Email: groundhogswe@gmail.com

onsdag 19 juli 2017

Nej, Katerina Janouch! Vi tror inte att fler kommer att följa efter. Ditt lätt genomsynliga försök till att be om ”förlåtelse” kommer inte medföra att du får efterföljare. Trodde du verkligen det?

I kort sammanfattning: Katerina Janouch -kvinna, mamma och skribent, bedrev under 2011 en intensiv och mycket osmaklig hetsjakt på Pär Ström -man, pappa och skribent och som enligt Katerina Janouch hade haft fräckheten att ifrågasätta den svenska feminismen. I förrgår publicerade Katerina Janouch på sin blogg en tårdrypande, typ ”Förlåt mig, snälle Pär!”-artikel. Groundhogs tittar i vår kristallkula: Katerina Janouch får klick, men hon kommer inte att kunna omvända de i den svenska tvättomaten redan hjärntvättade. Tyvärr.

För att än en gång klargöra fakta: (1) Groundhogs som gräv- och skrivargrupp består av relativt jämn fördelning av könen och innehåller medarbetare med annan etnicitet än pur svensk. (2) Ingenting publiceras på denna blogg utan att det kollektivt har godkänts. (3) Vi motarbetas och hotas aktivt av Manuel Knight & Co, så därför väljer vi att vara anonyma.

Ibland kritiserar vi Ryssland och ibland USA. Ibland lyfter vi fram tidningen Proletären och ibland Nya Tider. Det är så yttrandefrihet bör få se ut i ett fritt land. Det är bl a därför vi är så fascinerade av hur fruktansvärt illa Bokmässan i Göteborg hanterat ärendet Nya Tider -en av ytterst få svenska publikationer som tagit upp skandalen med att hela Sverige låtit sig luras av mångmiljonbedragaren Manuel Knight. För att visa vår erkänsla för Per Björklund som skrev artikeln om Manuel Knight och för att den artikeln är riktigt bra och mycket läsvärd, så lägger vi här nedan en länk. Artikeln är värd varenda krona!

Det för för långt att här, på bloggen om bedragaren Manuel Knight, beskriva alla turer kring de reaktioner som Pär Ströms blogg Genusnytt väckte, så vi nöjer oss med att länka till vad Katerina Janouch skrev i förrgår: http://katerinamagasin.se/det-ar-dags-att-erkanna-att-jag-gjorde-fel/

Vi kan konstatera att detta är en omvändelse under galgen. Vackert så, men långtifrån tillräckligt. För att illustrera varför vi är skeptiska till Katerina Janouchs ärlighet citerar vi en rad: ”Jag betedde mig helt enkelt barnsligt och gjorde troligen en människa illa.” Ja, Katerina Janouch. Du gjorde en människa illa: Pär Ström. Men du skadade dessutom hela hans familj, men det har du kanske inte förstånd till att kunna förstå? Att använda ordet ”barnsligt” är ett sätt att bagatellisera och försöka undandra sig ansvar. Ordet ”omoget” hade passat bättre. ”hämndlystet” likaså. Rätt ord att använda hade varit ”rabiatfeministiskt” men så långt vågade inte Katerina Janouch gå. Det ville hon helst inte se. Den spegeln valde hon bort.

Här är i alla fall ett spännande stycke i Katerina Janouchs text:
Däremot har jag ändrat uppfattning om den nästan absurda genusfixering som jag anser råder i samhället idag och har med sorg i hjärtat tvingats konstatera att den etablerade feminismen förvandlats till en ryggradslös irrlära som lierar sig med dem som verkligen förtrycker kvinnor i medeltida patriarkala strukturer, tusenfalt värre än dem som Pär Ström ansågs representera. FI-feminismen och genusvetenskapen skulle nästan kunna jämföras med en autoimmun sjukdom i samhällskroppen, en störning som urholkar både det sunda förnuftet och våra relationer. När det könsneutrala upphöjs till norm och människor skuldbeläggs för att de vill vara något så grundläggande som de män och kvinnor de fötts som har något gått snett. När vi sedan börjar utveckla ett komplexfyllt förhållningssätt till våra egna könsidentiteter och hävda att biologiska skillnader och hormoner bara är ett socialt konstruerat påhitt, är vi rejält vilse.”

Det där borde få en del gapiga, svenska debattörer (Katerina Janouch nämner i sin artikel några av namnen) till att vilja gå till motangrepp. Vår gissning är att så inte kommer att ske. Man kommer att sitta tyst i båten och inte angripa Katerina Janouch, trots att hon likställer genusvetenskapen och Fi-feminismen med en autoimmun sjukdom. Hårda ord, javisst. Men det här skall helst få blåsa över så tyst och fort som möjligt. På samma sätt som skandalen med att Sverige och svenska kvinnor inte kan hantera att man låtit sig luras av Manuel Knight, en charmig svart man. Det var Stina Lundberg Dabrowski som på bästa sändningstid år 2007 bjöd in den amerikanske militäre bedragaren Manuel Knight till att under 20 minuter få ljuga inför hela svenska folket. Här kan man se spektaklet (startar vid 2:50): Stina Lundberg Dabrowski har ännu inte bett Sverige om ursäkt. Inte heller Manuel Knight har bett Sverige om ursäkt. Ynkliga människor båda två.


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.