torsdag 13 juli 2017

”Falsk sköterska avslöjad!” På det viset skrev tidningarna för ett tag sen. Vi trodde att Manuel Knights svägerska äntligen hade blivit föremål för granskning, men så var det inte den här gången

Den här gången var det en man från Nigeria, som under lång tid falskeligen och med fejkade intyg har turnerat i Sverige och lekt sjuksköterska. Svenska naiva Socialstyrelsen lät sig förstås luras av honom och hans bluffpapper och utfärdade en svensk legitimation åt honom. Är nån förvånad?

Svenska Socialstyrelsen består av en hel del inkompetent folk. Som exempel kan här nämnas att man inte har förberett sig för den sedan länge förväntade sjuksköterskebrist som uppstår när stora grupper av erfarna sjuksköterskor i dessa tider avgår med pension. Det är alltså inte bara landstingens fel att sommarsituationen vad gäller bemanning för varje år blir allt värre. Det är på Socialstyrelsen som ansvaret för den svenska sjukvården vilar, men där sitter man och bara ojar sig över att det är en allmän brist på sjuksköterskor. Detta sagt som en liten bakgrund till skandalen med nigerianen, för när han ville ha svensk legitimation, så kom han ju i Socialstyrelsens ögon, som på beställning..

Här kan man läsa lite färskt från SVT Väst om skandalen: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/forfalskade-examensbevis-jobbade-som-sjukskoterska


Här hans namn: Ikechukwu Kingsley Uzoma, född 1979. Det finns inget skäl att inte offentliggöra hans namn. Falska sköterskor har vi inget till övers för och det är bl a därför vi här på vår blogg gått ut med namnet Katarina Eriksson, sjuksköterskan i Kungsbacka och som är svägerska till Manuel Knight. Om Katarina Eriksson har vi kunnat berätta en hel del och det tack vare en av våra uppgiftslämnare som under lång tid haft insyn i den Knight-Erikssonska klanen. Katarina Eriksson har visserligen inte förfalskat sitt examensbevis, men när vi utmålar henne som falsk, så baseras det bl a på att vi har bevis för att hon under två rättegångar ljugit när hon stått under ed. En gång till: Vi har bevis för detta! Se etiketten 'Katarina Eriksson' för fler artiklar om henne.

Uppdrag Granskning tog upp problemet med falsk vårdpersonal. Vi citerar här ur SVT Västerbottens artikel (länk ovan):
Mannen fick lämna Umeå. Men hann med att jobba som sjuksköterska i både Östersund och Växjö innan han skickade in en ny ansökan, denna gång om läkarlegitimation. Först då granskades hans ansökningar och bluffen avslöjades.
Med allt jag vet nu så borde vi ha sett det, säger Erik Höglund, chef på Socialstyrelsens avdelning för regler och tillstånd när UG konfronterar honom med den falska sjuksköterskans bluffintyg.”

Det där med Östersund fick oss att reagera. Redan i vårt första inlägg här på denna blogg, handlade det om falsk vårdpersonal, den gången gällde det en falsk psykolog, Manuel Knight. Här länk till den artikeln: http://manuelknight.blogspot.com/2015/10/har-startar-vi-bloggen-som-ar-tankt-att.html

Det där med Östersund har vi ofta återkommit till och etiketten 'Östersund' ger massor att läsa. Så gör också etiketten 'Anders Wennerberg'. Han är Östersunds kommundirektör. Det är kanske inte Anders Wennerbergs fel att nigerianen Uzoma kunde få jobba i Östersund, men vi vet att kommundirektören gillar bedragare som t ex Manuel Knight. Vi Groundhogs formligen avskyr bedragare. Det inkluderar falska psykologer, falska sköterskor liksom falska elitsoldater. Vi läser om nigerianen Uzoma att han också varit anställd på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Där arbetade förr också Katarina Eriksson. Att Uzoma getts möjlighet att få arbeta på Rättspsykiatriska kliniken i Växjö är ju i sig oerhört allvarligt och en skandal i sig, för det innebär att han, en simpel bedragare, har kunnat hantera dem som är dömda till vård enl RPV, d v s mördare, våldtäktsmän och andra som varit för sjuka för att dömas till fängelse. En falsk sköterska med nigeriabrev som underlag för att få svensk legitimation, skall ”vårda” tungt kriminella, sjuka individer. Man tar sig för pannan. -This could only happen in Sweden...

Det som till slut stoppade honom var när han ville ha läkarlegitimation som psykiater, för då reagerade äntligen Socialstyrelsen. Det som i den här skandalen har framkommit, det är hur flata de riktiga sköterskorna varit: de har varit glada att bli av med honom. Istället borde de, när de upptäckte hans totala inkompetens, naturligtvis med kraft slagit larm till ledningen och till IVO och/eller Socialstyrelsen! Men vi tror att det här är ytterligare exempel på att svensken i gemen inte vill riskera att bli betraktad som rasist, så hellre håller man tyst. På det viset riskerar man att patienter kommer till skada, men så stor är oviljan att peka finger mot en svart man (tänk: Manuel Knight), så att dessa därigenom bereds möjlighet att kunna fortsätta med sitt bluffande.

Glöm inte att det var Groundhogs som kunde avslöja bedragaren Manuel Knights bluff om att vara utbildad psykolog. Ingen hade brytt sig om att checka hans ihåliga, uppblåsta story.

Ingen har heller tackat oss för att vi spräckte Manuel Knights bluff. Det gör inget. Vi är inte på nätet för att bli kliade i vår raggiga päls. Vi är här för att bitas. När vi bits, så känns det. Eller hur?


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.