Email: groundhogswe@gmail.com

söndag 8 november 2015

Alla barn har en far. Men Manuel Knights barn har märkligt många olika pappor. Hur kommer det sig?

Vi som gräver i ärendet Manuel Knight är inga empatilösa näthatare som får utlopp för någon inre frustration när vi offentligt nu drar ner brallorna på denne snyltare och svindlare. Vi är allvarligt bekymrade över att ingen annan än vi funnit skäl att stoppa honom. Ser man inte att detta är en bedragare? MK utnyttjar sedan decennier svenskens tro på sina medmänniskor och han vet att vi svenskar generellt och i grunden tror alla om gott. Detta utrymme och som MK ser som ett uttryck för naivitet, det är det utrymmet han har ockuperat. Han har medvetet och systematiskt och med hjälp av sin svenska fru Anne, lurat hela det svenska folket. Tala om en gränslös girighet!
Vi som gräver, vi värnar ett gott samhälle och i ett sådant så skall det inte vara acceptabelt att leva på bedrägerier och parasitera på de skattemedel som skulle göra större nytta inom vård, skola och omsorg, än att stoppas in på familjen Knight-Erikssons olika konton. Om inte allegorin hade varit så brutal, så skulle man kunna säga att Manuel Knight sedan åratal håller på med att våldta Moder Svea och plundrar hennes börs på pengar. Vi säger inte det. Vi skriver det.

Idag firas Fars Dag. Vi försöker tänka oss in i situationen hur det är för MK:s alla barn. Han har ju inte bara de tre i Hovås och som han gärna stoltserar med på bilder, utan har har ytterligare minst två barn och som han inte vill låtsas om; ett i vårt tycke rent svinaktigt beteende, men som får sägas vara symptomatiskt för en person som MK, en klassiskt hänsynslös ärkenarcissist.

Hur ser t ex MK:s nu vuxna dotter på att inte haft någon pappa under sin uppväxt? MK tog som 17-åring värvning och hamnade i Tyskland och lämnade därigenom inte bara USA, utan också sin dotter där. Men han visste om att hon fanns, så när hon var i tonåren så har han berättat att han skickade kläder till henne från Sverige som han flyttat till år 1993. Det var kläder som han stulit från butiken Funky Diva i Göteborg, en butik som ägdes av dåvarande flickvännen Anne Eriksson, numera fru Knight.
Vi har på ett annat forum beskrivit hur det där gick till och dagen till ära väljer vi att reprisera en del av det inlägget:

<Anne Knight, f Eriksson, hade butiken Funky Diva på Landsvägsgatan i Göteborg. Hon sålde streetsmarta kläder med inriktning på kundgruppen 'yngre kvinnor' vilket ju butiksnamnet antyder. MK fanns på den tiden med i bilden och han kunde ses hjälpa till i butiken när han inte på gatan var ute och lekte med sin basketboll med de yngre barnen från trakten runt omkring.
För ganska precis 20 år sedan hade AK till sin hjälp i butiken en ung kvinna som en sorts prao. Under den tiden började det försvinna plagg från affären och AK började misstänka praon som dock ihärdigt förnekade stöld. AK fann dock det omöjligt att några kunder skulle ha kunnat komma åt att stjäla från lagret innanför butiksdelen, så praon fick gråtande lämna sin plats. AK kunde ju inte ha en tjuv i butiken, eller hur?

Så småningom kröp dock sanningen fram och ni som läser har redan räknat ut vem som var tjuven på riktigt: Manuel Knight, vem annars? MK berättade efteråt för AK att det var han som stulit kläderna och som fullständigt kall och likgiltig bara stod och tittade på när en ung kvinna, praon, blev syndabock och sparkades ut på gatan av AK. Nån som ser ens det minsta lilla av en gentlemans agerande i hur MK betedde sig?>

Vad skall man säga? En officer och gentleman? Inte Manuel Knight!
Han stal kläder som han sedan i smyg skickade till dottern i USA. Det var vad han sade till Anne, men vi börjar misstänka att han i själva verket stal fräcka kläder för att ge till vissa fräcka brudar i Göteborgstrakten och att han bara än en gång ljög för Anne: Han försökte spela på ömma strängar och för Anne visa att han brydde sig om sin dotter. Det går inte att lita på Manuel Knight punkt

Tre barn i Sverige, ett i USA -det blir fyra stycken barn. Men vi har ovan talat om minst fem barn. Så var finns då MK:s femte barn? -Ja, se det vet i dagsläget varken vi eller Manuel. På ett annat forum berättade vi om hur MK valde att ”hantera” det barnet. Just på Fars Dag finns det skäl att reprisera utdrag även ur det inlägget. Vi har redigerat texten något för att den skall bli mer begriplig här på vår blogg:

<[Vi har berättat] om att MK, när han år 1992 träffade Anne på en modemässa i Frankfurt, han då redan hade en relation med en kvinna i Tyskland och att han väntade barn med henne. MK hade i och med lilla Annes uppdykande, plötsligt fått andra intressen än att bli pappa. Vi berättade om hur MK bara dumpade kvinnan i Tyskland och drog till Sverige där blonda Anne hägrade. Vi avstår från att spekulera i om MK gjorde ett bättre val när han valde Anne istället för kvinnan i Tyskland, men vi vill inte avstå från att berätta litet kort om barnets öde.

Kvinnan i Tyskland insåg -tyvärr alltför sent!- vilken skitstövel till karl denne MK är och måste ha hamnat i en kvinnas mardröm: Mannen hon väntade barn med hade hoppat i säng med ett nytt och intressantare objekt och dumpar henne rakt av. Den mannens barn ville hon inte ha, men eftersom graviditeten var långt gången, så var abort uteslutet.
Det blev istället så att hon ville adoptera bort barnet. Men frågan var om kanske pappan ville ta sitt ansvar för barnet han var far till? Blanketter skrevs i Tyskland med en förfrågan om MK ville ta hand om sitt barn. Papperen kom till MK som då hade flyttat in hos lilla blonda Anne i Göteborg.

Manuel Knight valde att inte vilja ta ansvar för sitt barn i Tyskland.
Manuel Knight valde att välja bort sitt barn.
>

Där ser man litet av vad det är för en sorts pappa/man som Anne Eriksson valde att skaffa tre barn med. Så när barnen Jeremy (f 94) och Jennifer (f 96) och som båda sitter med i familjen Knights bolag, plus lilla Jonna (f 06) idag uppvaktar sin ”älskade lilla pappis”, så hoppas vi att de alla tre tänker på sina två halvsyskon som inte får träffa sin pappa.
Vi tror iofs att det är lika så bra: Barn behöver pappor som bryr sig om sina barn. Barn behöver inga pappor som ljuger. Som ljuger om att vara psykolog. Eller vara låtsaselitsoldat. Eller vara låtsasdekorerad med Purple Heart. Eller vara låtsaskompis med Colin Powell. Eller vara låtsasvärldsmästare i karate. Det är sådana låtsaspappor Manuel Knights barn har. Stackars dem!

Vi ömmar för de barn som längtar efter sina pappor.
Vi ömmar för de pappor som längtar efter sina barn.

Fars Dag. Sverige. 2015.