Email: groundhogswe@gmail.com

söndag 18 juni 2017

Kommundirektören i Östersund, Anders Wennerberg, hävdar att han har utsatts för näthat. Inte menar han väl från oss på 'Manuel Knight News'?

Groundhogs har länge haft ett vakande öga på Anders Wennerberg och det sedan han uttryckte gillande för bedragaren Manuel Knight. En kommundirektör skall enligt vårt förmenande inte liera sig med bedragare, för det kan ge kommunen dåligt rykte och är precis vad som skett i Östersund. Sedan Anders Wennerberg tillträdde tjänsten hösten 2015 har han lyckats hamna i blåsväder mer än en gång.


Den första artikeln vi skrev om Anders Wennerberg hittar man här: http://manuelknight.blogspot.com/2016/11/anders-wennerberg-ar-ostersunds.html

Senaste gången han fick smaka på för honom oönskad uppmärksamhet, var när SR P4 Jämtland nyligen kunde visa hur skattepengar slösats på övernattningar i samband med konferenser och detta trots att man lika gärna hade kunnat sova hemma. Vi skrev nyligen en artikel om det där. Här länk: http://manuelknight.blogspot.com/2017/06/den-korrupte-anders-wennerberg.html

Där hyllade vi ju SR P4 Jämtland för att man gjort ett bra gräv, men säg den glädje som varar för evigt.. Igår kunde vi i P1-programmet Medierna höra att SR P4 Jämtland i efterskott gått in och ändrat i sin presentation av ”övernattningsprogrammet” rörande kommundirektören Anders Wennerberg. Detta skulle ha skett för att Anders Wennerberg och hans måttligt humoristiska men sorgligt gråtiga partner Karin Adelsköld hade fått motta en mängd hat. Vi har full förståelse för att det kan kännas otrevligt att utsättas för offentliga angrepp, men när man av egen och fri vilja klättrat upp till toppen, så måste man väl rimligen vara medveten om att det ofta blåser snålt däruppe? Fråga Manuel Knight. Han om någon vet ju hur det kan bli när man med lögners hjälp har tagit sig upp till toppen och sedan plötsligt faller platt till marken. Då landar man hårt. Välförtjänt hårt. Manuel Knight har i Sverige betett sig som ett svin och har lurat bl a Försvarsmakten, vilket har solkat Sveriges anseende utomlands, så Manuel Knight har vi ingen som helst misskund med. Han förtjänar verkligen den plats i rännstenen han numera socialt befinner sig i. Inte ens Camilla Heed, kontorsråttan som är i tjänst hos Manuel Knight, kan rädda ekonomin åt honom. Inte ens bokningar i Dublin i oktober för Manuel Knight kan rädda ekonomin, särskilt inte när manuelknight.blogspot.ie inom kort ingriper.

Men nu var det inte om Dublin och Irland detta skulle handla, utan om Östersund. Här nedan citerar vi från SR:s hemsida för Medierna i P1. Det är ett inslag gjort av reportern Jonna Westin och som presenteras på följande vis:

<Kritik mot både publicering och rättelse efter P4 Jämtlands granskning
Kommunanställda som spenderar skattemiljoner på hotellnätter i sin egen stad: Det var på många sätt en klassiskt granskning av lokala makthavare P4 Jämtland kom med förra veckan.

Men efter att den granskade kommundirektören berättat om att granskningen lett till hat mot honom och hans familj ändrade P4 Jämtland publiceringen.

En ändring som inte bara väcker frågor om hur rättvis publiceringen var från början, utan också om hur mycket hänsyn journalistik bör ta till negativa efterföljande konsekvenser för den som granskas.>

Att P4 Jämtland går in och ”snyggar till” kritiken mot Anders Wennerberg är givetvis inte bra. Till Anders Wennerbergs heder kan vi dock säga att han i programmet säger att han tycker att det var fel av P4 Jämtland att gå in och justera i efterhand. Fast det kan ju å andra sidan vara så att Anders Wennerberg är så slug, så att han vet att P4 Jämtlands beslut om att ändra i texten om honom kan riskera att själva saken, alltså de korruptionsindikerande övernattningarna på Frösön, den nu skulle kunna växa till sig ännu mer. Vilket alltså är precis vad som skett! Tala om att skjuta sig i foten..

Att P4 Jämtland lyssnat på gråten från det näthatade paret Wennerberg-Adelsköld kan i förstone uppfattas som sympatiskt. Men om public service-bolagens stationer börjar göra tillrättaläggningar bara för att någon känner sig illa behandlad på t ex sociala medier, så är vi på ett sluttande plan. Vi i Groundhogs tänker också på en annan faktor i detta jämtländska sammanhang och det handlar om en sorts grå eminens, en som idag inte vill framskymta, men som vi Groundhogs gärna hänger ut. Han heter Håkan Lundqvist och är idag bitr kommunikationsdirektör i Östersund. Det är en person som betett sig svinigt mot oss i och med att han förmådde Facebook att stänga vårt konto när vi höll på med att granska Östersunds kommun och hur man hanterade skattemedel. Via etiketten 'Håkan Lundqvist' finner man lätt flera artiklar vi skrivit om denne smutsige tjänsteman. Vi kan här påminna om att Håkan Lundqvist, innan han tillträdde som bitr kommunikationsdirektör i Östersund, han då var kanalchef för -ja, gissa var då.. Alldeles rätt! På P4 Jämtland! Vi har inte buggat Håkan Lundqvists tjänsterum eller avtappat hans telefoner, men om vi hade gjort det hade vi med stor sannolikhet fått höra hur Håkan Lundqvist ringer upp Ricky Karström på nr 063-160670 och ber honom ”snygga till” artikeln om Anders Wennerbergs övernattningar. Ricky Karström var tidigare kommunens måltidschef, men är numera kanalchef på P4 Jämtland, bor på Frösön och lyssnar säkert när husse Håkan ger direktiv.

Östersund är världens mest korrupta jämtländska kommun!

Fotnot: Länk till Medierna om Anders Wennerberg, Karin Adelsköld och Ricky Karström. Det är samma länk som ovan i texten. Börja lyssna vid ca 25 min => http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/920463?programid=2795

Fotnot 2: Här kan alla se hur P4 Jämtland längst ned håller på med anpassningar för att skydda Anders Wennerberg och sig själva på samma gång => http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6710814

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.