fredag 7 april 2017

Nej, Cilla Benkö (vd för Sveriges Radio), förtroendet för ditt usla bolag blir inte högre för att du säger ordet 'väldigt' väldigt, väldigt, väldigt många gånger. Tror du kanske att svenska folket är dumma i huvudet?

Igår gavs Cilla Benkö chans att få kommentera rapporten från Medieakademin och där det visades att svenska folkets förtroende för Sveriges Radio rasat från 70 till 64 procent på ett år. Cilla Benkö tycks inte vara förmögen att inse Verkligheten när den grinar henne i ansiktet.

Igår vid lunchtid släpptes rapporten som visar att folket i Sverige har högre förtroende för universitet och högskolor än för Sveriges Radio. Betänk då att skandalen med Karolinska Institutet fortfarande pågår, så när förtroendet för Sveriges Radio ligger under förtroendet för universitetsvärlden borde det göra Cilla Benkö extra orolig. I topp ligger Systembolaget (det statligt kontrollerade alkoholhanteringsbolaget i Sverige).
Här länk, men tyvärr har man inte orkat bemöda sig att ange förra årets placering, så denna lista blir ju svårtolkad: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6668437

Det där med ”väldigt” har vi hämtat härifrån: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6668378

Där läser vi detta: 64 procent är fortfarande en väldigt, väldigt hög siffra, säger Sveriges Radios vd, Cilla Benkö, till Ekot.”

Mätningen ägde rum 13 – 28 mars och det var 1200 personer som intervjuades. Det skedde över webben, så där finns ett visst bortfall genom att de som inte har tillgång till Internet kommer inte med i den här sortens undersökningar. Dock är det alltså ingen urvalsskillnad mellan olika år, utan det är ”Internet-folk” man frågar.
Om vi Groundhogs skulle våga ge oss på att gissa på orsaken till att Sveriges Radio förlorat 6% i förtroende, så ser vi tre stora faktorer. Den första är Hillary-faktorn. Den innebär att Sveriges Radio kapitalt felbedömde Donald Trump och att Sveriges Radio medvetet bagatelliserade allt fiffel och felhanteringar som Hillary Clinton ägnat sig åt. Sveriges Radio var så ivriga till att ge sitt stöd för tanken på en kvinna som USA:s president, så man tappade bort sig och därför tappar man i förtroende. 

Den andra är Filter-faktorn. Magasinet Filter plus programmet Medierna i P1 har ju de senaste månaderna kunnat visa hur Bibi Rödöö, programansvarig för Sommar & Vinter i P1, blev grundlurad av Manuel Knight och fast Bibi Rödöö fått information om Manuel Knights lögner, så har hon låtit dem ligga kvar. Folk gillar inte folk som ljuger (= Manuel Knight) och folk gillar inte heller Sveriges Radio-medarbetare som skyddar Manuel Knight för att skydda sig själva (= Bibi Rödöö) och folk gillar inte heller en vd (= Cilla Benkö) som skyddar usla medarbetare. 

Den tredje är Groundhogs-faktorn. Av blygsamhet vill vi inte gärna framhäva den direkta påverkan vårt arbete [ev] kan ha inneburit för att folk i Sverige tappar förtroende för Sveriges Radio, men vi har visat att Sveriges Radio låtit bedragaren Manuel Knight vid mängder av tillfällen få framträda och det i de mest skiftande sammanhang. Vi har också visat att Sveriges Radio agerar megafon för russofobiskt folk från Försvarshögskolan (= Lars Nicander) och russofobiskt folk från MSB (= Mikael Tofvesson). Sånt bygger inga förtroenden.

Hur har då SVT klarat sig? Det är ju ett public service-bolag även det. Där heter vd:n Hanna Stjärne och hon är lika minst usel som kollegan Cilla Benkö. För den som önskar gräva ned sig i vad vi publicerat om Hanna Stjärne och Cilla Benkö rekommenderar vi våra etiketter med de namnen.

Förtroendet för SVT har sjunkit lika mycket som för Sveriges Radio. Det gläder oss. När det sitter SVT-folk som t ex producenten Anders G Carlsson och den skyddas av Hanna Stjärne, så är det bra att folket vänder SVT ryggen. Vi saxar ett stycke ur ovan länkade artikel:

<Andelen som i hög grad litar på Sveriges Television har, på ett år, minskat från 66 till 60 procent.
"Vi tar det på allvar", säger SVT:s vd Hanna Stjärne i ett skriftligt uttalande till Ekot.
Toivo Sjörén på Sifo ansvarar för undersökningen och säger att det finns en politisk dimension av det minskade förtroendet för public service-media.
Det är framför allt alliansväljare, där moderater är ett stort inslag, som tappar mycket av förtroendet.
Sd-väljare hade redan ett lågt förtroende. Deras låga förtroende minskar inte ytterligare, så tappet politiskt härrör väldigt mycket från alliansväljare, säger Sjörén.
Vi ser även andra grupper, exempelvis yngre, som också tappar förtroende (för public service).>


Det där som Hanna Stjärne säger om att ”vi tar det på allvar” är intressant. Börjar det bli dags för Groundhogs-redaktionen att lägga den stora Bollingern på kylning? Kan vi hoppas på att Hanna Stjärne tar förtroendeförlusten på så mycket allvar, så att hon avgår? Det vore i så fall en välgärning och om hon dessutom får med sig Cilla Benkö till att avgå även hon -ja, det vore i så fall inte en dag för tidigt. Vi tackar på förhand!


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.