tisdag 24 april 2018

Magasinet Filter fyller 10 år. Groundhogs ber att få gratulera! Och så har vi hittat ett nytt boende för familjen Knight..

Det där med ett nytt boende för familjen Knight, syftar inte på att Kriminalvården kommit med ett nytänkande och nu skapat ett Familjefängelse där större delen av den familjen borde passa. Fast vi kan tänka utanför boxen och mer om det nedan.

Först några ord om Magasinet Filter:s 10-årsjubileum. Läs här om festen den 5 maj: https://magasinetfilter.se/filterbubblan/valkommen-pa-fodelsedagsfest/

Jan Eklund, kritiker och redaktör på DN Boklördag, skrev den 3 april bl a följande i en kortartikel med rubriken 'Filter fyller 10 år och har ökat till 100 000 läsare': ”Roligt att se några av alla omslag genom åren (på nätet finns hela gänget att beskåda). Jag har alltid haft svårt för Filters lilla format och de obskyra ämnesvalen. Vad är det för tidskrift egentligen?”

Trevligt för oss inom grävargruppen Groundhogs att kunna hjälpa Jan Eklund genom att svara på hans fråga. Den tidskriften, Magasinet Filter, är den publikation som vågade och ville det som DN och de andra gammelmedierna i riket varken vågade eller ville år 2015. På hösten det året kontaktade vi i princip alla Sveriges medier av betydelse, inklusive DN, och vi slog larm om att Manuel Knight var/är en bedragare. Ingen brydde sig. Ingen!

Det kom att dröja till hösten 2016, när vi inledde ett samarbete med Magasinet Filter, innan stenen kom i rullning. Sista veckan i januari 2017 kom Filter #54 med storbedragaren Manuel Knights nuna på omslaget. Resten är historia.

När Jan Eklund på DN väljer att skriva att ”de obskyra ämnesvalen” kännetecknar Magasinet Filter, så säger det rätt mycket om redaktören själv. Vi kan också nämna att hans tidigare kollega på DN, Mikael Holmström, militär- och säkerhetspolitisk skribent, valde att inte bry sig när vi slog larm om att Manuel Knight nästlat sig in hos Försvarsmakten. Under flera år har bluffaren Manuel Knight anlitats av Försvarsmakten för att utbilda svenska soldater, men det tyckte inte DN var något att bry sig om. Det tyckte däremot Magasinet Filter. 

Än en gång länkar vi till artikeln om 'Den fantastike Mr Knight': https://magasinetfilter.se/reportage/en-perfekt-story/

Så då detta med vårt ”Familjefängelse”. Tyvärr är inte Kriminalvården tillräckligt innovativ för att kunna ta ett helhetsgrepp när det handlar om familjer som inte klarar av att följa regler eller lagar. I Sverige, liksom i de flesta andra länder, är det förbjudet att sälja knark och att livnära sig på bedrägerier. Paret Anne och Manuel Knight har under åratal levt flott genom att de gemensamt och i samförstånd drivit bedrägeriet om att Manuel Knight skulle vara en US Special Forces-soldat och som suttit som krigsfånge hos irakierna. Båda vet om att detta är lögn, men Manuel Knight har under decennier turnerat med detta bedrägeriupplägg och tjänat många miljoner på verksamheten. Anne Knight har under tiden ägnat sig åt lite mer hemmafrubetonade sysslor, som t ex att bli yoga-instruktör och hålla kurser inom yoga och med hälsofrågor. Under lång tid sköttes detta från den tidigare bostaden på Golfbanevägen 50 i Hovås, men sen familjen i januari flyttade till Askim (båda orterna inom Göteborg), vet vi inte hur det går för Anne Knight med yoga-kurserna. 

Om det bara funnes ett ställe för familjen Knight att i avskildhet kunna hålla på med olagligheterna, så vore mycket vunnet. På ett sånt ställe kunde Manuel Knight på hemmaplan inför lokalbefolkningen, ljuga om militära meriter o likn. Där skulle Anne Knight kunna rulla ut alla sina yoga-mattor. Där i en stor, parkliknande trädgård, skulle sonen Jeremy Knight kunna sköta sin cannabisodling utan att störa grannarna.
Groundhogs har glädjen att meddela att vi har hittat precis ett sånt ställe, passande för familjen Knight. Det ligger långt bort från civilisationen och är därför särskilt väl lämpat för en familj som behöver hållas avskild från samhället i övrigt. Här finns det boendet: https://www.hemnet.se/bostad/villa-8rum-haljebol-saffle-kommun-haljebol-mariagarden-11600937

Normalt ägnar vi oss inte åt att agera mäklare, men i det här fallet kände vi oss tvungna att hjälpa till. Mangårdsbyggnaden andas ju lite av ett ”Mansion in the South”. Det skulle kunna ge Manuel Knight en känsla av revansch, utan att det ändå på minsta vis skulle skada någon annan.

Eftersom länken till objektet efter försäljning inte kommer att fungera, så lägger vi en bildlänk här:
imagebam.com

Här länkar till tidningsartiklar (ett par är låsta) om bostaden: https://nwt.se/saffle/2016/06/16/vill-utoka-med-spa-utanfor-saffle


Förr gällde gällde alltså ”detox”. Om Jeremy Knight flyttar in lär det bli mer av ”intox”..

Här ett facebook-inlägg från Pia Chanel Melanie som i Mariagården ägnar sig åt yoga m m: https://mobile.facebook.com/mariagarden.org?v=timeline&filter=2

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.