Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 7 oktober 2016

SVT har exporterat Manuel Knight till Danmark! Vad har danskarna gjort Hanna Stjärne för ont?

Hanna Stjärne är vd för SVT. Hon är väl medveten om att Manuel Knight är en lögnare och en som parasiterar på den skyddade yrkestiteln psykolog. Vi Groundhogs har informerat henne om att Manuel Knight är en simpel bedragare. Ändå väljer Hanna Stjärne att låta exportera TV-serien Sommarpratarna på SVT till den danska public service-kanalen DR K. Vad är det egentligen för fel på Hanna Stjärnes omdöme?

Ja, den där frågan är nog fel ställd, för sanningen är att Hanna Stjärne helt saknar omdöme och därför är exporten av TV-serien ingen överraskning för oss grävare. Vi har varit mycket tydliga gentemot Hanna Stjärne, så hon kan inte hävda att hon är okunnig om att SVT låtit sig luras av Manuel Knight. När serien sändes år 2010 kan SVT sägas ha svävat i okunnighet om att Manuel Knight inte är elitsoldat och psykolog, utan att han är en bedragare. Men man tycker att det inom ett jättebolag som SVT borde ha funnits någon liten gosse som nyktert kunde se att den uppblåste kejsaren Manuel Knight i själva verket var naken. Ja, så skulle man kunna tycka, men så skedde inte. Eller om så skedde, så lär han ha blivit åthutad och tillsagd att hålla tyst, för hos SVT likaväl som hos Sveriges Radio råder tydligen principen 'never check a good story'. Sveriges Radios track record är rent förfärlig: Anja Thorkelsson gjorde ingen koll. Inga Rexed gjorde ingen koll. Bibi Rödöö gjorde ingen koll. Hanna Hellquist gjorde ingen koll. Kodjo Akolor gjorde ingen koll. Martina Thun gjorde ingen koll. Ulf Elfving gjorde ingen koll. Vi har fler namn än så att lägga upp.

Igår kl 06 kunde danska TV-tittare på kanalen DR K, en kultur- och historiekanal, få se hur Manuel Knight lurar Petra Mede, Carina Rydberg, Stefan Holm och Per Holknekt. Lögnaren Manuel Knight sitter och drar samma ljughistoria om när kompisen ”Tim” fick sin mage uppsprättad av hemska irakiska soldater, som han drog år 2008 när han var Sommar-pratare. Här länk till det programmet: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/369509?programid=2071

Här länk till SVT-programmet där Manuel Knight formligen trollbinder de andra fyra medverkande, må sen vara att Carina Rydberg och Stefan Holm inte tycks uppskatta allt skrävel de hör från den store lögnarens stora käft: https://www.youtube.com/watch?v=scLA9gxGxjM

Men Petra Mede, hon kan inte värja sig, utan hon blir bländad och charmad, vilket tydligt framgår. Sannolik orsak: kvinnlig svaghet för ”spännande män”. Även Per Holknekt imponeras stort av Manuel Knight. Sannolik orsak: alldeles för mycket alkohol i anamnesen.


Projektledare för TV-serien Sommarpratarna på SVT var Anders G Carlsson. För ganska exakt ett år sedan (2015-10-05) kontaktade vi honom. Här inledningen av vårt mail:
Hej, Anders!

SVT:s växel gav oss uppgiften om att det är du som är/var ansvarig producent för rubricerade programserie.
I del 2 av 6 under 2010 medverkade just Manuel Knight. I programmet presenteras han som "psykologen och före detta elitsoldaten" och det är den generella presentationen av denne man som nu avslöjats som en bedragare, en von Münchhausen -fast med strikt ekonomisk vinning som mål med sitt skroderande och sina lögner.

-och här Anders' svar samma dag till oss:

Hej,

Tack för ditt/ert mejl. Helt korrekt att jag var projektledare för programserien Sommarpratarna där Manuel Knight medverkade.

När tittare har kritik av olika anledningar på våra program så finns (precis som du/ni själv nämner)
ett forum för detta. Alla anmälningar om upplevda missförhållanden i våra sändningar måste i sig betraktas som en sorts partsinlaga och därför är det viktigt att ärendena bedöms av en utomstående, opartisk organisation. I detta fallet är den organisationen Granskningsnämnden.

Det är problematiskt att hantera ett ärende som sändes för ca 5 år sen. Sommarpratarna är en serie som troligtvis inte kommer att repriseras i TV vilket ytterligare gör det svårare för Svt att agera vid en ev fällning i Granskningsnämnden.

Jag rekommenderar dig/er att du/ni gör en anmälan till Granskningsnämnden. För att den ska tas emot på vederbörligt sätt måste man dock ange sitt namn och adress.

Med vänlig hälsning
Anders Carlsson
Projektledare/Exekutiv producent

Produktionen skulle enligt Anders G Carlsson troligen inte repriseras. -Nähä, nä? Men nu vet vi att Manuel Knight istället gick på export. Arma danskar..

Fotnot: Här länk till del 1 (när Manuel Knight kommer med båt) https://www.youtube.com/watch?v=fc4uTdNkFtc

Här länk till del 3 (när gruppen har sitt eftersnack och där Per Holknekt vill gå ut med Manuel Knight. -Ja, den spriten, den spriten..) https://www.youtube.com/watch?v=3WXeCn6Azj0

 










===============================================
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/