Email: groundhogswe@gmail.com

måndag 31 oktober 2016

En svensk militär berättar för oss om ett militärt möte med Manuel Knight i en svensk garnisonsstad . Vederbörande ställer frågan: Varför kunde inte Manuel Knight nöjt sig med att berätta sanningen om sin tid i US Army?

Vi håller naturligtvis med. Manuel Knight har kämpat sig från ett motigt liv i små omständigheter i Atlanta i USA, till att bli sergeant i en amerikansk pansardivision stationerad i Tyskland. Men tragiskt nog ansåg han inte att det räckte, utan började ljuga om att han var elitsoldat. Det funkade för att ragga brudar. Tyska tjejer är i grunden inte annorlunda än svenska.

Vi har på bloggen publicerat artiklar om hur det gick till när Anne Eriksson på en modemässa i Tyskland mötte Manuel Knight. Vi har också berättat om att han vid det tillfället redan hade en relation med en kvinna och med vilken han väntade barn. Manuel Knight lurade svenska Anne till att tro att han nattetid gjorde hemliga uppdrag och försvann då och då ut i mörkret. När vi nu fått en tydlig bild av hur Manuel Knight fungerar, så ser vi att hans oärlighet inte är någon nyhet. Han har ljugit och med hjälp av lögner om att vara en US Special Forces-soldat med en massa krigserfarenheter, så har han lurat sig in inte bara hos tyska och svenska kvinnor och Sveriges Radio och SVT, utan dessutom tagit sig ända in hos Försvarsmakten. Tyvärr.

För en tid sedan fick vi ett mejl från en person som skrev bl a följande:

<Hej!
Av en ren slump lyckades jag se er blogg och kom direkt att tänka på att jag vart på en föreläsning av Manuel arrangerad av Försvarsmakten. Det var antingen år 2013 eller 2014 och arrangemanget var en garnisonsgemensam tillställning. Två bussar hyrdes för transport och föreläsningen var inne i stan. [..] Av själva föreläsningen minns jag lite. Minns att vi efteråt pratade om "striderna" i Irak och konstaterade att väldigt få amerikaner dog pga irakisk militär och att detta måste vara otroligt ovanligt. Ett annat minne som kanske är mest makabert om man tänker på mina medarbetare på Garnisonen som tjänstgjort utomlands i Kosovo, Bosnien, Liberia och Afghanistan är när han berättade om sin första tid i Sverige då han led av någon form av PTS och letade efter "shooting positions" när han var ute med frugan. En man som alltså hittat på allt och berättar detta för riktiga veteraner i publiken. Hur sjukt är inte det?>

-Ja, det är hur sjukt som helst. Men nu är ju inte Manuel Knight psykiskt sjuk, utan hans åkomma är att han är en girig mytoman, en uppmärksamhetstörstande och outbildad person från enkla förhållanden, men som ljugit ihop en plattform som tyvärr även Försvarsmakten låtit sig luras av. Bra att även frugan nämns, för hon deltar i bedrägeriet med sin kunskap om hur det svenska samhället fungerar (ingen vågar ifrågasätta en svart mans utsaga) och hon går även aktivt i intervjuer in och intygar Manuels uppgifter. Frågan som avslutar berättelsen vi fick, är i högsta grad relevant, för det är klart att det lämnar en obehaglig eftersmak när man nu efteråt inser att man blivit grundlurad av föreläsaren ifråga. Det är klart att vi blev intresserade av att höra mer om den här militärens möte med Manuel Knight, så vi replikerade. Därefter kom det här till oss (ett utdrag):

<Som jag minns det så handlade hans föreläsning om att man har livet i sina egna händer. Vill du ha framgång så måste du arbeta för det. I grunden en bra inställning, han verkar ha haft en problemfull uppväxt(om det är sant..) men styrt upp det via arbete(militären) och fått ett bra liv. Räcker inte det som motivation för andra? Att man kan ändra sitt liv till det positiva? Varför var han tvungen att ljuga om "special forces" och att ha deltagit i krig? Han borde istället vara stolt över att ha tjänstgjort i armén och gjort sin plikt i fredtid, det är enligt mig hedervärt nog.>
 
-Ja, visst borde Manuel Knight ha kunnat nöja sig med att under åtta år ha stått upp för sitt land. Det hade hedrat honom, men som det nu har blivit, så har Manuel Knight istället smutsat bilden av både nationen USA och dess försvarsmakt. Manuel Knight har offentligt ljugit om USA-ledda hemliga operationer runtom i Europa och även annorstädes i världen och det är ett fullständigt obegripligt agerande från en tidigare stamanställd i US Army. En avskyvärd person och en skam för sin nation, det är vad han är.

Det här illustrerar samtidigt talesättet att den som gapar efter mycket, mister ofta hela stycket. Manuel Knight söker bekräftelse i tecken på yttre framgång -gott om pengar, en stor villa och en Porsche i garaget och dessutom en svensk blond fru. Det ironiska är att det är denna hans fru, Anne Knight f Eriksson, som både skapat hans svenska plattform och som är den som genom att pladdra om hur det var i Tyskland, hon oavsiktligt nu är på väg att dra ned honom från just den sociala upphöjdhet hon varit med att kreera. Karma.

Vår uppfattning är klar: Att inför svenska veteraner stå och ljuga dem alla rätt upp i ansiktet, det är något av det smutsigaste beteende från en militär vi hört talas om. Detta är en formlig skymf och som en sådan skall den regleras!

@Försvarsmakten: Ni har blivit utsatta för en amerikansk bedragares bedrägeri. Vi ser gärna att Manuel Knight bereds möjlighet att få förklara sig och sitt agerande, men att det då får ske i offentlighetens ljus. Gärna i en svensk domstol. Efter rättslig prövning i Sverige och med en ev fällande dom, önskar vi att Manuel Knight därefter snarast överlämnas till amerikanska myndigheter för utredning och åtgärd. Vi ser helst att Manuel Knight aldrig tillåts sätta sin fot på svensk mark en gång till om han skulle bli utvisad/utlämnad till USA. Han har förstört så mycket av tillit till svenska myndigheter och inte minst då Försvarsmakten, så vi ser inget skäl att fortsätta vara generösa mot honom. Vår svenska generositet har han minst sagt överutnyttjat.


===============================================
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/