Email: groundhogswe@gmail.com

lördag 14 november 2015

Varning för falska profeter!

L. Ron Hubbard (inom scientologikretsar benämnd LRH), är känd för att grundat en väldigt speciell religiös rörelse där det ekonomiska intresset och lurendrejerier går före individernas välmående. Vad har han gemensamt med Manuel Knight?

Jo, de är båda bland annat militära bedragare och använder sina parasiterande koncept för att bygga sina privata förmögenheter!


LRH försökte flera gånger gå ut olika skolor inom amerikanska flottan, men misslyckades vid samtliga försök och hans räddning kom när USA drogs in i andra världskriget. LRH fick personlig rekommendation från en kongressman från Alaska som gjorde att han lyckades nästla in sig i amerikanska flottans reserv. Hans påstådda senare militära bedrifter kom att bli en grundsten för Scientologikyrkans attraktionskraft.

På samma vis som Manuel Knight byggt sitt varumärke med falska militära bedrifter, gjorde även LRH det. Narcissistiska, patologiska lögnare i USA och annorstädes verkar ofta ha god insyn i vad som imponerar och vad kvinnor attraheras av.

Scientologikyrkans mytiska beskrivningar framställer LRH som en tungt dekorerad krigshjälte som hade befäl över ett mindre krigsfartyg och var ofta under strid och i dessa strider skadades LRH flera gånger. Han skulle ha fått 21 medaljer och spenderade en lång tid på ett militärt sjukhus på grund av de skador han ådrog sig vid sina påstådda hjältemod. Skadorna överkom han efter några år och var nästan helt återställd eftersom han applicerade primitiva former av scientologins så kallade dianetik på sig själv. Detta enligt LRH själv.

LRH skall ha berättat om sina militära äventyr i form av spektakulära och fullständigt otroliga eskapader. Bland annat skall han med båten smugit in i en japansk hamn på ockuperat område och hade själv vandrat runt på ön ifråga i tre dagar själv utan att upptäckas. Till sin f d fru Sara Northrup, vars existens helt förnekas av Scientologikyrkan idag, drog han historier om hur båten blivit beskjuten och han överlevt på en flotte ute i stilla havet och blivit solblind samt brutit ryggen. Hon var alldeles tagen av historierna och trodde att han var en stor krigshjälte.

Men vid granskningar av LRH's militära dokument kommer sanningen fram, precis som med Manuel Knight. LRH hade aldrig fått någon Purple Heart. Manuel Knight har ljugit friskt i svensk media om sin Purple Heart och sin Bronze Star, men när vi granskade amerikanska försvarets arkiv visade det sig att han aldrig fått några medaljer. Varken Manuel Knight eller LRH var någon krigshjälte som ett vinstdrivande bedrägeriverksamhet sedan byggts på eller så triviala saker som att imponera på kvinnor.

Verkligheten vad gäller LRH's militära bedrifter är snarare pinsamma. Det visade sig att LRH hade torpederat en flytande trästam i tron att det var fientliga ubåt. LRH kom ofta i konflikt med överordnade. Från sin tjänst som ett befäl på ett antiubåtsfartyg förflyttades han därför till ett träningsfartyg där han hjälpte till med träningen av nytt manskap men hans temperament var problematisk även där.

LRH's fantasifulla berättelser är som tidigare sagts en mycket viktig del av mytbildningen inom scientologin eftersom den gör honom till en tungt dekorerad krigshjälte, påskjuten av maskingevärseld och blivit nästan blind när en bomb briserat nära honom eller i andra varianter pga bländande eldgivningen från tyngre kanoner. Inom scientologin är det vanligt att man ger honom en honnör och han gick under titeln Commodore under sin livstid.

Manuel Knight påstår att han blivit påskjuten flera gånger samt att han blivit knivhuggen flera gånger. Även de fantastiska historierna om strider med fienden är slående lik LRH's lögner. LRH blev dock aldrig krigsfånge eller karatevärldsmästare men där är det nog frågan om att de båda växt upp under olika tider med dess intryck. Manuel Knights historier är åt det mer narcissistiska filmiska hållet medan LRH's historier håller sig mer på råbarkad krigshjälte nivå som är förväntad från den tiden.

