Email: groundhogswe@gmail.com

onsdag 6 december 2017

”Here's Johnny!” Lika ovälkommen som Jack Nicholsons rollfigur var i filmen 'The Shining', lika ovälkomna är vi nog hos Manuel Knight när vi nu är tillbaka.

Under flera månader har Manuel Knight kunnat känna sig lös och ledig. Någon förundersökning gällande misstänkt bedrägeri har, såvitt vi vet, ännu inte inletts. Trots att Manuel Knights bedrägerier i Sverige fått ett visst medialt utrymme och att hans bluff om att vara elitsoldat m m finns på Wikipedia, så har Manuel Knight kunnat fortsätta som föreläsare, framförallt i våra grannländer.

Vi gissar att Manuel Knight och hans stab hade börjat andas ut, för när det under lång tid inte dök upp nånting här på Manuel Knight News, så hade man kanske blåst signalen för 'Faran över' och börjat slappna av. Men så kommer vi och stör, genom att överraskande dyka upp mitt i förberedelserna inför julfirandet. Det blir inte alltid som man tänkt sig, särskilt inte när det gäller julen.

Här länk till 2:41 min av en av filmhistoriens mest spektakulära entréer: 

 

Kanske bäst att understryka att ingen från Groundhogs till jul ämnar besöka familjen Knight i Hovås. Vi gör inga hembesök. Vår oegennyttiga granskning och kartläggning av Manuel Knight och hans mångåriga bedrägerier är i grunden konsumentupplysning. Det är inte att jämställa med stalking, utan vi gör det arbetet som vanlig media struntade i. Svensk media och den där verkande okritiska svenska journalistkåren lät sig bländas och luras av Manuel Knight. Detta vill man tala tyst om.

Att Polisen som myndighet inte är intresserade av att granska Manuel Knights bedrägerier hänger till stor del ihop med att Manuel Knight under lång tid och vid flera tillfällen anlitats som föreläsare för att berätta om sina [påstådda!] erfarenheter av extrema krigssituationer. Vi kan gissa att Polisen skäms över att ha blivit lurade av denne bonnfångare från amerikanska Södern. Manuel Knight skäms inte. Manuel Knight tillhör den lilla gruppen av människor som helt saknar den förmågan. Om det har vi berättat i tidigare artiklar.

Det finns en svensk pod som intresserar sig för militaria. Så här presenterar man podden: History
Swedish podcast about military history, war and technology. Hosted by Niclas Sennerteg and Robert Lindberg (Language: Swedish)
 
Man har bl a sänt tre avsnitt rörande 'Stolen Valor' -alltså när någon oriktigt hävdar viss militär rang eller erhållna utmärkelser. I del 3 och som sändes 5 oktober i år, nämner man exemplet Manuel Knight och man berättar om hur han under lång tid lurat hela Sverige. Att de båda ansvariga för podden hänvisar till att det var Magasinet Filter som upptäckte bluffaren Manuel Knight kan vi leva med. Vi hade ju redan ett år tidigare publicerat vårt gräv. Vi gav vårt material till Magasinet Filter.

Här länk till Stolen Valor del 3 (drygt 27 min långt): https://fronten.podbean.com/e/stolen-valor-del-3-av-3/

Manuel Knight/Filter börjar i podden nämnas vid 17 min och under ca 5 minuter berättar man om bluffaren/bedragaren Manuel Knight. Bra gjort av herrarna Niclas Sennerteg och Robert Lindberg! Det är viktigt att Manuel Knights bedrägerier inte förbigås med tystnad. Eftersom Manuel Knight inte offentligt bett om ursäkt för att ha lurat till sig miljoner av våra skattepengar, utan istället fortsätter med sitt ”föreläsande”, så välkomnar vi varje uthängning av denne samvetslöse parasit. 

Vi har i en mängd artiklar kritiserat talarbranschen som, trots att man vet om att Manuel Knight ljugit för hundratusentals andäktiga lyssnare/eventbesökare, ändå väljer att behålla denne girige och totalt samvetslöse ”föreläsare” i sina resp stall. Talarbranschen stinker!

