Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 19 augusti 2016

Kulturminister Alice Bah Kuhnke uttryckte i förrgår stor oro för tidningshus som t ex Mittmedia. Ministern sade ”Medier står vid kanten av ett stup” Vi Groundhogs anser att det är att i stora stycken gråta över spilld mjölk

Mittmedia äger stora delar av alla de tidningar som utkommer i Dalarna och i mellersta Norrland. Vi har varit i kontakt med i princip alla av Mittmedias tidningar med ärendet om att en bedragare, Manuel Knight, plundrar kommuner och landsting i tidningarnas distributionsområden. Man har inte brytt sig och därför har Manuel Knight kunnat fortsätta med sina plundringar.

Här info om 'Mittmedia': https://sv.wikipedia.org/wiki/Mittmedia

Här länkar till vad Mikael Delin och Evelyn Jones på DN har skrivit:

Vi har i ett antal artiklar tittat närmare på bl a Östersund och på Sundsvall. Anledningen är att i båda dessa kommuner skulle Manuel Knight uppträda och detta hade vi fått förhandsinformation om. Vi tog därför tidigt kontakt med dem som hade bokat in bedragaren/falske psykologen och informerade och varnade dem för denne bluffare. I Östersund handlade det om att vi försökte rädda över en kvarts miljon av kommunens skattepengar, men istället blev vi aktivt motarbetade; bland annat så lyckades Håkan Lundqvist, kommunens nytillträdde biträdande kommunikationschef, få vårt facebook-konto stängt. Så litet yttrandefrihet i Sverige som möjligt, det är Håkan Lundqvists mål. Åtminstone när det handlar om väl underbyggd kritik mot hur kommunens tjänstemän slösar bort medborgarnas pengar. Detta skulle enligt Håkan Lundqvist, inte folket i Östersund få veta. Håkan Lundqvist är en skam! Hans bakgrund är att han under många år suttit på SR Radio Jämtland och dessförinnan arbetat på Länstidningen i Östersund (LTZ) -en tidning som idag ägs av Mittmedia.

Vi tog därför direktkontakt med journalister i trakten vi antingen kände eller kände till och lämnade dem material om hur kommunen blivit lurade av Manuel Knight och att man betalat honom 260 000 kr+moms, men att vi såg att det skulle vara möjligt att rädda det mesta av pengarna. Ingen av dem skrev. Ingen av dem återkopplade. Här är namnen på dem: Catarina Montell (LTZ), Maria Lindholm (ÖP) och Martin Hanberg (då ÖP -nu hos TT)

Sundsvalls Tidning (ST) utkommer, som namnet indikerar, i Sundsvall med omnejd. När vi i vintras fick höra att det i april var tänkt att den moraliskt usla talarförmedlingen FMA och med säte i Härnösand, tänkte ställa Manuel Knight på scen i Sundsvall tillsammans med en annan ohederlig talare, Lasse Gustavsson, brandmannen som 1981 svårt brännskadades i hamnen nere i Göteborg, då slog vi larm till ST. Tidningen ägs av Mittmedia. Vi skrev artiklar om FMA och Manuel Knight. Här länk till en av dessa: http://manuelknight.blogspot.se/2016/02/varfor-tiger-fma-en-ohederlig.html

Vi kontaktade därför följande journalister och gav dem detaljerad info om bl a Manuel Knights bedrägerier: Katarina Vikström, Lotta Golis och Micke Engström -samtliga anställda inom Mittmedia-koncernen. De hade skrivit artiklar om en annan falsk psykolog och eftersom Manuel Knight under närmare 10 år olagligt använt sig  av den skyddade yrkestiteln, så ville vi berätta för dem om honom. Ingen av dem skrev, ingen av dem återkopplade.

Bildspråket som kulturministern använder när hon talar om att media står inför ett stup, skulle kunna få oss till att säga att det är bl a överflödigt folk som de ovan uppräknade journalisterna som tynger mediehusens ekonomi. Kulturministern anger ju också indirekt ett slags åtgärd.
Say no more..

PS: När vi kl 10:20 lade upp denna artikel visste vi inte att i programmet Ring P1 en man från Norrtälje, Mikael Strandman, hade ringt in och pratat med programledaren Marika Griehsel om Mittmedia och journalisters ovilja att ta sig an laddade ämnen. Man förstod att han inte skulle sakna reguljärmedia i den form de nu arbetar och han var inte förvånad över att folk söker alternativ media. Flashback nämndes.
Vi skulle kunna tillägga att den som vill veta sanningen om Manuel Knight behöver inte gå till Flashback där moderatorer styr och ställer och filtrerar, utan den rena sanningen om Manuel Knight den finner man här, på Manuel Knight News.

Men i sak så delar vi Mikael Strandmans uppfattning om att reguljärmedia ofta lämnar en förljugen bild av verkligheten. Här länk till hemsidan för Ring P1 (inslaget ligger mellan minuterna 17:00-20:00): https://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=1120
=============================================
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/