tisdag 11 april 2017

Lokala frågor rörande oss som bor i Stockholm. Idag frågan om varför skyddet av HM Konungen inte var viktigt efter terrorattacken och frågan om varför Skansen inte inser det kulturhistoriska värdet av Biologiska Museet

För några dagar sedan kablades det ut mängder av bilder från Sveriges huvudstad. Stockholm var en stad i chock, men Livgardet gick ut för att köpa kaffebröd? Igår kunde Gunnar Bolin på Sveriges Radio:s kulturredaktion berätta att Biologiska Museet på Djurgården hotas av permanent stängning.

Det brittiska mediehuset Daily Mail lade på dailymail.co.uk upp en lång artikel och där man också publicerade mängder av bilder och filmklipp, många rätt så skakande. Här länk: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4390436/Truck-rammed-group-pedestrians-Stockholm.html

Alla bilder var dock inte så skakande, utan väckte hos oss mera förvåning. Tag en titt på denna bild:

imagebam.com imagebam.com

De där gynnarna vi ser på bild tillhör det svenska militära Livgardet och som bl a är till för att skydda H M Konungen och resten av Kungahuset; i första hand folket i Kungliga slottet, först i andra hand själva byggnaden. På bilden syns de vara ute på promenad på Västerlånggatan, en annan av Stockholms gågator och som år 2003 drabbades av en attack med bil och där två personer dödades och ett femtontal skadades.

Här en gammal (2003) DN-artikel: http://www.dn.se/sthlm/gamla-stan-domen-overklagas/

Här en lite nyare (2016) AB-artikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22323465.ab

Soldaterna från Livgardet har på huvudet en märklig liten mössa. En mössa med tofs. Inte mycket till skydd vid en eventuell attack och faktum är att att mössan är en huvudbonad att bära vid paus i vaktandet.
Samtidigt som gossarna från Livgardet är ute på Västerlånggatan och med skyddshjälmen glatt hängande i bältet, på väg för att kanske köpa någonting gott till kaffet, så vill vi visa hur det såg ut bara några hundra meter norr om Västerlånggatan i Gamla stan (även denna bild från Daily Mail:s artikel):

imagebam.com

Tycker inte Anders Ygeman, den svenska socialdemokratiska inrikesministern, att H M Konungen behöver skyddas? Livgardet-soldaterna går omkring med pausmössa (”nattmössa”) på huvudet. Hjälmen vid bältet. Huvudet under armen? Den politiska oppositionen i Sverige gnuggar händerna av förtjusning och ropar på fler poliser. Om det blir fler poliser i Sverige, så hoppas vi att de i så fall är av klokare slag än regionpolischef Ulf Johansson, biträdande kommenderingschef Jan Evensson och Michael Lundberg, förundersökningsledare hos Polisen i Östersund.

...and now to something completely different..

Biologiska museet tillhör Skansen. Båda ligger på Djurgården, men medan Skansen har över en miljon besökare per år, så har Biologiska Museet blygsamma 20 000. Vår grävargrupp månar om Biologiska Museet, inte minst eftersom man har en så utomordentligt trevlig affisch, den här (signerad Carina Länk):

imagebam.com

Här kan man läsa om Biologiska Museet och där Bruno Liljefors målat fantastiska naturscenerier ur det svenska, mycket varierande, landskapet: https://sv.wikipedia.org/wiki/Biologiska_museet,_Stockholm

Här museets hemsida (some information here in English): http://www.biologiskamuseet.com/

Här länk till Gunnar Bolins utmärkta program från igår (17 min): http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/887032?programid=767

Sverige som nation behöver Biologiska Museet punkt
Sverige som nation klarar sig alldeles utmärkt bra utan den amerikanske militäre bedragaren och samhällsparasiten Manuel Knight. Om inte USA vill ta Manuel Knight tillbaka, så kan väl utrikesminister Margot Wallström fråga sin uzbekiske kollega Abdulaziz Kamilov om inte Uzbekistan kan tänka sig att ”ta hand om” Manuel Knight? Lite som en väntjänst för alla de miljarder som svenska Telia:s dotterbolag pumpade in i det korrupta landet för att få uppdrag av regimen, ledd av familjen Karimov. Där, bland lögnare och korrupt folk, där passar Manuel Knight in. Där kan han få babbla om ”att högprestera under extrema förhållanden”. Förhållandena i Uzbekistan är verkligen extremt extrema. 


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.