Manuel Knight däremot verkar snarare använt sina ihopfantiserade heroiska eskapader och fantasifulla Special Forces-status som ett sätt att imponera på godtrogna kvinnor något LRH också gjorde utöver sina bristfälliga omdömen under sin militära karriär. Manuel Knight å andra sidan har dock berättat om hur han bråkade med sina befäl under sin militära karriär vilket kan vara bakgrunden till att han idag överkompenserar så grandiost.

Det kan dock vara så att han var trotsig till den grad under sin militära tjänstgöring att när delar av hans enhet åkte ut till Irak för att delta i första Gulfkriget fick Manuel Knight stanna kvar i Tyskland. Allt enligt officiella arkiv från det amerikanska försvaret som visar att han aldrig lämnade Tyskland.

Scientologikyrkan däremot efter LRH's död påstod under 90-talet att hans militära arkivdata varit inkompletta eller förfalskade för att dölja att LRH skall ha jobbat som underrättelseagent med många hemliga uppdrag. Det kan man dock inte lasta LRH för och Amerikanska flottan svarade att det inte var sant och 2011 avslöjade federala arkivister inom försvaret att dokumenten scientologerna lämnat för att bekräfta sina påståenden var förfalskningar.

Här kommer dock Manuel Knight när det blir allmänt känt att han är en militär bedragare troligen hävda det han ofta gjort under intervjuer att operationerna han deltog i var så hemliga. Men så fungerar inte det amerikanska försvaret, Special Forces är egentligen en offentlig del av de olika specialförband som förekommer i USA och som vi visat har han aldrig varit Special Forces överhuvudtaget vilket kommer göra det hela ännu mer pinsamt. Hemlig agent är en pojkdröm många leker med men slutar med när de växer upp, Manuel Knight däremot upptäckte att kvinnor var lättlurade när en karismatisk amerikan kommer och berättar det ena och andra om hemliga uppdrag för att sedan på natten för att ge sig av för att betäcka andra kvinnor.

Något som kraftigt skiljer de två åt är hur deras respektive fruar tog bedrägerierna som de påbörjade i giriga syften. Manuel Knights fru Anne Knight har redan innan Manuel Knight flyttade till Sverige varit införstådd med hans lögner om det militära och annat (enligt en av våra källor som står dem nära). LRH's dåvarande fru (Sara Northrup) däremot mådde mycket dåligt av LRH's försäljningsstrategier för dianetik-kurser, hon har själv återberättat hur hon kände det som om att han stal pengar ifrån godtrogna identitetssökare. Sara och LRH separerade och LRH flydde med deras enda dotter till Kuba och använde barnet som hot och utpressningsmedel emot Sara. Till slut gick LRH med på en förlikning och hon fick vårdnaden och de skiljde sig men innan det hade LRH i hemlighet tömt parets alla bankkonton. Det ironiska är att LRH har presenterat sig som guru i att rädda förhållanden och Manuel Knight har i Norge uppträtt som relationspsykolog. Även här tangerar de båda bedragarnas cirklar varandra.

Giriga människor kommer alltid att vara giriga oavsett om det berör pengar, social status eller upprätthålla sina narcissistiska lögner. Att de dessutom är totalt egocentriska i övrigt visar exempelvis på att Sara blev helt utraderad ur scientologins historia och dottern förnekades totalt. Här finns det också en likhet med Manuel Knight som har två barn utöver de tre han erkänner, ett av dem bor i USA och det andra som föddes i Tyskland, adopterades bort när Manuel Knight hade flyttat till Sverige. Inget nämns om dem i officiella sammanhang, men Anne Knight känner till dessa barn och det finns det fler som gör och vi vill återigen diskret tacka vår källa med god insyn i hur det förhöll sig i Anne och Manuel Knights relation.

LRH och Manuel Knight är två män med alltför aktiv fantasi med tillhörande utstrålning och hänsynslöshet med en oerhörd förmåga tala osanning i egensyfte och de har mycket gemensamt. Manuel Knight och hans Manuel Knight Academy bär ofta kännetecken av att vara en slags självförbättrande framgångskoncept som stundtals gränsar till evangelistisk predikan med rörelser, humor och dans som vilken modern väckelsereligion som helst. Man kan ställa sig frågan: Om Manuel Knight hade levt på 50-talet hade det inte då varit en predikant han hade blivit och fifflat alla pengarna till sig själv som kommit in genom kollekten?

Vi tror det.