Email: groundhogswe@gmail.com

måndag 15 augusti 2016

Idag återkommer Lars Nicander, forskningschef på Försvarshögskolan, från sin ledighet. I hans inkorg ligger ett mail från Groundhogs. Vågar vi hoppas på ett svar under innevarande vecka?

Försvarshögskolan, FHS, utbildar inte bara officerare utan även civila för uppgifter inom totalförsvaret. Sedan 2008 är det en statlig högskola uppdelad i fem organisatoriska enheter varav en är 'Institutionen för säkerhet, strategi och ledarskap'. Se här hur den beskrivs (kursiveringen är vår): ”Ansvarar bland annat för ämnet statsvetenskap med två inriktningar, krishantering och internationell samverkan respektive säkerhetspolitik och strategi. Dessutom ingår ämnena folkrätt, ledarskap under påfrestande förhållanden samt krigsvetenskap med inriktning militärstrategi.” 
Håll med om att det starkt påminner om Manuel Knights slogan om att ”högprestera under extrema förhållanden”.

Det är ju i och för sig inte så underligt, för vi vet sedan november förra året, att Manuel Knight har hållit ”föreläsning” för Markstridsskolan i Skövde och vi kan nog gissa att det var något sådant som bedragaren Manuel Knight stod och dillade om när han år 2008 hade hyrts in för att utbilda plutonbefäl. Sanslöst uselt av Försvarsmakten att inte upptäcka att Manuel Knight är en bluff! Vi har skrivit ett antal artiklar om Försvarsmakten och dessa hittas enkelt genom att klicka på etiketten 'Försvarsmakten' resp 'kaserngårdssyndromet' i underkant av blogginlägget.

Vi vill gärna för våra läsare presentera det mail vi den 31 juli skrev till Lars Nicander. Rubriken var 'Desinformation vs zeroinformation. Låter namnet Manuel Knight bekant?' Så här skrev vi:

Hej!
Vi är en löst sammansatt grävargrupp som sedan augusti 2015 ägnar oss åt att titta närmare på en man med USA-medborgarskap, sedan 1993 bosatt i Sverige och som oriktigt påstår sig vara US Special Forces-soldat och som också ljuger om mycket annat med militär anknytning. Hans namn är Manuel Knight och han har under två decenniers tid lyckat lura hela Sverige. Det inkluderar tyvärr också Försvarsmakten. År 2008 köpte FM in honom att föreläsa för blivande plutonbefäl på MSS i Skövde och man betalade drygt 50 000 kr i tron att han varit deltagande i tre krig, deltagit i en mängd topphemliga operationer och då ofta befriat folk som suttit gisslan och att han skulle ha suttit krigsfånge hos irakierna under Desert Storm. Tyvärr är alltsammans bara påhittat och saknar all verklighetsanknytning. Manuel Knight släpptes in att föreläsa för svenska officerare, men han är en bedragare. Förutom att han under ca 8 år var stamanställd i en US Army-pansardivision stationerad i Tyskland, så är allt övrigt han påstår om militära erfarenheter bara bluff.
Vi har länge haft kännedom om att Manuel Knight ljugit om militära erfarenheter, men det var inte förrän i oktober förra året vi fick definitiva besked från USA om att hans uppgifter inte stämmer. Han har vidare påstått sig vara dekorerad med Purple Heart och Bronze Star, men även detta är lögn. Vi har tagit del av hans 'DD Form 214', dvs hans militära registerkort och vi kan därför med bestämdhet hävda att Manuel Knight är en s k 'military poser' -alltså en posör.
Att vi nu kontaktar dig, beror på att vi under de senaste dagarna tagit del av intervjuer med bl a dig och det har då handlat om att Sverige är utsatt för psykologisk krigföring och att det pågår medveten och systematisk desinformation och att målet är att påverka befolkningens uppfattning om olika, för samhället vitala områden. Man vill att folket skall börja tvivla på riktigheten i de besked som olika myndigheter och/eller deras representanter lämnar. Detta som metod för att skapa förvirring och misstro hos folket är väl känt som ett många gånger effektivt ”stridsmedel”. Vi kunde i nyhetsinslag både se och höra att sociala medier kunde användas för att få ut falsk information och att MSB, SÄPO, MUST m fl är oroade över vad som sker.

Vi Groundhogs och som agerar som ett opolitiskt verkande grävarkollektiv, vi är å vår sida oroade över att reguljärmedia inte informerar om olika händelser som är av allmänt intresse, t ex vad som gäller Manuel Knight som årligen lurar till sig miljoner kronor varav en stor del kommer från offentligfinansierade verksamheter som kommuner och landsting. Man kanske tycker att det är för känsligt och därför skriver man inte. Nå. Därför skriver vi.

