Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 10 november 2015

GP-journalisten Britt-Marie Mattsson säger: Karriären hotad för Ben Carson. Grävargruppen The Groundhogs säger: Karriären hotad för Manuel Knight.

I dagens Göteborgs-Posten skriver BMM om den republikanske presidentkandidaten Ben Carson vars bakgrund nu har börjat ifrågasättas. BMM har under decennier bevakat amerikansk politik och det finns all anledning att läsa vad hon skriver.

Att vi på vår blogg och som rör Manuel Knight, väljer att kommentera händelser i världspolitiken beror på att BMM:s artikel om Ben Carson har en nästan osannolik överensstämmelse med vad vi har skrivit om Manuel Knight. Båda är svarta män och kommer från fattiga förhållanden. Båda saknar en närvarande pappa. Båda vill bli framgångsrika. Båda tycks välja att ljuga om sin bakgrund. I Ben Carsons fall är det väl bara en tidsfråga innan sanningen kommer ikapp honom; när det handlar om Manuel Knight, så är han redan avslöjad som en lögnare.

Intressant är att de båda hänvisar till att i sina respektive karriärer ha blivit hjälpta av generaler. Känner BC och MK varandra? BC åberopar general William Westmoreland, medan MK åberopar en inte namngiven general som skulle ha hjälpt honom in i Special Forces. Men MK stannar inte där, för han framställer sig som personligt bekant med USA:s förre försvarschef och utrikesminister Colin Powell. MK försöker vara en värre lögnare än BC?

Vi vill citera ett stycke ur GP-artikeln (notera det av oss fetade partiet):

<Men varför skulle Ben Carson behöva plussa på med felaktiga uppgifter när hans CV som neurokirurg, föreläsare och författare ändå är så imponerande? Ett svar är en vilja att inte bara beundras för sin framgång utan att också beundras för att denna framgång nåtts mot alla odds. Då plockas svårigheter under livet fram som visar att ingenting kommit gratis. Detta är en viktig del när presidentkandidaternas presidentprofiler skall mejslas ut.>

Det fetade partiet utgör en psykologisk grund för att höja sitt street-cred: Man visar på kontrasterna och man försöker plussa på litet extra, så att ens karriär skall uppfattas som ännu mer spektakulär och sensationell. Vi misstror inte BC:s akademiska meriter (neurokirurg), men vi har ju avslöjat att MK:s påstådda psykologexamen bara var bluff. BC nådde säkerligen både Yale och University of Michigan, medan MK antagligen inte ens fullföljde High School.

Det är tragiskt att se hur en del människor med hjälp av lögner försöker bygga framgång. Vi gissar att BC:s karriär som presidentkandidat är över innan december. Vi gissar att MK:s karriär som ”föreläsare” är över innan januari.

BMM skiver på sista raden i artikeln: ”Att beslås med lögner är allvarligt i USA. Men en snabb ursäkt för misstag kan tillfälligt rädda situationen.”
Det är möjligt att det gäller för Ben Carson.
För Manuel Knights vidkommande är det däremot redan för sent. Ingenting kan längre rädda honom.

PS: Tyvärr har vi problem med kommentarsfunktionen på bloggen vilket uppmärksammats av flera av våra läsare. Vi har försökt lösa problemet och jobbar på det men i nuläget tvingas vi ta bort funktionen i sin helhet till dess att vi löst det. Tips och förslag mottages gärna via vår gmail-adress som finns längst upp upp på bloggen under titeln. Vi skyddar våra källor och håller hårt på detta så fortsätt gärna sända in tips!