Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 24 november 2015

Manuel Knight opererar inte bara i Sverige, utan håvar också in miljoner under sina turnéer i övriga Norden!


Det nedanstående är från ett mail som vi den 15 oktober tillsände en av arrangörerna för de så kallade Mediedagarna i Norge. Personen ifråga hade blivit kontaktad av oss och önskade i telefon diskutera ärendet med bedragaren Manuel Knight. Vi avstår från att namnge arrangören, eftersom det inte är viktigt. Det viktiga är att visa hur Manuel Knight verkar internationellt.
Dagen efter startade vi denna vår blogg.


<Tack för återkoppling!
Tyvärr får vi avvisa din begäran om att få telefonnummer till någon av oss inom gruppen som granskar och kartlägger denne mans alla lögner och påståenden. Vi är tvungna att vara ytterst försiktiga. Manuel Knights hela imperium är uppbyggt på lögner och på ett långvarigt och systematiskt bedrägligt beteende och när han nu inser att alltsamman håller på att rasa samman, så är vår gissning att han är farlig -då i betydelsen att han vill få tyst på oss.

Vi vill därför inte ha några telefonsamtal i anledning av denna fråga/skandal. Vi är en grupp som föredrar att med text och hänvisningar till annan text styrka alla våra påståenden. Låt oss genast konstatera att arrangörerna av Mediedagarna inte är de enda som har låtit sig luras av denne charmör/posör. MK har i mer än 15 års tid turnerat i framförallt Sverige, men också i andra nordiska länder plus ytterligare något handfull andra länder. Under denna långa tid har han byggt upp sitt varumärke baserat på:

(1) att vara utbildad psykolog [och med skiftande "tillbehör"/prefix t ex militär-, relations-, legitimerad dito etc]
(2) att vara f d elitsoldat i de mytiska Special Forces
(3) att under många år utfört topphemliga militära operationer runtom i Europa för att befria folk som suttit som gisslan [dessa "gisslan" har varit så hemliga, så att ingen hört talas om dem och vi har kontaktat folk med kunskap om militära operationer för att höra deras mening och de har då avfärdat MK:s uppgifter som rena sagor, s k fantasterier]
(4) att ha varit ledare för en grupp inom Special Forces och att därför Colin Powell skulle tagit direktkontakt med MK för att under Desert Storm be denne och gruppen spränga en bro [ytterligare bara sagor. Vi har kontrollerat vid vilka tillfällen som Colin Powell skulle ha besökt Irak. Colin Powell och MK kan inte ha träffats, särskilt inte eftersom ingenting i MK:s militära register indikerar att han varit i Irak överhuvudtaget!]
(5) att ha blivit dekorerad med de militära utmärkelserna Purple Heart och Bronze Star.
(6) att vara världsmästare i karate [ännu en lögn och MK visar med denna sin lögn på vilken omogen nivå han befinner sig. Han är som en litet barn som inte fått tillräckligt med uppmärksamhet och det är nog där någonstans vi finner förklaringen till hans närmast mytomana ljugande i dagsläget]

Att mannen är charmerande och bländar folk i sin omgivning kan enkelt konstateras och det är ju närmast en förutsättning för att kunna lyckas med ett så här långvarigt bedrägeri. Vad som varit möjliggörande är ju att tydligen INGEN någonsin bett att få se verifikat som tex utbildningsbevis, militär dokumentation som t ex 'DD Form 214' där det skulle ha framgått vilket sorts förband han tillhört. MK har lurat både Sveriges Radio och Sveriges Television och därigenom har han vunnit legitimitet, eftersom alla ju utgår från att dessa statligt finansierade bolag gjort grundkontroll av honom. Detta har tyvärr INTE skett och det är därför som MK har kunnat fortsätta med sitt turnerande och bjuda på sina shower. Någon egentlig kunskapsförmedling är det inte frågan om, utan hans "föreläsningar" får ju betraktas som underhållning. Inget fel i det, men eftersom han hyrs in på falska premisser (han är ingen psykolog och han har aldrig varit någon elitsoldat), så är hans agerande att bedömas som ett medvetet och utstuderat bedrägeri: familjens egna bolag Sinkfield & Co resp Manuel Knight Academy omsätter många miljoner årligen, men allt är baserat på lögn -och på charm..
Att tala om en "akademi" är även det djupt missvisande, eftersom varken MK eller hans fru Anne har någon som helst högskoleutbildning; de har inte ens fullföljt sina resp gymnasieutbildningar (tilsvarende norsk "videregående skole").
[...]
Vi är medvetna om att det tyvärr är kort om tid då vi förstår att Mediedagarna hos er startar just idag. Att så här sent annullera "talaren" Manuel Knight är naturligtvis inte möjligt, men ni har nu en s k guldchans att göra ett scoop på plats: Se till att grilla MK och be att få verifikat, bevis o likn! Ställ honom de besvärande frågor han hittills har klarat sig undan! Fråga honom när och var han läste till psykolog!

Det sista där om hur han skulle ha blivit psykolog, det borde räcka för att för er få fastlagt att han är en lögnare och en bedragare. Det kanske av honom inte uppfattas som särskilt gästfritt, men ni kan ju replikera att ni gärna vill veta vilka gäster ni har bjudit in.
Kom ihåg en sak: Ni har allt att vinna!
Lycka till!>