Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 2 september 2016

Försvarsmakten har under mer än fyra år närt en amerikansk bedragare vid sin barm!

Det där var rubriken till ett mail som åtta ledamöter i Försvarsutskottet fick vid lunchtid idag. Groundhogs kunde inte längre vara tysta, utan nu var måttet rågat! En debatt om Sveriges eventuella NATO-anslutning bör inte ske i FU utan att ledamöterna får reda på vilken usel kontroll som Försvarsmakten haft vad gäller folk de sätter till att utbilda svenska soldater. Att ge en amerikansk militär bedragare som Manuel Knight frikort för att kunna ljuga sig runt i Sveriges olika garnisoner och dessutom betala honom över en halv miljon kronor, visar att Försvarsmakten inte går att lita på!

Så här såg mailet ut i sin helhet:

Bästa ledamöter i Försvarsutskottet!

Sedan Krister Bringéus' rapport om Sveriges framtida försvar lämnades, så har debatten om ett svenskt NATO-medlemskap, tagit ny fart. I morse i SR P1 Morgon hördes Allan Widman (L) debattera med Stig Henriksson (V). Det känns som att det är dags att vi bidrar med vår uppfattning om den svenska Försvarsmaktens tillförlitlighet resp dess oförmåga att i tid kunna upptäcka faror och hot.

Vi som skriver är en grävargrupp som väljer att uppträda under anonymitet. Orsaken till det är att vi har avslöjat att Manuel Knight, en amerikansk medborgare som uppträder som föreläsare och påstår sig vara elitsoldat från US Special Forces, bara är en simpel bedragare. Under två decenniers tid har han livnärt sig på att presentera sig som en person som deltagit i fyra krig, suttit POW (krigsfånge) hos irakierna under Desert Storm, vara nära bekant med Colin Powell, vara dekorerad med Purple Heart plus Bronze Star men alltsammans är bara bluff. Hans verkliga militära erfarenhet är att han under åtta år tillhörde en pansardivision stationerad i Tyskland. Han lämnade 1993 med sergeants grad och flyttade då till Sverige och till en kvinna han träffat året innan.

Under vårt grävarbete och som har pågått mer än ett år, har vi kartlagt Manuel Knight in i minsta detalj. I oktober förra året startade vi bloggen Manuel Knight News. På den publicerar folk ur grävargruppen artiklar om både högt och lågt, men samtliga artiklar har direkt eller indirekt bäring på Manuel Knight. Redan i oktober hade vi upptäckt att FM tyvärr i december 2008 hade anlitat Manuel Knight som föreläsare för MSS i Skövde. Här länk: http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2008/12/hogprestera-i-svara-situationer/

Vi slog omedelbart larm till HKV om att en militär bedragare, en person som saknar svenskt medborgarskap, hade lurat sig in hos MSS i Skövde. Vår varning om att FM låtit sig luras av bedragaren Manuel Knight, ”besvarades” med absolut och total tystnad.

Efter mycket om och men lyckades vi efter flera månaders tjat på FM få ut en kopia på ersättningen för den ”utbildning” Manuel Knight hållit i Skövde. Ersättningen uppgick till 50 000 kr. Efter mycket om och men har vi därefter till slut lyckats få ut ännu fler kopior från FM rörande ersättning som utgått till Manuel Knight. Det visar sig då att FM under mer än fyra års tid har köpt hans tjänster och för dessa hans ”föreläsningar” betalat sammanlagt över en halv miljon kronor. Nu är det iofs inte själva beloppet som är det allvarliga, utan det faktum att FM inte utan vår hjälp hade upptäckt denne bedragare.

Det är dessutom ett ödets ironi, att Manuel Knight under ett halvårs tid i sin tjänst haft Johan Svelander. Han är en tidigare underrättelseofficer som funnits hos FMUndsäkC, d v s Försvarets Tolkskola. Det är för oss obegripligt att Svelander inte upptäckte att chefen Manuel Knight inte var någon US Special Forces-soldat. Kanske belysande för kvaliteten på säk-folket?

Som bevis på att FM verkligen har betalat ut pengar till en militär bedragare, lägger vi här med ett par bilder: http://www.imagebam.com/image/638237501462529
-här en detaljförstoring: http://www.imagebam.com/image/c08ec1501462546

Länk till en av våra första artiklar om FM: http://manuelknight.blogspot.se/2015/11/forre-obn-avslojade-att-sverige-bara.html

Ni ledamöter som nu tagit emot denna information, representerar samtliga av Riksdagens partier. På det viset fördelar vi demokratiskt både informationen och våra gracer. Vår förhoppning är att ni med hänsyn till vad ni nu fått veta, inte blint väljer att lita på vad representanter för Försvarsmakten påstår om Sveriges säkerhetsläge. Kan inte FM ens upptäcka att man under flera års tid har haft en militär bedragare, en person med utländskt medborgarskap, i sin sold -ja, då finns det enligt oss anledning att vara synnerligen försiktig med att acceptera information från FM.

Sedan oktober 2015 är Manuel Knight internationellt uthängd som en military imposter -detta tack vare TAH, en USA-baserad organisation bestående av veteraner och som jagar militära bedragare. Både Sveriges Radio och Sverige som nation får utstå hån, spott och spe för att man enkelt låtit sig luras av denne moderne variant på Baron von Münchhausen. Här direktlänk:http://thisainthell.us/blog/?p=62177

Vi hoppas att ni Riksdagens ledamöter i FU ser lika allvarligt på detta som vi gör. Ett bra försvar kräver bra folk, inte naiva ryggdunkare som låter charlataner och bedragare likt Manuel Knight få komma in och undervisa och utbilda svenska soldater!

Med vänliga, men bekymrade, hälsningar!

//Groundhogs

När vi nu ikväll publicerar denna artikel, så har ännu inte ett ljud hörts från någon av ledamöterna i Försvarsutskottet. Skall även de bara sitta tysta och låta nationen Sverige bli internationellt utskämd? Detta med att ha bedragaren Manuel Knight som utbildare av svensk militär är en skandal av rent episka mått. Vi Groundhogs tvår våra tassar. Vi har inget omoraliskt gjort. Vi är bara budbärare av Sanningen.

Fotnot: Här nedan är namnen på ledamöterna som fick mailet. De är åtta stycken; tillsammans representerar de alla riksdagens olika partier.



===============================================
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/