fredag 22 december 2017

Ett års fängelse för falsk sjuksköterska! Vad hade Manuel Knight fått för straff för att han under åratal har uppträtt som falsk psykolog?

Göteborgs tingsrätt dömde i veckan en svart man till ett års fängelse. Det visar, enligt oss, att man vågade sätta ned foten och inte dalta med en bedragare bara för att han är svart. Synd att inte Göteborgs tingsrätt fått möjlighet att pröva Manuel Knights mångmiljonbedrägerier baserade på att han bland annat uppträder som ”utbildad psykolog”.

Det hade varit intressant att se var domen mot bedragaren Manuel Knight hade landat. Att tillsammans med sin fru Anne Knight, under åratal ha genomfört en av Sveriges mest spektakulära scam och kommit undan med många miljoner genom att, som Manuel Knight har gjort, uppträda under falska titlar, borde ge ett kännbart straff. Anne Knight har visserligen inte på egen hand uppträtt i falsk förklädnad, men eftersom hon under decennier falskt intygat Manuel Knights historier, så är hon medskyldig till hans bedrägerier. Anne Knight har möjliggjort hela detta lögnupplägg. Lyssna t ex här när Ulf Elfving intervjuar bedragarparet Knight och de lurar skjortan av honom (30 min): http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/52484?programid=3164

För cirka ett år sedan skrev vi en artikel om hur bedrövligt illa Ulf Elfving hanterade den intervjun. Här länk: http://manuelknight.blogspot.se/2016/02/ulf-elfving-hur-skall-vi-kunna.html

Vi skrev alltså brev hem till Ulf Elfving, men han behagade inte svara.

Åter till den falska sjuksköterskan. Vi gillar inte fake news och vi gillar inte heller fake people. Mannen som dömdes till ett års fängelse heter Ikechukwu Kingsley Uzoma (f -79).


Han dömdes bl a för grov urkundsförfalskning. Så här skrev åklagaren i sin stämningsansökan:

Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningen var av särskilt farlig art då han har fått en svensk sjuksköterskelegitimation och därefter arbetat som sjuksköterska på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Östersunds sjukhus, Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö och Norrlands Universitetssjukhus i Umeå.

Det där med att Uzoma arbetat på Östersunds sjukhus väcker vårt intresse. Det var ju i Östersund som Manuel Knight vid flera tillfällen och för dyra pengar uppträdde som psykolog. Det har vi berört i flera artiklar. Här länk till en av dem: http://manuelknight.blogspot.se/2015/10/skandalen-i-ostersund.html
 
Det var också på Östersunds sjukhus som Ulf Strömsten under många år arbetade som röntgenläkare. Vi har kunnat visa på den visserligen indirekta, men ändå- kopplingen mellan Manuel Knight och Ulf Strömsten. Den förenande länken är sjuksköterskan Katarina Eriksson, syster till Anne Knight. Etiketten 'Ulf Strömsten' leder hågade läsare vidare. Det är alltså träskfolk vi här har att göra med.

Nåväl. Julen står för dörren. Vi har ännu inte bestämt oss för hur vår Julaftonsartikel i år skall utformas. Skall vi fokusera på den så kallade Krogprofilen, alltså anmäld för sexuella trakasserier Anders Timell? Han är lillebror till den för våldtäkt anmälde Martin Timell. -It runs in the family.. Eller skall vi kanske skärskåda kulturministern Alice Bah Kuhnke, hon som säger sig vilja agera som en grävling. Eller på den Knight-Erikssonska klanen? Har ju blivit något av en tradition. -Ja, vi får se vad det kan bli. 


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.