Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 3 maj 2016

Varmt välkommen Azita Raji, en av oss efterlängtad USA-ambassadör! Nu hoppas vi på krafttag vad gäller Manuel Knight, den i Sverige verksamme amerikanske militäre bedragaren. -Bring him home, please!

USA har under flera månader saknat ambassadör i Sverige, men i februari i år blev det helt klart att Azita Raji, med uppväxt i Iran och med stor erfarenhet från bankvärlden och då bl a som ekonom inom JP Morgan, nu blir den diplomatiska länken mellan våra länder.

Ja, det var då på tiden! Det var Barack Obama som handplockade henne till uppdraget som ambassadör i Sverige, men bl a Ted Cruz har intensivt motarbetat utnämningen; kanske inte i första hand för att hon är kvinna, utan för hennes iranska rötter. Hon var tolv när familjen lämnade Iran i samband med att Shahen störtades.

Igår var ambassadör Azita Raji på ett första besök i Göteborg och en sak är då säker: Det var inte för att få träffa eller tvingas lyssna på Manuel Knight! 

Enligt en artikel i GT/Expressen säger hon: ”Det är väldigt viktigt att utveckla våra framtida relationer” -och hon syftar då naturligtvis inte på Manuel Knight. 

Vi Groundhogs hoppas att den nya US-ambassadören på ett diplomatiskt tydligt och kraftfullt sätt markerar mot att Sverige under åratal har låtit en amerikansk medborgare få stå och smutsa den amerikanska försvarsmakten och till råga på allt få göra det med arvodering från både Sveriges Radio och SVT. Vi räknar med att UD får en diplomatisk not från ambassadör Azita Raji.

Ambassadör Raji intervjuades för en tid sedan av DN-journalisten Michael Winiarski och i en artikel publicerad 2016-04-22 skriver han bl a så här:

”Azita Rajis budskap till unga människor är att de ska betrakta alla fördomar de möter som en begränsning hos den som uttrycker dem, inte som en begränsning av sig själva. Och att de försöker runda hindren.”
Vi är övertygade om att hon med sitt bildspråk om att ”runda hindren” inte anser att det är fritt fram och få tjäna pengar på att ljuga om militär bakgrund eller genom att påstå sig vara utbildad psykolog. 

Vi Groundhogs kommer att försöka se till att USA nu snarast ”kallar hem” sin militäre parasit Manuel Knight från Sverige och placerar honom där han hör hemma: Bakom lås och bom!



========================================

Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/