Email: groundhogswe@gmail.com

onsdag 4 november 2015

Varför fortsätter svenska talarförmedlare att sälja en rutten produkt?

Det har nu gått mer än två veckor sedan vi kontaktade ett antal svenska talarförmedlare som hade Manuel Knight på sin lista. Vi gjorde det med avsikten att ge dem information om att de blivit lurade av MK vad gäller dennes uppgift om att vara psykolog och f d elitsoldat. Vi gav dem otvetydiga bevis på att MK är en bedragare och var naturligtvis väldigt nyfikna på om de skulle reagera på våra mail. Ingen av dem hörde av sig.

Resultatet av vår lilla granskning är djupt nedslående, men visar att vi hade rätt i det vi hade som arbetshypotes: Majoriteten av svenska talarförmedlare struntar fullständigt om deras kunder blir lurade?
Svaret blev tyvärr: -Ja, man blåser sina kunder -och man gör det dessutom högst medvetet!

Det för alltför långt att här börja granska svensk talarindustri i sömmarna, men låt oss bara konstatera att det är en verksamhet som årligen omsätter ca en miljard kronor. Det blir ca tusen miljoner kronor och ett par av dessa kvitterar MK och hans fru Anne ut i lön varje år från familjebolaget Sinkfield & Co som i sin tur omsätter nära tio miljoner. Företag betalar glatt för MK:s ”föreläsningar”, men tyvärr finns också kommuner och landsting som kunder. Även statliga svenska verk och myndigheter är kunder hos Sinkfield & Co. Alla är de kunder hos en bedragare. Smaka på det.

Vår ovetenskapliga survey bestod i kontakt med tio stycken talarförmedlare med MK på sin lista. Alla hade de felaktig information om MK, men av dessa tio så är det det bara två som har raderat felaktigheterna -ingen av dem strök MK, trots att han medvetet och under lång tid lurat dem och därigenom även dessa talarförmedlares olika kunder.
Fifflare har vi inget till övers för, så därför hänger vi på vår wall-of-shame upp följande talarförmedlare som nu, efter att de har informerats av oss om att Manuel Knight är en bedragare, kan sägas syssla med bedrägeri; detta sker genom en medveten falsk och ohederlig marknadsföring:

athenas

skillspartner

talarmäklarna

talarpoolen

hitta talare

wimab utbildning

seminardesign

lära för livet


Hade speakers & friends och talarforum valt att inte bara radera felaktigheterna, utan plockat bort MK helt, så hade vi hyllat dem. Nu slipper de vårt brännjärn märkt Bedragare! -men de profiterar fortfarande på en person som har ljugit för dem och som de nu vet är rutten. De är alltså inga talarförmedlare att lita på de heller.