kommer att bli en granskning i efterskott.

Nästa vecka anordnar Östersunds kommun de s k Medarbetardagarna. Då inbjuds kommunens anställda att få komma och avnjuta upplevelsen av att se den amerikanske ”dödsmaskinen” Manuel Knight på en svensk scen. Vid åtta tillfällen under perioden 22-27 oktober, kommer MK att äntra scenen och under halvtimmeslånga seanser bjuda den huvudsakligen kvinnliga  publiken på show.
Men från början hade man försökt locka med att MK var psykolog. Men efter påpekanden från oss, så plockade man bort den titeln. Så här ser det ut nu: http://regionjamtland.se/kurs-konferens/anmalan/?regevent_action=register&event_id=208

Notera att han presenteras så här: ”Han har varit tio år i den amerikanska arméns Special Forces och lärde sig vikten av lagarbete och effektiv ledarskap.”
Det är som vi har visat inte sant: MK har aldrig tillhört Special Forces och detta har vi gjort klart för  Anne Vågström, kommunens HR-ansvariga och den som undertecknat avtalet med MK. Det avtalet kostar kommunens invånare 260 000 kr + moms och pengarna går rakt ned i MK:s ficka. Vi har informerat kommunens ledning om att Anne Vågström bara öser ut medborgarnas pengar på en bedragare från USA, men det dröjer väl ett tag innan hon ställs till ansvar för att inte ha försökt häva avtalet med denne svindlare. Vi lär inte glömma henne. En människa som anställd av en kommun, betalar en bedragare närmare 65 000 kr/h (+ moms) är inte rätt person att få teckna avtal eller attestera fakturor. Det är sådana tjänstemän som bör rullas i tjära och fjäder!

-Internet glömmer aldrig!