fredag 12 maj 2017

Dominika Peczynski – Johanna Möller. Kompisar eller bara mentala parhästar?

Tidningen Aftonbladet (AB) har bland sina skribenter/krönikörer flera rent usla medarbetare. Vi har vid flera tillfällen hårt kritiserat Kerstin Weigl, en av de mest vidriga journalisterna när det gällde att hetsa mot Sture Bergwall/Thomas Quick. Sen i förrgår får hon av oss sällskap av Dominika Peczynski, kvinnan som är mest känd för att vara tillsammans med förra finansministern Anders Borg.

Att Anders Borg är omdömeslös vid val av personer i sin närhet, kunde vi visa i höstas då vi slog larm om att Anders Borg var tänkt att i februari i år i Lund dela scen med parasiten-psykopaten Manuel Knight i samband med de s k Välfärdsdagarna i regi av Kommunförbundet Skåne (KFSK, se denna etikett). Här en länk till en av våra artiklar i det ämnet: http://manuelknight.blogspot.com/2016/11/forra-finansministern-anders-borg-m.html

Som tur var så stoppades Manuel Knight innan han fick chans att kliva upp på scen. KFSK har inte tackat oss för att vi informerade dem om att Manuel Knight bara är en bluff, en posör och att vi på det viset räddade KFSK från genansen att mixa ministrar med en bedragare som Manuel Knight. Vi bockar bara av ett uppdrag. Vi stoppade Manuel Knight.

Nå. Nu skall vi försöka koncentrera oss på damerna i rubriken. Dominika Peczynski är alltså krönikör på AB. I förrgår, den 10 maj, skrev Dominika Peczynski en så märklig krönika om socionomen-sociopaten Johanna Möller, så att vår lilla redaktionsgrupp höll på att sätta kaffet i halsen. (Kaffet kommer förresten från Zoegas. Inte från Arvid Nordquist. Här mer om vår kaffepreferens: http://manuelknight.blogspot.com/2016/03/arvid-nordquist-ett-valkant-varumarke.html). Rubriken på Dominika Peczynskis krönika löd: Jag kan inte låta bli att fascineras av ”Arboga-kvinnan”. Inte heller vi Groundhogs kan låta bli att fascineras av Johanna Möller, men där Dominika Peczynski uttrycker beundran för Johanna Möllers person och beteende, så ser vi på denna mördarsocionom från Helvetet bara med förfäran och förundran. Så här skriver Dominika Peczynski bl a: ”Jag måste erkänna att jag den senaste tiden trillat ner i ett djupt svart hål av besatthet. Denna mani överskuggar allt annat i livet sedan ett par veckor tillbaka. Jag önskar att jag kunde vara en uppmärksam och närvarande mamma, flickvän, kollega och kamrat men kan inte slita mig från henne, inte sluta tänka på henne. Hon ockuperar mina tankar all vaken tid och så även mina drömmar. Det är något alldeles visst med henne.”

[..]

Hon tycks ha en magnetisk inverkan på män och har mängder med älskare från olika länder och i vitt skilda åldrar. Under en period tjänade hon grova pengar på sin affärsverksamhet och hon älskar att leva det ljuva livet. Exotiska resmål, ädla drycker, delikatesser, märkeskläder och juveler. Hon unnar sig allt, har aptit på allt, maxar, förnekar sig ingenting av det ett människoliv har att erbjuda.” 

[..]

Jag ser en kvinna som inte har de vanliga spärrar som hindrar de allra flesta från att leva ut sina omedelbara behov och fantasier, som låter sig själv falla för frestelser utan att tänka på konsekvenserna. En kvinna som tillfredsställer sina lustar utan att drabbas av normalmänskliga hämningar eller samvetskval.
Vem har inte drömt om att släppa taget ibland?”


Det där med att Johanna Möller lyckas ta sig in i Dominika Peczynskis vardagsliv (vardagsrum?) och drömmar (sovrum?) ser vi Groundhogs som oroande. Var och en får ha sina fantasier, men att Dominika Peczynski tydligen tycker att det är helt ok för socionomen Johanna Möller att tvinga till sig sex från underåriga personer som befinner sig i beroendeställning? Tycker Dominika Peczynski att det är ok att Johanna Möller aka Big Mama aka Flyktingbaronessan aka Gangsterdrottningen låter ett gäng av hennes hejdukar spöa upp de två som kontaktade Eskilstuna-Kuriren? Läs här: http://www.ekuriren.se/sormland/arbogahaktade-forhors-om-misshandeln-i-eskilstuna/

Vi noterar att inte heller Dominika Peczynski vill berätta för AB:s läsare att Johanna Möller är utbildad socionom, utan väljer att beskriva Mördar-Johanna som ”välutbildad”. Vi kan berätta att det var i Örebro som Johanna Möller läste till socionom. Det som särskilt fångat vårt intresse, är att i ett polisförhör den 2 december 2016 så beskriver Johanna Möller det som att det inte var förrän hon läste till socionom som hon kände att hon hamnat i ”rätt fålla”. Tidigare i livet sade hon sig ha känt sig ”utanför”. För en gångs skull tror vi att Johanna Möller talar sanning där. Det stämmer väl överens med vår bild av hur socionomutbildningen under studietiden omformar människor. Ut kommer inga ”sisters of mercy”, utan färdiga småpåvar med makt att fatta beslut. Som av en ren tillfällighet har vi fått möjlighet att än en gång kunna visa bild på en sådan, nämligen Pauline Charlesworth, numera verksam på Göteborgs Stödcentrum för brottsutsatta:

imagebam.com

Vår uppgiftslämnare påpekar syrligt att hon tidigare varit anställd i Biskopsgården, en brottsutsatt stadsdel i Göteborg och att hon där haft samröre med Manuel Knights svägerska Katarina Eriksson.
Här nedan länkar till betalartiklar i Ekuriren om hur det gick till under gårdagens förhandling i Västmanlands Tingsrätt i Västerås: http://www.ekuriren.se/eskilstuna/eskilstunakvinnans-olika-versioner-om-makens-dod/

Vi vill inte undanhålla våra läsare en artikel från SvD. Den är från februari 2016 och handlar om hur Johanna Möller samarbetade med en man som hade en kvarts miljon i skulder till Kronofogden, men som Johanna Möller ändå placerade ett antal barn hos. Läs här: https://www.svd.se/svd-granskar-skuldsatt-tjanade-90-000-i-manaden-pa-familjehemsbarn

Tillsynsmyndigheten IVO är ett stort skämt. Om det inte hade varit så fruktansvärt allvarligt att IVO bara vänder barnen och deras behov ryggen.

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.