Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 11 mars 2016

Leif GW Persson, varför svarar du oss inte när vi påtalar att SR och SVT fortsätter skydda bedragaren Manuel Knight?

För ett par veckor sedan, närmare bestämt den 23 februari, skrev vi ett mail till den folkkäre programledaren och visade för honom att SR och SVT blivit grundlurade av Manuel Knight. Man vill inte låtsas om detta journalistiska haveri och man vill heller inte ta något ansvar för att bolagens usla (läs: obefintliga) källkontroll medfört att mängder med företag och kommuner förlorat både pengar och ett tidigare gott renommé. Och att Polisen och Åklagarmyndigheten blivit lurade.

Vi är sedan länge starkt kritiska till de båda statliga mediabolagen och vi har under ett halvårs tid försökt få bolagen att reagera, men ingenting händer. 'Veckans Brott' är ju ett populärt SVT-program och där förre professorn i kriminologi tillsammans med Camilla Kvartoft leder programmen. Camilla Kvartoft fick mail från oss och det blev till en artikel vi publicerade den 19 januari. Länk här: http://manuelknight.blogspot.se/2016/01/camilla-kvartoft-kand-programledare-pa.html

Vi fick aldrig någon återkoppling från henne, så vi prövade med att ta kontakt med hennes programledarkollega, Leif GW Persson. Tyvärr tycks inte heller han bry sig om att en amerikansk bedragare tömmer Sverige på pengar, alltmedan SR och SVT med sin respektive totala tystnad och likgiltighet, orkestrerar plundringen. SVT avlönar Leif GW Persson. Det kan väl inte vara som det gamla talesättet säger, att man biter inte gärna den hand som föder en? 

@Leif GW Persson: Hur är det med lojaliteten nuförtiden? Har den blivit alldeles felfokuserad för dig? Du kan ju ibland vara nästan lika kaxig som Groundhogs, så kom igen nu och sjung ut! Inte har du väl något till övers för sådana samhällsparasiter som Manuel Knight?

Här nedan kan alla läsa vad vi skrev till GW:

Hej, Veckans Brott/Leif GW!


Det här är en rätt så känslig grej att ta upp här med er på Veckans Brott, för vad det handlar om, det är att det är Sveriges Radio ochSVT som är själva orsaken till att ett, under mer än ett decennium långt pågående brott fortfarande pågår. Vi talar om Manuel Knight.
Manuel Knight är en känd föreläsare och som sin plattform använder han sig av lögner som att t ex vara utbildad (legitimerad) psykolog, vara en f d elitsoldat i US Special Forces, vara en person som under Desert Storm suttit som krigsfånge, men som sedan befriades av sina egna, vara dubbeldekorerad -med både Purple Heart och Bronze Star, vara världsmästare i karate o s v, men allt detta är alltså bara lögner. Manuel Knight lyckades lura SR år 2001 (Anja Thorkelsson) och SVT år 2007 (Stina Lundberg Dabrowski) så grundligt, så att han år 2008 blev Sommar-pratare (Bibi Rödöö/Inga Rexed), år 2011 Elfving möter Manuel Knight (Ulf Elfving), år 2013 P3 Morgonpasset (Martina Thun/Hanna Hellquist/Kodjo Akolor). SR och SVT blev bländade och charmade av honom och glömde att göra research. Detsamma glömde även de fyra Allianspartierna som var och en anlitade honom under den tid man satt i regeringsställning; vi gissar på att de litade på de uppgifter som SR och SVT lämnar det svenska folket. Vi har visat att man inte skall lita på SR/SVT, för fastän vi slagit larm, så händer ändå ingenting.

Sedan Manuel Knight år 2001 till svenska folket levererade sina första von Münchhausen-historier i programmet Samtal pågår, så har han byggt upp ett helt imperium kring sig och sin person och alla i Sverige har utgått från att någon längre bak i tiden och leden gjort kontroll. Detta har alltså inte skett! Inte förrän vi, som kallar oss Groundhogs och som är en oberoende och medborgardriven grävargrupp, i somras satte igång med att granska honom. På mindre än en månad hade vi konstaterat att Manuel Knight är en bluff rakt igenom. Så var det med den saken. Öppna register plus Internet gav oss all information för att vi skulle kunna slå fast att här hade vi hittat en av Sveriges genom tiderna störste bedragare. Redan i september hade majoriteten av svensk dagspress fått information om vad vi hittat om Manuel Knight, men man visade inget som helst intresse för att titta närmare på hans förljugna, muntliga CV eller för att granska hans påståenden om närmast osannolika militära erfarenheter, som t ex att han,tillsammans med en kamrat och utrustade med var sin kniv, oskadliggjort inte mindre än åtta fientliga fångvaktare (Ref: Ulf Elfving 2011).

Vi har under cirka ett halvårs tid försökt förmå SR/SVT att ta sitt ansvar och medge sina närmast oförlåtliga misstag i att inte kontrollera någon av Manuel Knights muntliga uppgifter, men det är som förgjort: SR och SVT bara hukar och vägrar kategoriskt att ens svara oss i detta ärende.

Vi driver sedan oktober 2015 en blogg, Manuel Knight News och där vi har publicerat ca etthundra artiklar. Här nedan länkar till ett par av dessa och där Sveriges Radio inkl medarbetare förekommer.

http://manuelknight.blogspot.se/2015/12/agerar-sveriges-radio-som-forna.html

http://manuelknight.blogspot.se/2015/12/bjorn-rosengren-hade-fel-det-ar-inte.html

Vad som är en påtaglig och mycket stötande effekt av SR:s bristande kontroll, det är att Michael (Mike) Czarnecki och som är en äkta SF-soldat, blev av med sin 'challenge coin' genom att Manuel Knight lurade till sig den genom att ljuga Mike rätt upp i ansiktet. Nyligen kunde Mike på TAH, en amerikansk organisation som sysslar med att avslöja bedragare, se en bild från Sveriges Radio och där Manuel Knight stoltserar med Mikes coin. Här länk till TAH och där SR:s bild och hemsida exponeras: http://thisainthell.us/blog/?p=62177

Mike Czarnecki tog kontakt med oss och den 2 februari publicerade vi det här: http://manuelknight.blogspot.se/2016/02/good-night-mr-knight.html

Vi är nu rejält trötta på att svensk media och svensk public-service-radio/tv inte tar sitt ansvar, utan bara tittar bort och därmed låter Manuel Knight få fortsätta med att mjölka kommuner och landsting, företag och organisationer samt statliga verk och myndigheter på flera miljoner kronor -och detta sker varje år! Det är folket i Sverige som finansierar de båda bolagens verksamheter och då har också folket rätt att kräva att den information som de båda lämnar, att den också är korrekt!

Inte för att vi har minsta hopp om att Veckans Brott och där programledaren heter Camilla Kvartoft och som är en av alla dem som aldrig svarade oss, att det programmets redaktion skulle vilja titta på den här skandalen, men nu har vi gjort vad vi kunnat för att åtminstone torgföra hårda fakta och vår uppfattning i saken.
Att redaktionen för 'Dokument Inifrån' får en kopia på den här informationen, det hänger samman med att Bosse Lindquist där, med sin dokumentärserie om Paolo Macchiarini, har visat hur ett slutet system kan skydda sina egna intressen på bekostnad av Sanningen.

Tack för ordet!
//G