Email: groundhogswe@gmail.com

onsdag 19 april 2017

Tidningen GP skall naturligtvis INTE ha statligt press-stöd! Hur bakvänt resonerar egentligen Martin Jönsson på tidningen DN?

I Sverige finns något som kallas press-stöd, en bra stödfunktion i kulturens och demokratins intresse och som är tänkt att gagna tidningar som utan det ekonomiska stödet skulle ha svårt att klara sig. Vi vill här beskriva ett par aspekter på press-stödet.

Wikipedia beskriver press-stödet på följande vis:

Riksdagen beslutade för första gången om direkta ekonomiska bidrag till pressen 1965. Presstödet gavs då till de politiska partiernas opinionsbildande verksamhet, och partierna fick själva vidarebefordra pengarna till sina respektive tidningar. Detta är det partistöd som fortfarande finns kvar.
Efter några år omarbetades systemet till fasta regler och en statlig myndighet som fördelar stödet. En statlig utredning om presstödet var klar 1976. Förändringarna kom sedan problemen fortsatt för främst andratidningarna. 1972 kom även en allmän reklamskatt där de rika tidningarna fick betala för de fattiga tidningarna.”


Vi har i ett par artiklar skrivit om hur svinaktigt ledningen för mediehuset Stampen har betett sig. Här en artikel: http://manuelknight.blogspot.com/2017/03/peter-hjorne-pa-goteborgs-posten-talar.html

I Stampen ingår tidningen Göteborgs-Posten (GP). Det svenska Skatteverket (the Swedish tax authority) efterskänkte 447 miljoner kronor i samband med den rekonstruktion som Stampen år 2016 tvingades till. Inte mindre än 447 Mkr betalade alltså svenska skattebetalare för att Peter Hjörne och hans anhang kapitalt hade felbedömt marknaden för papperstidningar och tryckeriverksamhet. Peter Hjörne & Co har visat hur hur girighet ser ut. Det har också paret Anne och Manuel Knight gjort, vilket vi här på vår blogg gett åtskilliga exempel på.

Läs gärna här om den indirekta koppling som finns mellan Peter Hjörne och Manuel Knight:


Den 23 februari 2017 publicerades det i pappersversionen av DN två artiklar som handlade om press-stöd. Här länk till huvudartikeln: http://www.dn.se/kultur-noje/hogerextrema-nya-tider-far-okat-presstod/

Den politiskt sammansatta Presstödsnämnden har beslutat att ge tidningen Nya Tider 3.4 Mkr, en ökning med 0.5 Mkr jämfört med förra året och det gillar inte artikelförfattarna Josefin Sköld och Mattias Karlsson. I pappersversionen signeras artikeln dessutom av Greta Thurfjell. DN får givetvis ha sin uppfattning i saken, men Presstödsnämnden skall inte och får inte basera press-stödet på själva innehållet i tidningarna. Det för att stå fria från misstanken om att vilja tysta oppositionella eller besvärliga tidningar. Bra där!

Den andra artikeln skrevs av Martin Jönsson. Det var en kommentar till huvudartikeln. Redan den 24 februari skrev vi artikel där vi nämnde Martin Jönssons namn och vi lovade att återkomma. Här länk till vad vi skrev: http://manuelknight.blogspot.com/2017/02/en-artikel-om-manuel-knights-forsok.html

Så här skrev Martin Jönsson i inledningen av kommentaren (pappersversionen):
Krisdrabbade dagstidningen Göteborgs-Posten sökte presstöd, men fick nej. Nya Tider, vars medverkan på Bokmässan i fjol ledde till en intensiv debatt, fick behålla sitt stöd – och dessutom en utökning av summan med 500 000 kronor, eftersom upplagan ökat, som en följd av uppmärksamheten kring tidningen.”

Digitala versionen kostar pengar att läsa. Här länk ändå: http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/martin-jonsson-extremisterna-skrattar-hela-vagen-till-banken/

Här är en bild på artikeln, klicka för bättre läsbarhet:

imagebam.com

Oavsett vad man anser om tidningen Nya Tider, så går det inte att komma ifrån att det är en av ytterst få svenska tidningar som velat skriva om den gigantiska skandalen med att Manuel Knight, en amerikansk militär bedragare, under åratal har lyckats lura hela Sverige. Detta inkluderar fyra regeringspartier, Sveriges Radio och SVT, Polisen och Åklagarmyndigheten plus den svenska Försvarsmakten! DN respektive GP har inte skrivit en enda rad om bedragaren-psykopaten-parasiten Manuel Knight. Han och GP har var för sig lurat till sig miljoner av skattepengar, men ändå tycker Martin Jönsson att det är fel att GP inte får press-stöd?!
Ett sånt bakvänt resonemang kan bara förekomma i ett surrealistiskt land. Ett riktigt tokigt land som Sverige eller Ankdamistan. Same, same. No difference..

Här en länk till Nya Tiders artikel om Manuel Knight: https://www.nyatider.nu/utbildaren-knight-lever-pa-en-myt-om-sig-sjalv/



===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.