torsdag 15 juni 2017

Heja YLE! Finlands public service-bolag tar ansvar och stoppade därför sändningen av programmet 'Sommarpratarna på SVT' där Manuel Knight medverkar. Ett mycket glädjande besked!

Igår tog vi kontakt med YLE för att informera om att Manuel Knight är en bedragare som i programmet, inspelat 2010, sitter och ljuger om att under Desert Storm ha varit krigsfånge hos irakierna och att ha bevittnat när en kamrat, ”Tim”, skulle ha mördats. Bra att inte dessa Manuel Knights lögner spreds vidare! 


Vi -och sannolikt även USA, är mycket tacksamma för att YLE med kort varsel tog beslutet att inte sända del 2 av 6 i serien Sommarpratarna på SVT. Vi har i ett antal artiklar berättat om det inslaget och här är en direktlänk till hur vi skrev i april förra året: http://manuelknight.blogspot.com/2016/04/petra-mede-carina-rydberg-stefan-holm.html

I artikeln finns möjlighet att se hur Manuel Knight lurar i tur och ordning: Petra Mede, Carina Rydberg, Stefan Holm och Per Holknekt, men det stannar ju inte därvid, för programmet sändes i SVT och på det viset lyckades SVT medverka till att låta Manuel Knight få ljuga inför hela svenska folket. Det känns bra att veta att folket i Finland slapp drabbas av denne mytoman, även om vi vet att Manuel Knight vid olika tillfällen funnits på finsk mark och där hållit sina ”föreläsningar” och detta är något vi beklagar.

Att SVT-producenten Anders G Carlsson och som var projektledare för programserien fegt hukar när han blir intervjuad av Magasinet Filter, visar på en exempellös brist på ryggrad. Så här skriver Oskar Sonn Lindell:
<Från Carlsson, liksom flera andra journalister jag talar med, får jag höra att vi »lyckligtvis hellre vill tro på människor« än vara misstänksamma mot dem. Vad gäller Sommarpratarna medger Carlsson att det inte finns någon källkontroll, eftersom det är en »spegel« av Sommar i P1.>

Vi har i artiklar visat att Anders G Carlsson far med osanning när han till Oskar Sonn Lindell säger att han inte svarat oss Groundhogs, något han hävdar att han av SVT:s programetikavdelning skulle fått uppmaning att inte behöva göra. Varför ljuger en SVT-producent för en journalist som försöker göra sitt jobb? Vi har inget svar på den frågan, men vi vet hur intensivt SVT och SR sedan hösten 2015 har försökt lägga locket på denna skandal med mytomanen Manuel Knight som genom SVT:s och SR:s försorg har fått fribrev att komma in i de fina salongerna i Sverige.

Genom att SVT och SR helt låtit bli att kontrollera Manuel Knights fantasterier, kunde denne i Sverige bli anlitad av en mängd myndigheter (t ex Polisen, Åklagarmyndigheten och Försvarsmakten), en hel Alliansregering (t ex få skaka hand med dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt) plus hålla sina ”föreläsningar” för en massa kommuner och landsting. Det är alltså en irreparabel skada som SVT och SR genom utebliven källkontroll varit medverkande till. Därför är vi extra glada för att YLE valde att inte sända det utannonserade programmet med Manuel Knight. Det vittnar om ett klokt och beslutsfähigt bolag och vi är Finland ett stort tack skyldiga.

-KIITOS PALJON!


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.