Email: groundhogswe@gmail.com

söndag 15 november 2015

Manuel Knight utnyttjar f d barnsoldat!

I mängder av sammanhang påstår sig Manuel Knight vara psykolog och här har vi ett exempel på att han faktiskt utan legitimation/utbildning bedriver terapi med en stackars f d barnsoldat som utnyttjas av kvacksalvaren!



I publikationen Resultat 2/2009 finns följande stycke:




"Jag jobbar just nu med en kille som varit barnsoldat och som blivit manipulerad till tusen."

Här påstår alltså Manuel Knight som ljuger om att han är en utbildad psykolog att han bedriver terapi med en f d barnsoldat. Det är inte bara djupt omoraliskt utan också olagligt att bedriva terapi med en person på lögnaktiga meriter, så som utge sig för att vara en psykolog och använda en sannolikt psykologiskt svårt tilltrasslad person som terapiobjekt.

Vi har visat att Manuel Knight inte har rätt att kalla sig psykolog i ett tidigare inlägg visat att:
http://manuelknight.blogspot.com/2015/11/psykologen-manuel-knight-ar-en-logn-har.html

Som vi tidigare har påpekat är det en skyddad yrkestitel och att bedriva terapi när man inte är psykolog är olagligt och det ses som en graverande omständighet att gå runt med charlataneri och riskera skada personer som redan är i ett utsatt läge ännu mer. Det är ett brott emot den så kallade kvacksalverilagen.

Utifrån ovanstående uppgifter kan vi konstatera att Manuel Knight endast har tre val:

1. Säga att han blivit felciterad och att det är artikelförfattarens fel.

2. Han har ljugit som vanligt, f d barnsoldaten existerar inte ens.

3. Han faktiskt bedriver terapi med en f d barnsoldat och därmed bryter emot lagen.

Hur man än vänder på det så kan Manuel Knight inte vinna eller ta sig ur detta. Men vi blir inte förvånade om han väljer alternativ 1 för att rädda sitt egna ansikte och offra andra för sina egna bedrägliga beteenden så som han gjort vid tidigare tillfällen.

Vad mer har artikeln att dölja? Den är skriven av Karin Wandrell och är väldigt speciell då den motsäger mycket av det Manuel Knight tidigare hävdat. Enligt denna publikation har han gått med i amerikanska armén som 18-åring, men i de flesta andra sammanhang var han 17 så hans mamma var tvungen att skriva på, med andra ord det är ytterligare en artikel fylld med lögner och allt paketeras och säljs som sanning.

Det typiska självförhärligandet som artikeln till en stor del exponerar, visar på en grandiositet värre än de flesta andra artiklar vi tagit del av, men ju mer spelrum man ger en lögnare med ärkenarcissistiska drag, desto värre blir det.

Manuel Knight påstår utöver de vanliga lögnerna om krigsfångenskap, Special Forces-bakgrund osv en del som är värt att lyfta fram:

Manuel Knight var en problematisk rekryt och vi ser lögnerna flöda då han påstår att han sågs som ett hot av sina överordnade vilket Manuel Knight förklarar som den typiske narcissist han är: "-Jag var smartare, duktigare och tuffare och hamnade i konflikt med en sergeant."

Därefter hävdar han att det är Special Forces som tar hand om terrorist-, gisslan- samt emotionella och psykologiska situationer. Inte riktigt sant och möjligen ointressant för en del av våra läsare, men det är Delta Force i amerikanska försvarets alla olika elitförband som specialiserat sig på detta. Special Forces är praktiskt taget nästan alltid trupper som är utomlands i olika delar av världen och tränar andra arméer och ibland även följer med dem i fält. Special Forces från Vietnamkriget är inte vad det var när Manuel Knight var i armén, men så kan det gå när ens främsta referenskälla är krigsfilmer och romantiserade skildringar av olika slag.

Det är anmärkningsvärt hur Manuel Knight också sågar amerikanska försvarets insatser i Panama. Noriega som var diktator i landet var en CIA agent som hade slutat följa order och hans brutala regim var oerhört impopulär. När USA gick in blev det en räddning för folket och Panama fick uppleva demokrati istället för en diktaturs batonger och försvinnanden. Men Manuel Knight som påstår sig varit där, men som bara ljuger, säger "-Jag var med under invasionen av Panama då Noriega avsattes i december 1989. Innan hatade alla Noriega, sedan hatade alla USA. Det är samma sak i Irak nu."

Nej, invasionen av Panama var faktiskt en av de få invasioner USA gjort som fått ett lyckat efterförlopp, demokrati infördes och fria val sker och landet är idag en stabil demokrati. Irak å andra sidan kan man säga mycket om, men det är att förenkla situationen att säga "alla hatar".

Manuel Knight's moderbolag heter Sinkfield & Co och är efter vad Manuel Knight påstår, namngivet efter den sista personen i släkten Knight som föddes som slav. Men efter att ha arbetat med Manuel Knight under några månader har vi inom redaktionen lärt oss att i princip allt mannen säger är lögn.

Manuel Knight är verkligen lögnernas Duracellkanin.

Framöver så hoppas vi kunna presentera en del intressanta fakta om just släkten Sinkfield -Stay tuned!


Artikeln i sin helhet finns att ladda ned här, men skynda på innan den raderas av Manuel Knight Academy för att dölja spåren: http://manuelknightacademy.com/3dg/files/1381/1381.resultat%202009.pdf