söndag 2 april 2017

”Hur svårt kan det vara att googla ett namn?”

Så frågar sig Ingrid Norrman, GP:s kulturchef, i en krönika i gårdagens upplaga. Ingrid Norrman tillhör definitivt gruppen mycket läsvärda kulturjournalister, så när vi igår fick tips om hennes krönika om att googla, bestämde vi oss för att lyfta fram den. Den har nämligen bäring på hur vi ser på ärendet med mytomanen-bedragaren Manuel Knight.

Här länk till krönikan från igår, signerad Ingrid Norrman: http://www.gp.se/n%C3%B6je/kultur/hur-sv%C3%A5rt-kan-det-vara-att-googla-ett-namn-1.4218821

Vi ber alla våra läsare att ta del av vad Ingrid Norrman skriver för det är i allra högsta grad relevanta synpunkter hon lämnar. Hon ställer den enkla frågan: Varför bemödar sig inte offentligfinansierade verksamheter att googla namnet på en person man är i färd att teckna avtal med?
Vi i Groundhogs har inte svaret, men samma fråga har även vi ställt oss. Det Ingrid Norrman tar upp till debatt, det handlar om att den vandrande katastrofen Claes Rydberg blivit anställd som kommunchef i Herrljunga och det trots att han tidigare fått sparken från uppdraget som kulturchef inom Västra Götalandsregionen. Däremellan hade han hunnit med en provanställning i stackars Ljusdals kommun.

Manuel Knight, tidigare ofta anlitad föreläsare inom bl a kommuner och myndigheter och som numera tack vare Magasinet Filter nr 54 förvandlats till en ökänd bedragare, hade vid flera tillfällen anlitats av Polisen att hålla föreläsningar om att ”högprestera under extrema förhållanden”. Vi slog redan i augusti 2015 larm om Manuel Knights bedrägeri då vi kunde visa att han falskeligen uppträdde som ”utbildad psykolog”. Vi kontaktade då bl a Åklagarmyndigheten, men eftersom de själva hade anlitat honom som föreläsare, så kändes det väl lite obekvämt att behöva ta i ärendet? Att specialåklagare Marianne Ny (känd från skandalen med Julian Assange) dessutom ser ut att ha varit med i smeten gör ju saken extra spännande. Hursomhelst ledde vårt larm om Manuel Knights bedrägerier ingen vart. Åklagarmyndigheten i Sverige brydde sig alltså inte om att man betalat pengar till en amerikansk medborgare som falskt påstår sig vara utbildad psykolog och elitsoldat från US Special Forces. Inte heller Polisen i Sverige brydde sig. Trots att vi hade slagit larm till Polisen och även gjort en formell anmälan om att Manuel Knight förfarit bedrägligt (parasiterat på en skyddad yrkestitel och parasiterat på US Special Forces), så brydde man sig inte. Polisen hade under år 2007 betalat Manuel Knight närmare 140 000 kronor för att få lyssna på hans helt uppdiktade historier om att ha suttit krigsfånge hos irakiska soldater och liknande, fantastiska Baron von Münchhausen-historier. Trots att Polisen i Sverige hade fått information om att Manuel Knight är en bedragare, så valde man att inte lyssna på oss eller att googla namnet 'Manuel Knight', utan polisen Robert Kindroth tecknade den 27 juni 2016 ett nytt avtal med Manuel Knight till priset 100 000 kr + moms. Avtalet upprättades och underskrevs av Camilla Heed som är Manuel Knights bedrägerimedarbetare i bluffbolaget Manuel Knight Academy. Polismästare Jan Evensson godkände, gissningsvis utan att googla namnet ' Manuel Knight' själva upphandlingen.

Vi vill gärna hänvisa till vad vi den 5 november förra året skrev om att Polisen ännu en gång låtit sig luras av Manuel Knight. Här länk och där kan alla se hur avtalet och fakturorna såg ut: http://manuelknight.blogspot.com/2016/11/snalla-rara-farbror-polisen-vagra.html
Notera vad vi redan då skrev om att googla:

Groundhogs finner det anmärkningsvärt att varken Robert Kindroth eller Jan Evensson känner till sökmotorn Google. Borde inte det ingå i varje liten polismans grundkunskap att innan man köper en dyr vara (t ex Manuel Knight) för andras pengar (våra skattepengar) och använder varan i undervisningssammanhang (t ex föreläsa om arbetsledning inför poliser), man med ett par enkla knapptryck gör en kontroll av varan?


Det där vi då i höstas undrade, det gäller fortsatt. Bra att Ingrid Norrman även hon väcker frågan om hur svårt det tycks vara att googla ett namn. Vi citerar gärna vad den förre Navy SEAL-veteranen Don Shipley brukar påminna om: ”Remember: Google is your best friend!”. Don Shipley har tagit som sin livsuppgift att jaga fake Navy SEAL:s. Det gör han alldeles rätt i. 


Manuel Knight har i vissa sammanhang låtit sig presenteras som en Navy SEAL. Kanske dags nu att be Don Shipley komma till Sverige och ringa på hos bedragarparet Anne och Manuel Knight på Golfbanevägen 50 i Hovås? Att få se det mötet upplagt på Youtube vore värt en hel del. Så här brukar det kunna se ut när Don Shipley och hans fru Diane konfronterar militära bedragare (ca 10 min långt klipp): 

Fotnot: Vi har flera gånger nämnt Don Shipley och hans verksamhet på vår blogg. Här länk till en artikel vi publicerade den 4 februari 2016: http://manuelknight.blogspot.com/2016/02/don-shipley-det-namnet-borde-fa-manuel.html


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.