Email: groundhogswe@gmail.com

måndag 4 april 2016

Hanna Stjärne, hon är VD för SVT. Hon har inte suttit så länge på den posten. Vi undrar om hon trivs med uppdraget. En ännu viktigare fråga är: Trivs hon med att vara med på vår blogg?

Hanna Stjärne tillträdde jobbet som VD för SVT så sent som i januari 2015 och på bara ett år hinner hon väl inte bli riktigt varm i kläderna och hon kanske ännu inte vet hur man svarar på mail? Vi har bett henne återkoppla till oss, men hon hörs inte av. Det gäller att inte förtröttas när folk inte svarar och vår strategi är fortsätta med vår helt ideella och oegennyttiga informationsverksamhet rörande bedragaren Manuel Knight.

På Wikipedia läser vi att Hanna Stjärne år 2010 utsågs till årets bästa kvinnliga mediechef. Vad spännande! Kan undra vad hon hade gjort för att få den utmärkelsen? Vi noterar det i alla fall.

Den 24 mars skrev vi ett mail till henne och i det tar vi upp SVT-programserien Sommarpratarna på SVT och vi nämner i mailet hur Manuel Knight lurade Petra Mede, Carina Rydberg, Stefan Holm och Per Holknekt. Den 1 april publicerade vi en artikel om programmet ifråga. Länk här: http://manuelknight.blogspot.se/2016/04/petra-mede-carina-rydberg-stefan-holm.html

Här vårt mail till Hanna Stjärne (Bibi Rödöö, producent för Sommar i P1, fick en kopia):

<Hej, Hanna!

Vi har full förståelse för att det kanske känns obekvämt för dig att svara oss, men vi tycker att du är litet respektlös mot oss som grävargrupp. Det skall genast sägas att de personer som direkt eller indirekt ingår i grävargruppen Groundhogs, vi inte vill ha personlig uppmärksamhet eller ära för ev framtida framgång i arbetet med att få stopp på Manuel Knights mångåriga "föreläsarverksamhet". Det är en verksamhet baserad på lögner om att han skulle vara f d US Special Forces resp legitimerad psykolog. Vi i grävargruppen Groundhogs vill som individer kunna ha möjligheten att fortsätta arbeta i det fördolda.

När vi skriver att vi tycker att det är respektlöst att inte ens svara oss, så baseras det på att du ju under en lång följd av år satt med i guldspadejuryn för Grävande Journalister. Det skall absolut inte misstolkas som att vi önskar bli nominerade för en utmärkelse, för så är inte fallet, men vi tycker att du om någon borde veta hur dolt/anonymt grävande fungerar och man skulle kunna tycka att du som VD för SVT åtminstone kunde svara oss.

För det är ju trots all på det viset, att det var SVT som köpte in Stina Lundberg Dabrowskis programserie Stina! och som i april 2007 sände programmet med Manuel Knight och där hon går i god för hans lögnaktiga uppgifter om att vara en f d US Special Forces och att ha suttit krigsfånge hos irakierna m fl rena fantasier. Det ligger därför ett stort ansvar på ledningen för SVT och inte blir det ansvaret mindre när man år 2010 låter Manuel Knight få komma med i programserien Sommarpratarna i SVT1. Det som ligger till grund där, är ju att Sveriges Radio år 2008 i regi av Bibi Rödöö lät Manuel Knight få ta plats och bli Sommar-pratare och han då fick chans att sitta och ljuga för hela svenska folket. Nu tyckte SVT-ledningen att han var lämplig att få framträda och därigenom än en gång i teve få sitta och ljuga. Där satt Manuel Knight och ljög inte bara för tittarna, utan han ljög bl a "sammankallande" Petra Mede rätt upp i ansiktet. Vi undrar hur hon känner det idag. Vi undrar också hur Carina Rydberg, Per Holknekt och Stefan Holm känner det idag; de satt ju samtliga med vid bordet när Manuel Knight satt och drog sina von Münchhausen-historier.
Med hänvisning till ovanstående vill vi att du hör av dig.

Tack på förhand!

//G

PS: Här nedan länk till SR-programmet Sommar och där Manuel Knight än idag i ljudklippet hörs bli presenterad som "psykologen och föreläsaren Manuel Knight"  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/369509?programid=2071

I texten har ordet "psykologen" tagits bort efter att Groundhogs kontaktade Bibi Rödöö, så kvar står nu bara "föreläsare och affärsman". Sveriges Radio har därmed visat att man är medvetna om att Manuel Knight har ljugit, men man vill inte låtsas om det. Vi ser det som anmärkningsvärt att public service-bolaget Sveriges Radio på det här viset vilseleder lyssnare och läsare!>

@Hanna Stjärne: Du är väl medveten om att vi grävlingar inte släpper greppet förrän vi nått resultat? Manuel Knights mångåriga lögner måste fram i ljuset och eftersom det är SVT och Sveriges Radio som erbjudit honom startplattformarna för hans ljugerier, så är det inte mer än rätt att bolagen får ta sitt ansvar. Kan vi från SVT:s sida räkna med dig, Hanna? 

Precis medan vi håller på med den här texten till dig, så nås vi av beskedet om det stora och gemensamma journalistiska grävarjobbet med att avslöja bankers och höjdares skatteplaneringar. En jätteskandal har landat i knäet på många prominenta personer i Europa. Banken Nordea inblandad. Om det var p g a det här SVT-grävjobbet du inte hunnit med att svara oss, så är du förlåten Hanna Stjärne, men nu borde du ha tid att höra av dig. Tycker Groundhogs.