Email: groundhogswe@gmail.com

lördag 6 februari 2016

Närhälsan -det är namnet på Västra Götalandsregionens offentligfinansierade vårdcentraler. Det är möjligt att de kan bota en del enklare åkommor, men sin egen otrevliga halsstarrighet -ja, se den rår man tydligen inte på och vi undrar om den kanske är kronisk?

Vi har i ett inlägg publicerat den 28 december berättat om att Biskopsgårdens vårdcentral genom dess verksamhetschef Marie Gustafsson förra året skänkte bort 60 000:- + moms till bedragaren Manuel Knight. Här länk till det inlägget: http://manuelknight.blogspot.se/2015/12/narhalsan-den-offentligfinansierade.html
Sedan ett par veckor har vi nu velat ta del av hur verksamhetscheferna internt kommunicerade ärendet Manuel Knight, d v s vi vill få ut verksamhetschefernas mailtrafik i just det ärendet.

Det var på Biskopsgårdens vårdcentral som Manuel Knights svägerska Katarina Eriksson tidigare arbetade. Det hjälps inte att vi tycker att anlitandet av Manuel Knight luktar nepotism.

När vi den 22 januari begärde insyn, så resulterade det i nedanstående reaktion:

Den 28 januari 2016 09:13 skrev Hans Lilja <hans.lilja@vgregion.se>:
Diarienummer PVV 34-2015

Hej!

Vi har undersökt möjligheten via vår IT-avdelning att söka igenom våra 6000 anställdas in- och utkorgar efter korrespondens med Manuel Knight. Din begäran är allmänt hållen och preciserar inte vilka anställda som avses. Detta är därför inte möjligt utan mycket omfattande manuellt arbete. Din begäran kan därför inte tillmötesgås.

Vad avser din förfrågan om min egen korrespondens har jag inte haft någon korrespondens med Manuel Knight.

Vad avser begäran om uppgifter från Marie Gustavsson på VC Biskopsgården avseende nedan från 14 december:
” Vi önskar därför få återkoppling från dig och från andra verksamhetschefer som skickat sin personal till Kvali3-dagen. Vad gav denna dag egentligen? Vem rekommenderade dig Marie att boka Manuel Knight och som sagt: gjorde du någon bakgrundskontroll på honom innan avtalet mellan dig och hans låtsasakademi Manuel Knight Academy undertecknades 2015-01-26?”

Närhälsan har ingen skyldighet att lämna upplysningar utöver de allmänna handlingar som tidigare översänts i ärendet.

Med Vänlig Hälsning

Hans Lilja
Kanslichef
Mobil 070-207 3614
E-postadress 
hans.lilja@vgregion.se
NärhälsanKansliavdelningenLillhagsparken 6
422 50 HISINGS-BACKA
växel 010-43 58 000
hemsida: www.narhalsan.se


Så vi svarade kanslichefen Hans Lilja på följande vis:

Hej! 

Så här skrev vi den 22 jan (ett utsnitt):
"...återkoppling värd namnet från Marie Gustavsson på VC Biskopsgården, eller någonting öht från någon annan av de verksamhetschefer inom Närhälsan som vi kontaktat.."

Vi trodde naturligtvis att det för alla och envar blev tydligt att det vi begärde ut ang Manuel Knight handlade om vad Marie Gustavsson, de andra [tidigare utpekade] verksamhetscheferna som stått som CC i våra mail och du själv hade kommunicerat.

Du kan alltså lugna IT-avdelningen och informera dem om att det bara gäller dessa personer; bör vara summa 11 pers inkl dig. Du skriver att du inte haft någon korrespondens med MK, men det är inte riktigt det detta handlar om. Du kan ju t ex med Marie Gustavsson ha diskuterat själva ärendet Manuel Knight, utan att du haft direkt med honom att göra, eller hur? Det är ju viss skillnad, vilket vi nu belyste.

Hoppas detta klargjorde saken och att vår begäran om insyn i verksamheten kan respekteras!

//G


Det skall bli spännande att se vad som nu händer. Det blir kanske att vi får gå till Kammarrätten i Göteborg om VG-regionen trilskas och vägrar oss insyn. Det är illa nog att VG-regionens skattepengar hälls rakt ned i bedragaren Manuel Knights skattkista, den kista som Anne Knight har snickrat ihop och som hon också håller upp locket på, när kommuner och landsting okontrollerat betalar ut vad Manuel och Anne begär, men det blir om möjligt än värre om VG-regionen försöker dölja sitt slarv genom att sekretessa de av oss efterfrågade mailen.

@Hans Lilja: Vi litar på dig. Typ litar-light alltså.