Email: groundhogswe@gmail.com

onsdag 20 april 2016

Nej, Annelie Elofsson -det hjälper inte att du springer till ”pappa” och ber om hjälp! Det är du som har slösat bort Falkenbergbornas pengar och du är skyldig ge dem besked om hur du tänkte!

Du Annelie Elofsson, du innehar posten som PA-ansvarig i Falkenbergs kommun. Du har därför som tjänsteman fått förtroendet att förvalta allmänna medel och du valde att köpa in Manuel Knight och ge honom nära 80 000 kronor för att han skulle underhålla er några timmar. Vi vill nu ha redovisning gällande resultat av ”föreläsningen”!

Rubrikens ”pappa” syftar på Rolf Landholm, kommunchef i Falkenberg och det var till honom som Annelie Elofsson vände sig när vi hade ställt henne ett par vanliga rejäla och raka frågor om hur hon såg på att det nu visat sig att hennes inköpta produkt, Manuel Knight, var behäftad med vissa brister. Han var ju inte någon utbildad psykolog och inte heller någon elitsoldat, utan en hänsynslös bedragare som lurat Annelie och många andra inköpare, företrädesvis av kvinnligt kön.

Den 14 april fick vi ett mail från Rolf Landholm där han skriver följande:

Hej!
Jag skriver till er med anledning av den mailkonversation som ni har haft med Annelie Elofsson.

Vi beklagar givetvis att det mail ni skickade den 20 februari inte besvarades omgående. Jag har dock förstått att mailet nu är besvarat. Vad avser bakgrunden till att kommunen anlitade Manuel Knight så hänvisar jag till Annelie Elofssons mailsvar den 8 april. Uppdraget att boka Manuel Knight gavs till Annelie Elofsson och ytterst är det jag som kommunchef som ansvarar för kommunens medarbetardagar. Den aktuella föreläsningen var uppskattad av kommunens medarbetare.

I övrigt har kommunen inget ytterligare att tillägga beträffande den aktuella föreläsningen. 

Det där med att Rolf Landholm låter meddela att föreläsningen var uppskattad var intressant att ta del av. Vi Groundhogs hävdar att Manuel Knight inte bara är uppskattad, utan Manuel Knight är kraftigt överskattad, för ännu har vi inte fått någon kommun att redovisa vilken ”nytta” man haft av Manuel Knight mer än då som underhållare/clown.

Våra frågor till Annelie Elofsson framgår av nedanstående mail och som vi skrev den 10 april. Det blev tydligen besvärande för kommunens PA-ansvariga Annelie Elofsson att bli ifrågasatt vad gäller ärlighet och omdöme. Det kan kosta att vara slösaktig, särskilt när det sker med andras pengar. Det har nu både Annelie och Rolf lärt sig.

Rubriken på mailet var: Om att slösa bort 80 Kkr av medborgarnas pengar på MANUEL KNIGHT, en internationell bedragare.
 
Här mailet:

Hej, Annelie!

Bra: Att du till slut hörde av dig, även om det krävdes två mail från oss och att det tog alldeles för lång tid.
Mindre bra: Att  du visar tecken på oärlighet.

Så här skrev du till oss den 8 april:


<Jag vill börja med att be om ursäkt för att jag inte besvarat ert mail. Jag har nu bett vår IT-avdelning att se över varför jag inte kunnat ta del av det första mailet som ni skickade den 20 februari.  För självklart ska vi leverera svar fortgående.

Lite bakgrund: i samband med ledarskapsdagar i Halland som heter Synapsen anlitades Manuel Knight vilket anordnas av Region Halland. Då flera av cheferna och PA- konsulterna lyssnade på honom och då han gav en inspirerande föreläsning valde vi att anlita honom i Falkenbergs kommun till en medarbetarskapsdag som vi kallade medarbetarskap i förändring.  Utvärderingen som gjordes var att cheferna tillsammans med medarbetare på APT gick igenom upplevelsen av dagen och det återrapporterades i chefsgrupper, därför har jag ingen sammanställning som jag kan skicka till er. Det framkom då att han var en mycket uppskattad föreläsare.

Jag vill nu att avpublicerar mitt namn på bloggen för det var aldrig min intention av negligera er förfrågan.  Vår intention är alltid att besvara frågor inom två dagar.

Vänliga hälsningar
Annelie Elofsson
PA – konsult
Kommunstyrelseförvaltningen
0346- 88 50 21
0706-24 50 21>


Vi är vana analytiker av både system och utsagor och tyvärr får vi säga att vi misstror dig. Du skriver att du kontaktat kommunens IT-avdelning för att hos dem efterfråga information om varför du inte kunnat ta del av det vi skrev till dig den 20 februari. Vi misstror dig, Annelie.  För att testa din ärlighet önskar vi veta vem eller vilka på IT-avdelningen du kontaktade. Namn, tack!

Om du ringde till IT-avdelningen blir det förstås krångligt för dig att bevisa för oss att du ringt, men om kontakten togs via mail, så kan du väl till oss vidarebefordra det mailet, tack! På det viset kan vi lättare komma vidare. Vi hoppas du är klokare än Thomas Byström, regionansvarig för Företagarna i Västernorrland och som tyckte det var "utpressning" när vi ville bedriva byteshandel. 

Du skriver att det vid APT-möte framkommit att Manuel Knight beskrivits som "en mycket uppskattad föreläsare". Det betvivlar vi inte för ett ögonblick, för visst kan Manuel Knight vara/verka underhållande, men nu med facit i hand så undrar vi om han ändå inte efterlämnat en liten bitter eftersmak hos dig? Du tog närmare 80 000 kronor av kommunens pengar för att bjuda på underhållning och du gav dem till Manuel Knight, en person som nu visat sig vara, inte en talare i världsklass, utan en bedragare i världsklass! Du nämner inte med ett ord att du ser det som problematiskt. Vi tror att om du själv hade betalat fakturan på åttiotusen, du då hade känt dig litet sol-och-vårad. Tror vi fel?

Du har för Falkenbergs kommuns räkning attesterings-/beställningsrätt vad gäller upphandling och inköp och med det följer givetvis också ett ansvar att på bästa sätt hushålla med medborgarnas pengar. Med facit i hand, när det nu visat sig att ni köpt in en bedragare, så undrar vi om du rakt och rättframt kan se medborgarna i Falkenberg i ögonen och hävda att du tycker att detta var väl använda pengar. 
Kan du det, Annelie?!

//G

 Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/