Men det sägs ju att pengar inte luktar. Om det hade varit så att pengar som man orättfärdigt tillskansat sig hade luktat illa, då hade Julen hos familjen Knight varit en illaluktande tillställning. Fast nu är ju barnen Jeremy Knight och Jennifer Knight båda del av familjebedrägeriet 'Manuel Knight Academy', så att just de barnen på Julafton skulle fråga sin mamma Anne Knight (f Eriksson) hur Pappa har råd med så fina julklappar, det lär inte ske. Men det finns i familjen också en 11-årig dotter. Undrar hon kanske var pengarna kommer ifrån?

De båda äldsta barnen i den Knight-Erikssonska klanen har vuxit upp i tron att deras pappa varit elitsoldat med erfarenheter från inte mindre än fyra olika krig och som därefter givits topphemliga, gisslanbefriande uppdrag att verkställa runtom i världen. Mamma Anne Knight har hela tiden vetat om att Pappa ljuger, men har ändå hjälpt till med att hålla livslögnen vid liv. Det har funnits stora pengar att mjölka ur denna exceptionella mega-scam: lögnen om en fattig svart kille som blev en hyllad elitsoldat och som turnerat med denna rakt igenom fejkade story och tjänat miljoner kronor årligen.

Men kanske håller något på att hända? Vi skrev inledningsvis att Manuel Knights bedrägerier inte är så väl kända utanför Sverige, men här i landet har antalet uppdrag för honom minskat rejält. Vi började skriva om Manuel Knights bedrägerier i oktober 2015 när vi startade 'Manuel Knight News'. Under 2016 blev det successivt allt svårare för Manuel Knight att få uppdrag. Vi var rätt så proaktiva med information om att Manuel Knight är en bluff och den informationen gick till bl a samtliga svenska kommuner och landsting/regioner. Plus till ett stort antal myndigheter som tidigare hade anlitat honom som föreläsare.

Om vi tittar på inkomsterna för år 2015, så hade Manuel Knight det året en beskattningsbar förvärvsinkomst på 1.369 Mkr, medan Anne Knights inkomst blev 1.239 Mkr. För år 2016 ser siffrorna betydligt ljusare ut: för Manuel Knight gäller 0.521 Mkr och för Anne Knight handlar det om 0.477 Mkr. När vi skriver ljusare då inkomsterna för bedragarparet sjunker, så hänger det förstås ihop med att vi anser att det är bra om det det blir allt svårare för paret Knight att livnära sig på bedrägerier.

Betänk att Magasinet Filter:s specialnummer med Manuel Knights porträtt på utsidan kom i handeln i januari i år. Vi gissar att 2017 därför kom till att bli ett mycket magert år vad gäller bokningar för Manuel Knight och att detta kommer att avspegla sig i beloppen när vi nästa år får besked från Skatteverket.

Det talas ibland om att det finns rättsröta i svensk förvaltning. Det är vanskligt att med empiri försöka detektera förekomsten av en eventuell sådan. Men vår uppfattning är klar: När det svenska rättsväsendet (Polisen, Åklagarmyndigheten och Domstolsverket) bara tittar bort från Manuel Knights långvariga bedrägerier istället för att utreda, åtala och därefter rannsaka honom, illustrerar detta rättslig ruttenhet. Man låter Manuel Knight komma undan, för på det viset slipper man den offentliga genansen över att man -alla tre myndigheterna!- låtit sig luras av Manuel Knight och anlitat honom som utbildare/föreläsare. Man har, utan att kontrollera hans minst sagt fantastiska CV (flera krig, elitsoldat i Special Forces, suttit som krigsfånge men befriats av sin grupp under spektakulära former -bara ljug alltsammans!) generöst fyllt hans fickor och konton med våra skattepengar.

Vad vi vet så har ingen myndighet eller kommun försökt att återkräva utbetalade arvoden, trots att man nu vet att han bl a ljugit om att vara både elitsoldat och utbildad psykolog. Varför inte? Man vill inte fronta en svart man? Kanske är det så, men det är ju inte Manuel Knights svarta hud som är fel. Det är hans svarta själ.

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.