Email: groundhogswe@gmail.com

torsdag 20 oktober 2016

Bluffare lurar svenska kommuner! Så hojtar Sveriges Radio. Det är väl inga nyheter? Redan för ett år sedan berättade vi för Sveriges Radio om bluffaren Manuel Knight!

Idag kunde man i Sveriges Radio höra om kommuner som blivit lurade av bluffbolag. Det var SVT Nyheter Skåne som kunde berätta om att t ex Lund hade betalat 65 000 kronor för fem paket våtservetter. Vi kan kontra med att det finns en massa kommuner i Sverige som betalat bedragaren Manuel Knight ungefär samma summa för att han skall stå och ljuga om att vara elitsoldat och utbildad psykolog. Vi Groundhogs hade utan att tveka föredragit våtservetterna framför mytomanen.

Så här ser ingressen ut för Sveriges Radios artikel:
<Ett flertal svenska kommuner har blivit lurade av ett varningslistat företag. SVT Nyheter Skåne berättar att en av de lurade kommunerna, Lund, till exempel betalat 65 000 kronor för fem paket våtservetter. Totalt har kommunen betalat cirka 240 000 till samma företag.>

Lägg märke till summan 240 000. Det är exakt samma summa (plus moms) som Östersunds kommun betalade Manuel Knight för fyra timmars ”föreläsning” för precis ett år sedan under de s k Medarbetardagarna. Groundhogs tog kontakt med de ansvariga tjänstemännen, Unto Järvirova, Lena Ericsson, Anne Vågström plus Håkan Lundqvist en tidigare chef på Radio Jämtland, numera bitr kommunikationschef i Östersund. Vi ställde dem alla fyra mot väggen, men dessa korrupta svinpälsar i kommunens tjänst gick istället till attack mot oss som slog larm om att Manuel Knight ljög om att vara utbildad psykolog. Vår allra första artikel, publicerad 2015-10-16, startar i Östersund. Det kom att bli många artiklar med 'Östersund' som etikett. 


Det där med att SVT och Sveriges Radio nämnde just Lunds kommun fick oss att tänka till och kolla vårt register. En bra påminnelse blev det, för det visade sig att Lunds kommun aldrig inkommit med något svar på vår fråga om de har hyrt in Manuel Knight. Det blir till att ringa upp Lund och fränt fråga dem varför de inte svarat oss. Kan bli riktigt svettigt för dem, fast då kommer ju sextiofemtusenkronorsvåtservetterna väl till pass..

Fotnot: I gårdagens artikel om Hartmanns i Danmark så nämnde vi att vi skulle kontakta Thomas Maymann på Hartmanns Academy, men det visade sig att Thomas Maymann hade slutat i juni och börjat på företaget Lögismose Vin & Delikatesser A/S. Vi skrev igår att kanske Thomas Maymann druckit för mycket öl. Idag tror vi att det istället var vin.


===============================================
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/