Vi väljer att skriva på olika sociala medier och vi tar direktkontakt med t ex ansvariga för upphandling av Manuel Knights ”föreläsningar” och vi försöker klarlägga hur man inom kommuner tror sig kunna dra nytta av att lyssna på hans våldsbeskrivningar om hur det var i krigen han lögnaktigt påstår sig ha deltagit i. Vi får veta att han är ”spännande” att lyssna till. Ännu har ingen kunnat redovisa något, för verksamheten, substantiellt nyttigt. Ingen inom kommun eller landsting. Nu ställer vi motsvarande fråga till dig, Lars: Vad lärde sig plutonbefälen på MSS i Skövde av att lyssna på Manuel Knight, en bedragare?

Har du som forskningschef på FHS några tankar om hur FM i framtiden skall kunna undvika att bli så totalt lurade av en internationellt verkande svindlare som Manuel Knight? Vi som grävt fram allt detta om Manuel Knight är djupt bekymrade över att varken SÄPO eller MUST har upptäckt denne skojare, för det anser vi vara i sammanhanget det riktigt bekymmersamma; försvaret av Sverige bygger bl a på en korrekt fungerande underrättelsetjänst, men i fallet Manuel Knight har öht inte någonting fungerat som det borde. Sådana konstateranden och annat som visar på hur grovmaskigt nätet är, det nät som skall ta in misstänkta objekt för närmare granskning, det är sådant vi skriver om på sociala medier. FM har låtit sig luras av en simpel bedragare, en bonnfångare och detta har vi kunnat både visa -och bevisa. Sprider vi därigenom desinformation? Naturligtvis inte! Att FM inte uppskattar vårt oegennyttiga grävarbete framgår av att man under mer än ett halvår vägrat svara oss och att man från FM obstruerat utlämnandet av kopian rörande Manuel Knights besök på MSS i Skövde. Under flera månader vägrade FM att följa gällande lagstiftning vad gäller utlämnande av allmän handling och det ledde till att vi tvingades hota med att JO-anmäla FM för att få ut det vi begärt. Hur tycker du att sådan nonchalans från FM:s sida skall kunna undvikas? Vi har ju som medborgarjournalister försökt att vara det svenska samhället behjälpligt och vi arbetar sedan ett år med att försöka få stopp på Manuel Knight, men istället motarbetas vi av bl a FM, den myndighet du är en del av.

Det kan vara av betydelse att veta, att vi har tagit direktkontakt med journalister som till vardags skriver om bl a försvarsfrågor och försökt att bolla denna pinsamma svenska variant på en 'köpenickiad', men ingen har återkopplat. På sätt och vis förstår vi dem: Vad är det för mening att årligen hårdbevaka Folk och Försvar, när garnisonerna lämnas vidöppna och man till och med bjuder in bedragaren Manuel Knight att komma och showa för en okritisk och kanske litet imponerad grupp befäl under utbildning? Skomakaren Voigt som för drygt 100 år sedan genomförde kuppen att stjäla stadskassan i Köpenick, han visste hur det preussiska lydnadssystemet fungerade -och det var den kunskapen han utnyttjade.

Manuel Knight och som är svart, hade efter bara några år i Sverige skaffat sig kunskap och lärt sig att svensken inte gärna ber att få syna en stor svart man i sömmarna, en man som dessutom påstår sig vara världsmästare i karate. SR och SVT hade fallit i farstun för honom och ingen ville titta efter om kejsaren kanske var naken. Alla har trott att någon ansvarig längre bak i kedjan tidigt kontrollerat riktigheten i Manuel Knights utsagor, men det har ingen gjort. Vi gjorde det. Vi har dragit ned brallorna på inte bara bluffaren, utan också kunnat visa hur SR och SVT blev lurade av honom, men att man väljer att inte låtsas om vad vi informerat dem om: Man har blivit totalt lurade av bedragaren Manuel Knight, men vägrar korrigera de osanna uppgifter som han försett bolagen med. SR och SVT vägrar likt FM att lämna ut kopia på fakturor rörande Manuel Knight.

Så när du och andra vid intervjuer i media uttrycker oro för pågående desinformation i Sverige, så är det inte utan att vi gärna stämmer in i kören. Fast vi har ju lyckats visa att fienden redan finns inom oss, inbjuden av svensk reguljärmedia och till råga på allt av Försvarsmakten själv.

Vi slutar med att fråga dig Lars Nicander: Hur tänker du/FM hantera den här riksskandalen med Manuel Knight? Du har gett röst åt dem som hävdar att Sverige utsätts för desinformation. Vi har kunnat visa att det genom journalisters och olika säkerhetstjänsters ”aktiva passivitet” pågår en medveten mörkläggning av, för det svenska folket, viktig information.

Idag publicerar vi på vår blogg Manuel Knight News en artikel om lögner och desinformation m m och där nämner vi ditt namn. Det är i det här sammanhanget inget du behöver vara stolt över. Här länk: http://manuelknight.blogspot.se/2016/07/sapo-varnar-for-spioneri-fran-frammande.html


Hälsningar från


//Groundhogs

Nu väntar vi på svar från Lars Nicander. Vi vill passa på att hänvisa våra läsare till den länk som avslutar mailet till honom.



=============================================
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/