Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 12 april 2016

Hej, Östersund! För fem år sedan drabbades kommunens medborgare av att äckligt avloppsvatten trängt in i dricksvattensystemet. Förra året smutsade fyra kommunala tjänstemän ned kommunens varumärke. Hur mår kommunen idag?

Cirka 25 000 av kommunens medborgare fick diarréer av att dricka av vatten som innehöll Cryptosporidium-bakterier. Dessa avföringsbakterier kom in i dricksvattensystemet och blev mycket kostsamt för kommunen och väldigt besvärligt för dem som drabbades. Däremot slapp Östersunds kommun betala en s k företagsbot för slarvet. Länk här till diskussion om den friande domen: http://www.svensktvatten.se/Aktuellt/Nyheter/Dricksvatten-nyhetslista/Dom-i-Ostersund/

Den 26 januari 2015 skrev Anne Vågström, kommunens HR-chef, på ett kontrakt gällande föreläsaren/bedragaren Manuel Knight med innebörden att kommunen gav bort 260 000 kronor (+ moms) för att Manuel Knight skulle showa litet inför en huvudsakligen kvinnlig publik under fyra (4!) timmar. Kontraktet upprättades av Camilla Heed hos Manuel Knight Academy. Groundhogs försökte hjälpa Östersunds kommun, men vi blev istället aktivt motarbetade av fyra tjänstemän som förutom nämnda Anne Vågström, bestod av Lena Ericsson, HR-konsult, Håkan Lundqvist, bitr kommunikationschef och Unto Järvirova, bitr kommundirektör. Vi har skrivit flera artiklar om denna kommun och de är lätta att hitta genom att klicka på etikett rörande något av namnen, t ex Unto Järvirova. Den 6 april skrev vi mail till kommunstyrelsen och de fyra tjänstemännen. Ämnesrubriken var:  

Ospolade isar kan bli extremt kostsamma. Det har Mona Modin Tjulin (S) redan nu fått erfara.
 
Så här såg mailet ut:

<Hej!

"Tar det då aldrig slut?" -så gissar vi att Östersunds kommun tänker. Vi kontrar då med att den här situationen som kommunen hamnat i, den har man snickrat ihop alldeles själv. Redan i början av september förra året slog vi larm om att Manuel Knight var en bedragare som utgav sig för att vara både f d elitsoldat i US Special Forces och utbildad psykolog, men ingenting av det stämde. Det är så med det allra mesta som Manuel Knight påstår, d v s att man kan räkna med att allt är lögn.

Att ett par kvinnliga tjänstemän hos Östersunds kommun, Lena Ericsson och Anne Vågström och som båda är verksamma inom kommunens HR-sektor, hade skänkt bort över en kvarts miljon av medborgarnas pengar till en svindlare -ja, det tog väl emot att tvingas medge det kan vi tro. Istället gjorde dessa kvinnor tillsammans med Håkan Lundqvist, bitr kommunikationschef, allt de kunde för att försöka stoppa oss och beljuga oss och till sin hjälp tog de Unto Järvirova, bitr kommundirektör. De fick enkelt honom att sekretessa mail vi hade begärt ut. Dessa fyra tjänstemän har satt offentlighetsprincipen ur spel och de har gjort det för att skydda sig själva. Ett rent svinigt beteende och som kommer att med kraft slå tillbaka mot både dem och resten av Östersunds kommun. Skandalen med att Manuel Knight under en massa år har kunnat lura hela Sverige kommer snart att bli allmänt känd och då blir det svårt för 'De Fyras Gäng' i Östersund att smita undan sitt ansvar. Sagt upplysningsvis.

Igår publicerade vi ännu en artikel om Östersund. Länk här: http://manuelknight.blogspot.se/2016/04/mona-modin-tjulin-ar-en-s-politiker-i.html

Det lär inte bli den sista artikeln vi skriver om er kommun. Eller om Mona Modin Tjulin.

//G>

Men Unto Järvirova har ”blockat” mail från Groundhogs och tror väl att han därför kan hävda att han inte fått något mail. Vi valde därför att lita på Posten och igår fick Unto Järvirova ett ytbrev från oss. Så här skrev vi:

Östersunds kommun
Att: Unto Järvirova
831 82 Östersund


Hej, Unto!


Det skall genast sägas att vi inte är förvånade över att du leker Herr Struts. När man som du gör, automatavvisar mail från grävargruppenGroundhogs, så gör du din belägenhet ännu värre. Du tror att om du inte ser någon kritik riktad mot dig -ja, då finns den inte. Är det så du resonerar?

Du är Östersunds biträdande kommundirektör och du har lånat dig till att sekretessa mail mellan tre av oss namngivna tjänstemän och för att friska upp ditt minne, så lägger vi namnen på dem här, för dig och för andra att läsa: Lena Ericsson, HR-konsult; Anne Vågström, HR-chef; Håkan Lundqvist, bitr kommunikationschef.

De två förstnämnda har i princip förskingrat mer än en kvarts miljon kronor av medborgarnas pengar genom att arvodera bedragarenManuel Knight 641120-XXXX närmare 65 000 kr/h -en fullständigt svindlande timlön och som helt saknar motsvarighet i kommunens historia!- och efter att vi påtalade detta skandalösa slöseri, så blev det oroligt i Östersund. De båda kvinnorna blev stressade och inte blev det bättre när den relativt nytillträdde biträdande kommunikationschefen hoppade in och glömde tänka sig för innan han såg till att få vårt facebook-konto stoppat. Och du Unto, du fick ärendet med att försöka hindra insyn lagt i ditt knä. Det var inte Östersunds kommun du skyddade när du sekretessade mailen, utan det var stressade tjänstemäns usla ageranden du täckte upp för. Det finns ett väldigt bra ord för att beskriva ditt agerande och det var Vilhelm Moberg som myntade det: Vänskapskorruption.

Bifogat ligger det mail vi sände igår. Du kan givetvis välja att inte läsa det, men nu har vi sett till att detta brev med bilaga blir diariefört hos Östersunds kommun och därför blir lätt tillgängligt. En kopia på detta brev kommer att underställas Polisen i Östersund som ytterligare en del i den utredning vi tar för givet redan har inletts.


//G>


Nu tror vi att Unto Järvirova inser att det inte hjälper att stoppa huvudet i sanden.

Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/