Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 20 oktober 2015

Skandalen i Östersund

Vårt premiärinlägg på bloggen avslutades med en förhoppning om att Anne Vågström, Östersunds kommuns HR-ansvariga, skulle komma att bli rullad i tjära och fjäder. Varken tjära eller fjäder är någon bristvara i Sverige, utan det finns istället ett överskott på dessa produkter. Det finns också ett överskott på snorkiga och otrevliga tjänstemän och politiker i Sverige och det kanske inte är något konstigt med det, men vi undrar varför man finner flera av dem häckande i Östersund. Varför just där?

Östersunds kommuns samhällsbyggnadsnämnd har till nyligen styrts av Mona Modin Tjulin (S). Hon är ett exempel på att det inte bara är kommunens tjänstemän som uppvisar arrogans och likgiltighet för vad medborgarnas pengar bäst kan användas till. Hon tycker inte att Östersund, en kommun som flera gånger har ansökt om att få stå delarrangör för Vinter-OS, har råd att erbjuda medborgarna ett tiotal isbanor. En kommun som aspirerar på att sköta ett Vinter-OS har inte råd med isbanor, vad liknar det?!
För så är det: Östersund kan lägga 260 miljoner kronor på att bygga en arena, men Mona Modin Tjulin sade att det är nödvändigt att spara och att 150 000 kronor för att spola tio isbanor blir alldeles för dyrt. Mona måtte vara stollig. Eller korrupt. Eller så har hon kanske umgåtts för mycket med Anne Vågström? Vi har i vårt förra inlägg konstaterat att Anne Vågström tyckte att bedragaren Manuel Knight skall arvoderas med 260 000 kronor (+ moms) för att från och med i övermorgon få stå på scen och under kommunens s k Medarbetardagar därifrån få hålla sina ”föreläsningar” om ”högpresterande team under extrema förhållanden” för en publik som börjar bli alltmer ifrågasättande. Manuel Knight var under sina åtta år i ett amerikanskt pansarförband (baserat i Tyskland) aldrig inblandad i strid, annat än på krogen där hans bristande impulskontroll kunde iakttagas. Högpresterande -det har han bara varit när det gäller att prestera lögner, som t ex att han skulle ha deltagit i tre krig. Manuel Knight har aldrig varit i något krig! Manuel Knight är en bedragare, en svindlare.
Till sin hjälp har han i Östersunds kommun, förutom Anne Vågström, även Lena Eriksson som är bokningsansvarig för Medarbetardagarna. Hon som inte tyckte det gjorde så mycket att Manuel Knight ljugit för kommunen om att vara psykolog, för som hon sade: ”Det är ju inte som psykolog han skall stå på scenen.” -Nej, vi vet. Det är ju som en enormt överbetald komiker och clown, en pajas, han vid åtta tillfällen skall roa den huvudsakligen kvinnliga publiken i Östersund. Och han betalas med närmare 65 000 kr/h -men att spola några isbanor, det skulle bli alldeles för dyrt?

Det finns i kommunen en irritation över misshushållningen av medborgarnas pengar och redan för ett par år sedan kunde man i Länstidningen läsa om missbruket av skattepengar. Länk här:http://www.ltz.se/jamtland/ostersund...en-oenig-namnd

Tidningens reporter Catarina Montell och som skrev artikeln om isbanorna, blev i september kontaktad av oss gällande lurifaxen Manuel Knight och vi lovade henne material om skojaren. Tråkigt att hon inte fick möjlighet att skriva en liten artikel om detta slöseri med skattemedel d v s att köpa en stå-upp-komediant för en kvarts miljon kronor.

Östersund har en biträdande kommunikationschef, en tjänsteman som heter Håkan Lundqvist. Eftersom både Lena Eriksson och Anne Vågström ansåg det vara helt i sin ordning att ge bort en kvarts miljon av kommunens skattepengar till en person som ljugit om precis allting, så valde vi att på kommunens facebook-sida informera kommunens medborgare om vad som pågår.
Det där var kanske litet elakt av oss, men alla sätt att försöka slå larm borde välkomnas av dem som slitit ihop de pengar som skall stoppas in på Manuels redan feta bankkonto. Så tänkte vi.
Det visade sig vara rätt tänkt: Vår grävarfilial i Östersund fick uppskattande kommentarer, men så var det ju det här med Håkan Lundqvist: Han raderade våra inlägg. Han ville inte att diskussionen om kommunens snålhet med isbanor vs generositeten gällande svindlaren Manuel Knight skulle föras på kommunens facebook-sida och det kan han ju få tycka. Hans jobb (betalt av skattepengar) är ju att som kommunikationsansvarig försöka skademinimera så mycket som möjligt och det får vi acceptera. Tråkigt bara att Håkans försök med 'damage control' nu leder till att Östersunds kommun, på grund av hans reptilmässiga agerande, snart kommer att drabbas av ännu mer bad-will.
Vi reserverar därför tjära och fjäder även till Håkan Lundqvist. Plus en dumstrut.

Vi i grävargruppen 'The Groundhogs' lovar att betala kalaset. Att få se usla svenska kommunala politiker och tjänstemän offentligt bli rullade i tjära och fjäder är värt varenda krona, vi lovar!

