Email: groundhogswe@gmail.com

lördag 31 oktober 2015

Men hur tänkte kyrkoherden i Järfälla? -om han nu ens tänkte den gången..

Det har gått över fyra år sedan kyrkoherde Krister Kappel på sin blogg skrev sitt patetiska hyllningstal (ett pekoral, kanske?) till Manuel Knights ära. Det är inte så att vi i grävargruppen aspirerar på litterära utmärkelser, varken för stilistik eller journalistik, fast utan att förhäva oss, så bör det finnas ett utrymme för oss att håna andra skribenter. Särskilt då dem som inte svarat på våra mail.

Vad har nu Krister Kappel, en kyrkans man, hittat på? Vi låter vår bloggs följare själva avgöra varur vårt hån fann sin näring. Här 'Kyrkoherdens tankar' från 2011-08-24:

Vi citerar ett litet stycke ur texten:

<Tänk att Manuel Knight är precis lika sympatisk och trevlig som han framstod i TV-programmet "Sommarpratarna". En riktig hjälte som bryr sig lika mycket om barn, som han säger. Hans budskap, som före detta elitsoldat i USA, är att våld inte lönar sig, utan att vänlighet smittar av sig. Han lever sannerligen som han lär.>

Vad kyrkoherden i Järfälla inte tycks förstå, det är att när han bländats och charmats av bedragarens till det yttre belevade uppträdande och därefter sprider dessa sina känslor, han då blir ännu en i raden av personer som ger Manuel Knight både ett godkännande och ett fribrev att kunna fortsätta att bedra svenska kommuner och landsting på miljonbelopp.
Vi sätter därför en dumstrut på Krister Kappel. Han har blivit fullständigt lurad av Manuel Knight och han rapar upp detta om att denne skulle ha varit elitsoldat i USA. Manuel Knight har inte på minsta vis varit någon elitsoldat, varken i USA eller någon annanstans! Allt kring Manuel Knight är bluff! Att Manuel Knight skulle vara pacifist eller vara emot våld är bara en del av hans cyniska bedrägeriupplägg: En hök blir en duva. Simsalabim!
En kyrkoherde gick på tricket.

Kyrkoherden lär inte heller bli den siste att bli charmad av svindlaren och han är inte i okunnighet om att Manuel Knight är en bedragare. Vi kontaktade nämligen Krister Kappel, men han valde att inte svara oss. Därför finns nu kyrkoherden i Järfälla på inte bara sin egen blogg, utan även här på vår.
Så kan det gå.

PS: Kyrkoherden hävdar i sin text att Manuel Knight bryr sig om barn. Han bryr sig i alla fall inte om sina egna barn. Han har en dotter i USA som han förnekar och under alla år har struntat i. Han har ett barn i Tyskland med en kvinna som han bara dumpade rakt av när lilla blonda Anne från Sverige dök upp på arenan 1992. Det är dessutom så att Manuel Knight inte lyckats uppfostra sonen Jeremy (f 1994) om vad som är rätt och fel, så denne son och som sitter med i familjens bolag, är dömd för upprepad narkotikabrottslighet.
Vad tycker kyrkoherden om det? Det går bra att kontakta oss här: groundhogswe@gmail.com