Email: groundhogswe@gmail.com

onsdag 25 november 2015

Manuel Knight hävdar att han under Desert Storm fick personlig order av självaste Colin Powell. Vi har visat att Manuel Knight bara ljuger!


Manuel Knight förstår inte hur amerikanska försvarets befälsstrukturer fungerar. I klippet här nedan påstår han att Colin Powell personligen kommer och ger honom och hans grupp order om att spränga en bro. Detta har naturligtvis aldrig hänt, utan är ännu ett exempel på hur Manuel Knight, likt en sentida von Münchhausen, drar en fantasihistoria.



<Colin Powell comes into the room. He says: ”Get your team together!” -Allright, what is the problem sir? He says: ”Over there the enemy is massive. They can only get here by the bridge, so take your team, go over there and blow the bridge! You got two hours because they are going to be there in two and half hours. So go and blow the bridge. It's going to take you two hours to get there, so go!” -And we had to say: Sir, yes sir!>


Inte i någon armé i världen har en överbefälhavare personligen kommit och lämnat order till manskap, även om det skulle handla om vederbörande nations Special Forces. Manuel Knight, som lever i sin barnsliga fantasivärld förstår inte detta och inte heller verkar publiken förstå detta. Det är på en publiks okunskap om t ex militär hierarki, som Manuel Knight fult parasiterar.

Colin Powell var överbefälhavare och satt borta i USA. Planen för att invadera Irak drogs upp och genomfördes av general Norman Schwartzkopf. Colin Powell var alltså egentligen knappt inblandad, utöver att på en politisk nivå samordna den amerikanska försvarsmakten. Vi har vid vår granskning noterat att Colin Powell verkar vara något av Manuel Knights stora förebild, varför han genom den här ljughistorien försöker framställa det som att överbefälhavaren och han skulle vara på närmast förtrolig fot med varandra. Även om så hade varit, så hade detta inte framskymtat på det vis som Manuel Knight här gör gällande: En ÖB knallar inte in till ett gäng fotfolk och ber dem sticka iväg och ta en bro. Detta är ytterligare ett exempel på hur Manuel Knight inspirerats av en mycket känd krigsfilm. Pinsamt!

Manuel Knight ikläder sig också rollen som ledare för den Special Forces-grupp han ljuger om att ha tillhört. Vi vet att han blev kvar i Tyskland under första Gulfkriget (Desert Storm) och därför deltog han inte i kriget överhuvudtaget. Men lögnen om att ha varit ute i olika krig är en del av hans varumärke. Bedrägerierna som Manuel Knight sysslar med och som gett honom framgång i form av både kändisskap och miljoner, baseras på att blåsa upp sitt hyperego och servera publiken rent lögnaktiga historier.

Låt oss för ett ögonblick titta litet på militär hierarki:
Befälsstrukturen skall normalt fungera på så vis att en order skall gå genom en rad av militära nivåer och i fallande led, innan befälet för Special Forces i området ifråga, skulle skicka iväg en underordnad för att ge respektive grupp uppdrag. Så går det till i verkligheten. Special Forces i Gulfkriget spelade en väldigt liten roll, då de i huvudsak tränade olika väpnade styrkor såsom Saudi Arabiens nationalgarde. Man fungerade också som en strategisk reserv i vissa stridssituationer.

De som är insatta i saken rörande Desert Storm, vet att redan från Dag 1 hade USA med sina allierade totalt luftherravälde. Att gå in och spränga en bro skulle vara alltför riskfyllt för en liten enhet, även om det vore frågan om elitsoldater. Amerikanska försvaret skulle i ett sådant fall ha skickat en kryssningsrobot alternativt sänt flyg mot bron och mot de fiendestyrkor som närmade sig, eftersom det hade inneburit mindre risk, men samtidigt orsakat oerhörd förödelse hos fiendestyrkorna.

De elitförband som USA använde under första Gulfkriget, såsom Rangers, men även brittiska SAS med flera, deras huvudsakliga uppgift var att söka efter mobila medeldistansrobotar. Dessa specialtrupper körde runt i ökenområden i specialbyggda terrängfordon och letade efter Iraks robotar. 'Scud' är ett ord som kanske en del känner igen och dessa robotar trodde man vid den tidpunkten, utgjorde en stor fara för koalitionen då man oroades för att Israel kunde dras in i kriget, samt för att dessa Scud kunde användas för att skicka kemiska vapen mot militären och mot civilbefolkningen.
Det var till den här specifika uppgiften som elitförbanden från de olika nationerna främst koncentrerades. En mobil Scud-station kan skjuta av en medeldistansrobot och därefter åka iväg lika fort som den kommit plats. Därmed var de omöjliga att övervaka från luften, varför elitförbanden behövdes koncentreras för just den uppgiften. När väl markstridskrafterna började välla in i Kuwait och Irak, tog det bara 100 timmar innan den irakiska armén totalt slagits ut.

Manuel Knight har alltså noll koll på hur själva kriget gick till, eller på elitstyrkornas funktion eller på Colin Powells roll som överbefälhavare. I Manuel Knights värld är livet som en film och han tycks tro att krig går till som det visas på film. Vi har nyligen fått tips om att Manuel Knight till råga på allt gått och blivit militärhistoriker också; en militärhistoriker som inte ens kan det mest elementära om det militära, vad liknar det?!

Athenas talarförmedling finns i både Sverige och Norge. Athenas i Sverige tog vi kontakt med och vi lyckades få dem att stryka titeln utbildad psykolog när det handlade om hur Manuel Knight av dem presenterades.
Men enligt Athenas i Norge är Manuel Knight både utbildad psykolog och militärhistoriker och dessutom tidigare elitsoldat.
Vi säger: Not! Not! Not!