Email: groundhogswe@gmail.com

onsdag 3 maj 2017

Varför åtalas inte Manuel Knight för att han falskt utger sig för att vara psykolog? Är det för att både Polisen och Åklagarmyndigheten har anlitat honom som föreläsare?

Det är vad vi Groundhogs tror. Det är förstås fruktansvärt pinsamt för de två svenska myndigheterna att de använt sig av Manuel Knight, en amerikansk bedragare, en mytoman, en person som parasiterar på andras arbete och titlar och som på så vis lurat till sig miljoner av svenska skattepengar. Manuel Knight är en skam!

I gårdagens Aftonbladet kunde man läsa om en kvinna, som trots att hon inte hade legitimation från Socialstyrelsen, ändå under 4.5 år arbetat som sjuksköterska på Karolinska Sjukhuset i Solna. Vi citerar ett stycke: ”Sjuksköterska är en av 21 titlar som skyddas av lagen. Att falskeligen utge sig för att ha legitimation är straffbart. Arbetsgivare ska göra kontroller mot Socialstyrelsens register vid nyanställningar.”

Manuel Knight har oriktigt kallat sig för ”elitsoldat i US Special Forces”. Manuel Knight parasiterar därmed på andras titlar och utbildningar. Manuel Knight har oriktigt kallat sig för ”utbildad psykolog”. Manuel Knight parasiterar därmed på andras titlar och utbildningar. Manuel Knight är en bedragare!

Manuel Knight har försökt hävda att han aldrig utgett sig för att vara ”utbildad psykolog” = trained psychologist. I en artikel vi publicerade 7 december 2016 kunde vi visa att han ljuger när han hävdar att han inte på egen hand har kallat sig psykolog, utan att det skulle vara misstag som begåtts av talarförmedlare. I vår artikel finns denna bild från Manuel Knights egenproducerade broschyr från år 2010 (klicka på bilden för högre läsbarhet):

imagebam.comLäs här (s 53) vad som sägs i stycket 2.2.4 Bestämmelserna om skyddad yrkestitel:

Det där kan inte missförstås. Eftersom Manuel Knight inte avlagt nån psykologexamen (han har inte ens kvalifikationer till att kunna få studera på högskolenivå överhuvudtaget!), så har Manuel Knight inte rätt att kalla sig psykolog.

Redan i augusti 2015 hade vi avslöjat att Manuel Knight inte hade rätt att använda sig av den skyddade yrkestiteln psykolog. Vi kontaktade därför Åklagarmyndigheten med ett vanligt brev och där vi hänvisade till den information som Socialstyrelsen i ett telefonsamtal hade lämnat oss. Man konstaterade att Manuel Knight inte fanns registrerad och att han inte fick kalla sig psykolog. Hösten 2015 fick vi dessutom ett mejl från Socialstyrelsen rörande Manuel Knight och här länk till en artikel vi då skrev: http://manuelknight.blogspot.com/2015/12/socialstyrelsen-vill-inte-veta-av.html

När vi skrev till Åklagarmyndigheten visste vi inte ännu att de hade använt sig av Manuel Knight som föreläsare. Det är klart att det tar emot att inleda en förundersökning rörande bedrägeri och falskt brukande av skyddad yrkestitel. Den svenska Åklagarmyndigheten är ju redan internationellt hånad och med rätta ifrågasatt med tanke på skandalerna rörande ärendena Sture Bergwall (åklagare Christer van der Kwast) och Julian Assange (åklagare Marianne Ny). 

Nu tror vi inte att skandalen med Manuel Knight skulle röna särskilt stor uppmärksamhet i sig, men om Vita Huset får veta att Sverige upplåter plats till Manuel Knight, en amerikansk medborgare som här i Sverige tjänar miljoner kronor på att låtsas vara en US Special Forces och att den svenska Åklagarmyndigheten skyddar denne obehaglige militäre parasit -ja, då kanske President Donald Trump ser sig tvungen att twittra om Sverige. Vi hoppas att det blir någonting riktigt, riktigt elakt..Fotnot 3: Manuel Knight har i sin omedelbara närhet en legitimerad sjuksköterska, sin svägerska Katarina Eriksson i Kungsbacka. Hon har vid två tillfällen i svenska domstolar ljugit under ed. Man får intrycket att inte heller hon är så noga med vad som ankommer på en person med yrkeslegitimation. Det talas mycket om att det är brist på sjuksköterskor i Sverige. Då menar man inte sådana sjuksköterskor som Manuel Knight har som svägerska.


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.