Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 2 februari 2016

Good night, Mr Knight!

Det är möjligt att vi är för tidigt ute och att vi riskerar att bli hånade för att vi ropar Hej! innan vi är över bäcken, men det som vi här nu publicerar är ett så tungt dokument, så det blir svårt för all Sveriges media att bara fortsätta med att försöka blunda för det faktum att Manuel Knight verkligen är en bedragare, en svindlare, som sedan i höstas med publicerade bevis har varit avslöjad av oss Groundhogs.

Det som nu har hänt, det är att Michael Czarnecki, den äkta amerikanske Special Forces-soldaten som vi skrivit om i vårt inlägg: http://manuelknight.blogspot.se/2016/01/svensk-akta-amerikansk-special-forces.html

-att han nu har lämnat oss en personlig och klar redogörelse för vad han varit med om när det handlar om Manuel Knight. I söndags skickade Michael Czarnecki (nedan: Mike) oss ett brev, ett dokument, som vi med hans tillåtelse nu publicerar i originalutförande. Vi har fått Mikes tillåtelse att på svenska göra en enklare sammanfattning av texten och detta för att även icke engelskspråkiga bloggföljare skall kunna ta del av innehållet utan den förvrängning som uppstår när automatiska översättningsprogram används. Vi beklagar dock att vår sammanfattning inte håller den stilistiska och språkliga stringens som Mikes text uppvisar. Vi konstaterar också att Mikes layout inte lämnar något övrigt att önska, snyggt är det!


Dokumentet/brevet är en beskrivning av hur Mike, en äkta Special Forces-soldat med tillhörighet i ett attackdykarförband, förlorade en s k 'challenge coin' genom att låna ut den till Manuel Knight.

Rubriken Mike använder talar sitt tydliga språk: Manuel Knight -en bedragare

Det var 2011 som Mike första gången hörde talas om Manuel Knight och när Mike tillsammans med sin fru bevistade en föreläsning som hölls av Manuel Knight, så började de prata med varandra. Manuel Knight påstod sig där och då själv vara en SF och han fick tillfälligt låna den coin som Mike fått av sin far och meningen var att Manuel Knight skulle återlämna denna coin samtidigt som han skulle få bjuda Mike på den öl han var skyldig genom att han, Manuel Knight, inte hade någon coin med sig att uppvisa. Det här är en sorts ritual som SF broderligt och kollegialt tillämpar när man möts. Manuel Knight hade lämnat Mike sitt kort och Mike försökte förgäves få kontakt med Manuel Knight för att be honom lämna tillbaka den coin han lånat. Sedan dess var Mike tvivlande till om Manuel Knight öht tillhört SF.

Mike bor alltså i Sverige, men är militärt utbildad i USA, liksom även hans far som också han tillhört SF. Pappan har gjort militär karriär och varit i både Korea och Vietnam under resp konflikter. Vid ett besök i USA hörde Mike vid ett möte med veteraner, att man avslöjat en 'poser' -i det här fallet en falsk Navy SEAL och han bad dem därför kolla upp en viss Manuel Knight. Resultatet blev att det visade sig att Manuel Knight inte var en SF utan en bedragare. Detta gjorde Mike mycket upprörd och han började därför att på Internet leta efter info om Manuel Knight. Då, i december 2015, hittade han hemsidan 'This Ain't Hell' och där han på bild fick se Manuel Knight stoltsera med den coin han fått låna av Mike, men aldrig återlämnat. [Här länk: http://thisainthell.us/blog/?p=62177 ]

På TAH:s hemsida kunde Mike se att det var uppgifter och tips från Groundhogs som gjort att TAH kunnat konstatera att Manuel Knight var en bedragare och Mike tog därför kontakt med oss. Mike skrev också ett par kommentarer på TAH. När han efter julfirande i USA återvände till Sverige, ville han försöka träffa Manuel Knight för att få tillbaka sin coin och kanske också få en förklaring till Manuel Knights beteende och lögnen om att ha tillhört SF.

Efter en del sjabblande och undvikande från Manuel Knights sida, så träffades de båda i Göteborg. Vid mötet hade Manuel Knight med sig en pärm som bl a innehöll dokument som visade att han under en utbildningsperiod varit placerad i Bad Tölz i Tyskland. Där fanns amerikanska 10e SF-divisionen förlagd och det var det som Manuel Knight med sina papper rörande Bad Tölz försökte visa, d v s att han därför skulle ha varit en SF. Men i Bad Tölz utbildas även andra militära grupper och det var där som Manuel Knight hade varit. In i det sista försökte alltså Manuel Knight bluffa!

Mike konfronterade Manuel Knight och denne medgav då att han aldrig tillhört SF och att han hade slutat att offentligt påstå det. Manuel Knight skulle också från sin hemsida ha raderat sådana uppgifter, vilket inom parentes stämmer; vi har på bloggen påpekat detta som ett sorts bevis för att Manuel Knight under åratal ljugit om SF. Mike påpekade då att även om Manuel Knight nu raderat sådana uppgifter från sin hemsida, så är skadan redan skedd och att i princip alla som hört talas om Manuel Knight uppfattar honom som ”den där amerikanske elitsoldaten” och att det är som en sådan han vidareförmedlas till andra som söker föreläsare.

Mike ville ha tillbaka sin coin, för det var ju därför de träffats, men Manuel Knight säger då först att han tappat den, sedan att han förlagt den, för att avslutningsvis hävda att han blivit av med den i en säkerhetskontroll. Mike kallade då Manuel Knight för en lögnare och för att vara en bluffgubbe. Då säger Manuel Knight att han kan skaffa en ny coin till Mike, varpå denne replikerar att det inte är en ny sådan han vill ha, utan den som han lånade ut, d v s den som han fått av sin far. Att Manuel Knight på bild (publicerad av SR) poserar med den coin som Mike fått av sin far gjorde honom äcklad och de skiljdes åt. Det här bör ha hänt den 6 januari.

Mike avslutar sitt brev med att konstatera att det enda Manuel Knight nu kan göra för att försöka reparera alla de skador han åstadkommit, det är att träda fram och erkänna att han lurat alla genom att ljuga om militära utbildningar, erfarenheter och utmärkelser.

Även SR och SVT borde reagera nu och Mike anser att de bör ta bort de inslag där Manuel Knight figurerar, eller åtminstone tydliggöra att man nu vet om att man blivit lurade, eftersom programmen fortfarande finns att tillgå via Internet.

Mike undertecknar brevet med namn i klartext och med angivande av militär tillhörighet.


Groundhogs ber att få tacka Michael Czarnecki för det förtroende han visat oss som grävargrupp och för våra medarbetare. All heder åt en person som honom som vill stå upp för Sanning och för Rättvisa!