Email: groundhogswe@gmail.com

onsdag 27 juli 2016

Att ge John Hron-stipendiet till Manuel Knight anser vi var att välja helt fel mottagare. Varför hävdar vi en sådan bestämd uppfattning?

Orsaken till att Groundhogs stegrar sig vid tanken på att man för snart 20 år sedan fann Manuel Knight vara en lämplig mottagare, det är att han var lika oärlig och ohederlig då, 1998, som han är nu. Vi ämnar inte här peka finger åt dem som då utsåg honom, utan vi vill fokusera på varför Manuel Knight är fel person och också här slå ett slag för filmen om John Hron.

År 1998 hade Manuel Knight hållit på ett par år med att föreläsa i skolor i Göteborgsområdet och det han pratade om det var ett sorts anti-våldsprogram. Det är givetvis inte fel att bland ungdomar propagera mot våld, men det som inte är acceptabelt är om man som föreläsare ljuger om vad man varit med om. Manuel Knight påstod sig ha varit elitsoldat och att ha deltagit i tre krig. Det stämmer inte. Manuel Knight har ljugit om det allra mesta vad gäller det militära och att stå inför ungdomar och ljuga om vem eller vad man är kan inte ursäktas av att man säger sig vara mot våld. 

Men i slutet av 90-talet hade Manuel Knight uppnått en viss ryktbarhet i Göteborg med omnejd och det var sommaren 1995 som John Hron brutalt hade mördats vid Ingetorpssjön, bara några mil norr om Göteborg. När så ryktet om att en f d US Special Forces-soldat höll på med ett anti-våldsprogram, så är det lätt att förstå att man såg Manuel Knight vara en värdig mottagare av priset. 

Vi vet idag att han tyvärr lurat hela Sverige (plus andra länder) och att han systematiskt under två decennier lurat till sig inkomster från företag och offentligfinansierad verksamhet och om detta har vi skrivit mängder av artiklar. Det som inte så ofta fått komma i dagen, det är att Manuel Knight har en ytterst svårbemästrad aggressivitet, något som vi numera vet även återfinns hos sonen Jeremy (f -94). Manuel Knight har i intervjuer stoltserat med att han vid ett banalt krogbråk mycket väl kan gå ut i gränden med sin upplevda motståndare och slå denne sönder och samman pga någon av honom upplevd oförrätt. Alltså uppvisar Manuel Knight en närmast patologisk lättkränkthet. Om detta bara vore tomt skrävel så kanske det kunde få passera, fast det visar i sig att Manuel Knight än idag hyllar våldet som ett sätt för honom att ”lösa” konflikter; men vi har till oss Groundhogs fått exempel på hur Manuel Knight uppträtt i en svensk domstol. 

Så här beskrevs det i en text publicerad 2015-08-06 på ett visst yttrandefrihetsforum:
<MK har ett förflutet som amerikansk soldat och har fortfarande så stora aggressionsproblem, så att han som åhörare under en rättegång hösten 2012 blev så provocerad, så att han var på väg tvärs över salen för att fysiskt attackera en av parterna i målet, men stoppades av sin medföljande fru.>
 
Att frun heter Anne vet många idag. Många vet också att Manuel Knights svägerska heter Katarina Eriksson och vad vi nu har förstått, så var hon på något sätt inblandad i den rättegång där Manuel Knight i en svensk domstol var på väg att inför sittande rätt begå fysiskt övervåld på en av parterna. Man gör inte så om man inte har oerhört stora problem att hantera sin aggressivitet. En sådan person bör inte premieras för sitt påstådda anti-våldsarbete bland ungdomar. Vi ser därför gärna att Manuel Knight på fredag under högtidliga former återlämnar prissumman och diplomet till stipendiekommittén för John Hron-priset och samtidigt ber om ursäkt för att han ljugit om sin bakgrund och om att ha varit US Special Forces-soldat. Manuel Knight är en simpel parasit och en bluff, ingenting annat.

Att fredagen 29 juli blir en särskilt bra dag för Manuel Knight att lämna tillbaka det han fått vad gäller John Hron, det beror på att just den dagen har filmen om John Hron svensk premiär på Bio Roy i Göteborg.

@Manuel Knight: Tag tillfället i akt och visa på fredag för din omgivning att du har kurage nog att stå för allt dumt du har gjort. Gör du bot och bättring nu, så kan det hända du kan bli förlåten, men om du väljer att fortsätta med ditt ljugande, så kommer ingen att vilja ha med dig att göra, allraminst dina barn.


=============================================
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/