Under Medarbetardagarna 22-23 + 26-27 oktober är det tänkt att bedragaren Manuel Knight skall stå på scen i Östersund. Måtte det bli sista gången en svensk kommun göder denne turnerande samhällsparasit med skattepengar! Låt honom från scen förklara varför han ljuger om sin bakgrund! Kräv besked! En miljonbedragare skall inte få stå på scen och ljuga inför publik!
Bedragare skall sitta i fängelse!

Fotnot 1:
Anne Vågströms tel (tjänste): 0732 732489
Lena Erikssons tel (tjänste): 063 143551
Håkan Lundqvists tel (tjänste): 0732 711966

Fotnot 2:
Redan den 19 september skrev vi ett mail till Manuel Knight. Vi vädjade till honom att häva avtalet med Östersunds kommun. Vi fick aldrig något svar från Manuel. Hur brevet till honom såg ut, det framgår här nedan:

<Bäste Mästerbedragare!Då det kommit till vår kännedom att du lämnat vilseledande uppgifter till representanter för Östersunds kommun när avtal rörande de s k Medarbetardagarna tecknades, vill vi komma med en direkt rekommendation: Be genast att få avtalet rörande årets planerade uppträdanden hävt!

Vi förstår så väl att det kan ta emot att medge sitt långvariga bedrägeri när man som du är så uppblåst av sitt ego och när hela ens förmenta kompetens vilar på lögner om att vara psykolog och ha tillhört Special Forces, men vi hävdar att det är bättre att kliva av scenen i tid, än att offentligt bli utbuad när du redan är där uppe och publiken kokar av ilska över att ha blivit lurade av dig.

Du har under många år genom dina bedrägerier livnärt dig på bl a svenska skattebetalares bekostnad och det är i och för sig en skandal att man i Sverige är så naiva och godtrogna när man tecknar avtal med folk, men du har tagit fasta på detta -och du har gjort det till din affärsidé. Det har fungerat länge, men nu börjar vi kunna se slutet. Du har tvingats medge ditt bedrägeri med att olagligt utnyttja en skyddad yrkestitel och för det väntar dig en brottsutredning. Kommuner och talarförmedlare har raderat din lögnaktiga titel och en av talarförmedlarna har raderat hela dig från sin lista och orsaken är att de inte vill befatta sig med smuts. De vet att smuts smittar...

Den för Östersunds kommuns Medarbetardagarna bokningsansvariga heter Lena Eriksson och hon har nu hamnat i blåsväder. Du har uppenbarligen helt obekymrat vilselett denna kvinna om dina meriter och hon vet nu inte hur hon skall ta sig ur situationen: Det är hon som borde kontrollerat dina ”talanger”, men det gjorde hon inte och nu har Östersunds kommun genom ditt bedrägeri hamnat i en besvärlig situation. Eftersom vi ömmar för denna stackars kvinna som är bara en i raden av alla de kvinnor du på olika sätt utnyttjat under din ”karriär” i Tyskland och Sverige m fl länder, så har vi tänkt att du skulle ge henne ditt stöd på följande vis: Du meddelar henne och kommunen att du inte ämnar fullfölja avtalet, utan att du hoppar av. Sannolikheten för att man skulle bråka om ditt avhopp bedömer vi som varande liten, med tanke på att du löser dem från ett prekärt problem: Man glömde ju att kolla upp dig innan avtalen med dig skrevs.

Om du tänker ställa dig på scenen i oktober, så är det stor chans/risk att de kommunanställda kommer att ha läst massor om hur du ljugit om att du skulle vara psykolog, varit en Special Forces Operative och att du skulle ha fått fina militära utmärkelser -bluff alltsammans!
Glöm inte att Östersund för inte så länge sedan var Norrlands näst största garnisonsstad och att det i den kvinnodominerade publiken kommer att sitta många som har militärer i familjen och som inte alls gillar dina lögner om att du skulle ha fått medaljer som t ex Purple Heart och Bronze Star.
Vi tror inte att du kommer att uppskatta att från publiken få höra rop om att visa upp dina medaljer, för det är vad som kommer att ske. Att få höra ett taktfast: -Medaljerna! Medaljerna! Medaljerna!
-sånt kan få den mest rutinerade föreläsare att tappa koncentrationen.

Vi ber dig därför att hjälpa Lena Eriksson och Östersunds kommun att ta sig ur situationen: Tag därför omgående kontakt med dem och beskriv för dem detta brevs innehåll. Det ligger nu i båda parters intresse att undvika skandalartade scener med en uppretad publik som blivit lurade av hur du presenterats av kommunen som varande psykolog och f d elitsoldat. Vi kommer att ha eget folk på plats och vi gissar att på YouTube utlagda klipp där du buas ut från scenen i Östersund, det är inget som Manuel Knight Academy idag behöver, eller vad tror du?
Som du noterar så innehåller detta brev inget hot av olaglig karaktär, utan skall bara uppfattas som ett försök till en sorts medling mellan dig och Östersunds kommun. Ni befinner er f n i ett låst läge, men genom att asap komma överens om att häva avtalet, så har båda parter vinster att vänta:Kommunen kanske slipper en polisutredning rörande 'trolöshet mot huvudman' (medvetet slarv med skattemedel) och du slipper att bli generad när du står på scen inför en upplyst och därför uppretad publik, som buar och som offentligt vilt och högljutt kommer att avkräva dig förklaringar och be dig visa dina medaljer -som du ju inga har!

Det blir alltså win-win om du hoppar av!
Det förstår du väl, Manuel?>