Email: groundhogswe@gmail.com

söndag 21 augusti 2016

Vad skulle Göran Tunström sagt om Ulrika Frykestam, hon som smutsar hans älskade Sunne? Och vad skulle Leonard Cohen ha att säga om henne?

Sannolikt skulle både Tunström och Cohen bett att få slippa svara på frågorna, men Groundhogs behöver inte uppträda artigt, allraminst mot en lögnaktig person som Ulrika Frykestam. Om man som hon gör, ljuger i Sunne kommuns egen blogg, så finns det tunga skäl till att bli upprörd.

Kopplingen mellan å ena sidan Ulrika Frykestam, en värsta sortens/opålitlig entreprenör och Göran Tunström, en världskänd och med rätta hyllad författare samt Leonard Cohen, en person som förstås inte tarvar någon presentation, den kopplingen är kanske inte helt glasklar? Göran Tunström var från Sunne i Värmland och blev kanske mest känd för Juloratoriet och som också filmades. För boken Berömda män som varit i Sunne fick han år 1998 Augustpriset. Göran Tunström avled år 2000. Leonard Cohen och Göran Tunström var vänner och tillbringade mycket tid tillsammans på ön Hydra (Idra) i Egeiska havet. Här en artikel om ön => http://www.svd.se/omskriven-grekisk-skonhet

Här en presentation av Sunne-bloggen: <Sunnebloggen startade april 2009 i Sunne kommuns EU-finansierade projekt "Genius Loci - platsens talang". Bloggen drivs nu vidare i kommunens ordinarie verksamhet.> Källa: http://sunnebloggen.blogspot.se/

Under ett par veckor i maj bereddes Ulrika Frykestam olyckligtvis möjlighet att få blogga om sig och sitt liv med Manuel Knight, en person vi vet är en bedragare. Ulrika Frykestam sitter som konsult med i låtsasakademien Manuel Knight Academy. Ulrika Frykestam vet om att Manuel Knight är en bedragare, för redan i höstas informerade vi henne och de andra i ledningen om att Manuel Knight inte är någon utbildad/psykolog (vilket han fortfarande hävdar) och att han inte heller är någon elitsoldat i US Special Forces (vilket han fortfarande hävdar). Ändå skriver Ulrika Frykestam den 27 maj så här om Manuel Knight (vår fetning): ”Att Manuel har en bakgrund som elitsoldat fick jag uppleva många gånger”

imagebam.com

Ulrika Frykestam kan slänga ur sig floskler likt denna: Kom ihåg att det du ger (sänder ut) är det som kommer tillbaka till dig. Vi håller typ med. Vår blogg kommer att komma tillbaka till Ulrika Frykestam.
Så här tackar Ulrika Frykestam en viss Bo Jonsson, en vd som var med och drog igång Manuel Knights bolag: ”Tack Bosse för att du tog mig till ditt hjärta och för ditt mentorskap. Vilken inspiratör du är och fantastisk människa. Du var inte bara en chef utan också den som fanns där när vi verkligen behövde dig”
Så här skriver Ulrika Frykestam om Manuel Knight (alla citaten är från 27 maj):

<Det blev snabba beslut och i starten av 2010 började vi bygga vårt hus i Lersjöfors för att sedan flytta in tillsammans med vår sex veckor gamla Elvis i december 2010. Ungefär samtidigt kom samtalet från Manuel Knight. -Jag har bestämt mig för att starta en Academy och jag vill att du är med, när kan du börja? Manuel är en av Sveriges absolut bästa föreläsare och organisationskonsult. [..] Jag fick tillsammans med Manuel verkligen utmana mig själv. Ena dagen var vi på Sandå Måleri och utvecklade deras arbetsledare för att nästa dag flyga till Tyskland där vi jobbade med IKEAs ledningsgrupp inom ledarskap. [..]Att Manuel har en bakgrund som elitsoldat fick jag uppleva många gånger, då han är som en maskin när det kommer till att arbeta. [..] Jag och Manuel jobbar fortfarande tillsammans och de dagarna betyder mycket, oj så kul vi har!>

Skoj att Ulrika Frykestam och Manuel Knight har kul tillsammans. Skoj också att notera att Ulrika Frykestam inte tycks kunna hålla reda på var hon och Manuel Knight var dagen innan de for till IKEA i Tyskland, för ibland skriver hon att de var hos Sandå Måleri, ibland hos Skistar, ibland hos Ljusdals Energi. Det där med att hålla sig till sanningen har ju aldrig varit Manuel Knights paradgren och vi kan konstatera att inte heller Ulrika Frykestam är så noga med sanningen.


Missa inte filmen där Ulrika Frykestam pratar om sitt framtida projekt med att försöka locka stora företag till Fryksdalen genom att bjuda ledare på pyttipanna och stubbe. -Lycka till, Ulrika!

Ur artikeln saxar vi följande: ”[Ulrika] var på en föreläsning med Manuel Knight som pratade om ledarskap. Hans ledarskap var rakt och tydligt utan velande och det tillförde lust och glädje och jag tänkte shit, vad häftigt! -Så jag sa till honom att om du någon gång vill ha en kollega, hör av dig, berättar Ulrika. Ett år senare, hösten 2010, ringde han. -Först blev jag skraj. Jag och min sambo Johan hade just fått barn och byggt hus i Sunne och att jobba för Manuel skulle innebära många resor. Samtidigt var det en otrolig egoboost att han ringt just mig, först av alla.”

Groundhogs anser det inte vara ok att Sunne kommun lämnar bloggen fri för Ulrika Frykestam att med hjälp av den sitta och försköna sin chef, Manuel Knight, en person hon mycket väl vet om är en bedragare och en parasit. Manuel Knight har under årens lopp lyckats lura till sig miljoner kronor från kommuner och företag. Vi förstår att Ulrika Frykestam och som är en del av Manuel Knight Academy, att hon desperat nu gör vad hon kan för att rädda det sjunkande skeppet. Vore bättre om hon lärde sig av råttorna och därför lämnar den stinkande skutan MKA så fort som möjligt.

Sagt upplysningsvis.

Källa rörande blogginlägget 27 maj: http://sunnebloggen.blogspot.se/2016/05/hej-forbered-dig-pa-att-det-har.html


=============================================
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/