Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 16 februari 2016

Gissa vem som beskrivs på nedanstående vis! (Tips: det handlar om en bedragare)

"Han är väldigt karismatisk. Färgstark, kreativ, smart som attan, charmig, en enorm förmåga att trollbinda både enstaka individer och stora grupper av människor. Han har ett slags situationsförmåga som gör att han kan pejla in stämningen i ett rum och blixtsnabbt anpassa sig efter den."

Nå, vad kom ni fram till? Att det förstås handlar om Manuel Knight? Visst kunde det varit svindlaren från USA, men det här var en beskrivning av en italienare, nämligen Paolo Macchiarini. Det är Bosse Lindquist från SVT som enligt Björn af Kleen uttrycker sig så och Bosse borde ju veta, för det var han som gjorde de tre dokumentäravsnitten om luftstrupstransplantatören Paolo Macchiarini som nyligen visades på SVT.


Här länkar till de tre SVT-avsnitten i tur och ordning:

Finns all anledning att jämföra dessa två först hyllade och nu avslöjade lurendrejare, Manuel Knight resp Paolo Macchiarini. Men en sak skall vi omgående slå fast och det är att Paolo Macchiarini besitter en enorm kunskap i och med att han är en mycket skicklig thorax-kirurg och det kan ingen ta ifrån honom punkt

Sannolikt drivs Paolo Macchiarini av samma sorts hybris som Ben Carson, en neurokirurg som aspirerar på att bli USA:s president och därför sockrat och saltat sin bakgrund och sitt CV. Vi har nämnt honom i vår blogg, eftersom han likt Manuel Knight hänvisar till en general; Ben Carson till William Westmoreland medan Manuel Knight hänvisar till Colin Powell. Detta förbaskade dräglande efter att nå stjärnor... (*suck*)

Som sagt så har thoraxkirurgen Paolo Macchiarini något som Manuel Knight inte ens kan drömma om att uppnå: En akademisk hög utbildning. Manuel Knight har till sitt namn fogat 'Academy' och än en gång vet man inte om man skall skratta eller gråta; Manuel Knight är en bluff som gett sig själv stjärnstatus med hjälp av SR och SVT. Manuel Knight är inget annat än en bluff -rakt igenom!

Det som intresserar oss som gräver i skandalen med Manuel Knight och att SR och SVT gav honom fribrev in i det svenska samhället och här i Sverige och i andra länder få ljuga om att vara legitimerad psykolog och f d elitsoldat och vara dekorerad med Purple Heart m m, det är medias tröghet i dessa båda fall! Redan tidigt 2015 fanns tydliga signaler om att Paolo Macchiarini begått forskningsfusk och Uppdrag Granskning var påpassligt framme. Men i augusti slog ledningen för Karolinska Iinstitutet fast att det inte fanns fog för dessa påståenden och då vek media ned sig. Man vågade inte gå i strid mot ledningen för KI. Bosse Lindquist från SVT fick göra jobbet åt övrig svensk media när dessa inte ville/vågade/orkade ta tag i detta känsliga ärende.

Vi Groundhogs vill på intet vis jämföra oss med en person som Bosse Lindquist, men vi har nu under mer än ett halvår kunnat visa på att Manuel Knight är en svindlare; en bedragare som under åratal plundrat kommuner, företag och statliga verk/myndigheter på massor av miljoner! Var finns media? 

Är det alltför minerad mark att våga gå fram på och knacka Manuel Knight på axeln och be honom styrka åtminstone ett enda av sina påståenden? Är det hudfärgen som bromsar? Man vill kanske inte riskera att bli sedd som rasist? Inte spela dunkla krafter i händerna? Är det så diskussionerna går på redaktionsmötena?
För inte är det väl så illa, så att svensk MSM (= Mainstream-media, alltså ”gammelmedia”) inte vill ge sig på att granska Manuel Knight för att man då inser att man kommer att tvingas kritisera SR och SVT? Och därmed en mängd av dessa bolags alla medarbetare -det är väl inte det som gör att MSM bara hukar? För det leder ju en till att tro att kollegiala hänsyn till SR- resp SVT-medarbetare, varav flera är ytterst namnkunniga och upphöjda sådana, skulle kunna förklara oviljan att granska Manuel Knight. Det vore tråkigt i så fall.

För det skulle ju innebära att svensk gammelmedia inte är att lita på och det vore ju rent förfärligt, eller hur?

-Eller hur??!

-Hallå?! Varför svarar ni inte? Var har ni nu gått och gömt er nånstans?