Email: groundhogswe@gmail.com

måndag 1 februari 2016

J'Accuse...! -så utropade Emile Zola år 1898 i ett öppet brev riktat till Frankrikes president. Det handlade om skandalen med den för högförräderi oskyldigt dömde officeren Alfred Dreyfus


Vi vill på intet vis jämföra oss med en gigant som Zola och inte heller är det någon president vi adresserar vår anklagelse, men det finns en parallellitet och det är att statsmakten blir anklagad. I Frankrike var det presidenten, medan här anklagar vi den så kallade Tredje Statsmakten.

Vi Groundhogs har nu under ett halvårs tid grävt fram bevis efter bevis på att Manuel Knight är en bedragare som under två decennier ljugit om militära erfarenheter och under det senaste decenniet årligen håvat in miljoner när allt han gör är baserat på att han ljugit ihop en plattform som tycks visa på att han är en alldeles särskilt begåvad talare/föreläsare. Han har inget annat än lögner i sitt bagage, men media har bländats av honom och hans minst sagt fantasifulla historier och därför inte brytt sig om att kontrollera honom. SVT gav år 2007 Stina Lundberg Dabrowski fria händer att bjuda hela svenska folket på Manuel Knight med alla hans lögner läckert och aptitretande serverade. Men det var Sveriges Radio som var först ut. År 2001 var nuvarande kanalchefen för P4 Kalmar, Anja Thorkelsson hemma hos Manuel Knight och lät honom ljuga fritt under en halvtimme. Som att det inte räckte med dessa två naiva journalister, så lämnade man år 2008 mikrofon och etern helt fria för Manuel Knight: Han fick vara Sommarpratare. Oemotsagd, och som alltid utan att på minsta vis bli ifrågasatt. År 2011 kom det riktiga bottennappet vad gäller journalistik och det är när Ulf Elfving åker hem till Manuel Knight och man hör i sändningen hur imponerad SR-medarbetaren blir.

Våra planer var att just imorgon, den 2 februari, publicera en artikel där vi hade tänkt att visa hur en riktigt usel intervju kan låta, en intervju där journalisten Ulf Elfving inte en enda gång ställer en kritisk fråga, utan bländas av den prakt som SR/SVT indirekt varit med och bekostat. Det är som att Ulf Elfving beviljats audiens hos Kejsar Bokassa i Centralafrikanska Republiken.

Dessa tre hyllade SR/SVT-medarbetare har misslyckats kapitalt med sina respektive intervjuer och det är i sig sorgligt, men vad värre är, det är ju att den övriga svenska journalistkåren inte har bemödat sig att checka Manuel Knight, trots att man redan i höstas från oss fått information om alla de pågående miljonbedrägerierna. Därför har Manuel Knight ostört kunnat fortsätta att plundra kommuner och landsting.

Imorgon avstår vi från att granska Ulf Elfving, för vi har annat på gång: Vi har fått in en handling som är undertecknad och som visar att Manuel Knight inför en äkta Special Forces öppet medgivit att han inte någonsin varit en elitsoldat i amerikanska Special Forces!

Vad säger Cilla Benkö, vd på SR, om det genombrottet?

Vad säger Hanna Stjärne, vd på SVT, om det genombrottet?

Skall vi tro att dessa chefer kommer att skicka ut någon medarbetare för att intervjua Manuel Knight? -Knappast troligt, nej.

Skall vi tro att någon från övrig svensk mainstream-media vill intervjua Manuel Knight om att han nu erkänt att han är en bluff? -Knappast troligt, nej.

Sverige har den hänsynslöse bedragare och den slätstrukna media landet förtjänar, så håll bara tillgodo!