Email: groundhogswe@gmail.com

torsdag 17 december 2015

Hanna Hellquist lät sig luras av Manuel Knight. Fast det är inget hon vill kännas vid idag.

En stor del av svenska folket känner till Hanna Hellquist. Hon beskriver sig som krönikör, författare, programledare och även som bloggare. Hanna vill gärna uppfattas som att hon har skinn på näsan, men att tro hon har så mycket kurage så att hon skulle kunna medge att hon blev charmad, bländad och lurad av Manuel Knight och alla hans rövarhistorier, det är att hoppas på för mycket. Hanna Hellquists tuffhet är bara yta.

Den 27 november skrev vi ett mail till Hanna Hellquist. Vi hade hoppats på att få en reaktion på vad vi tog upp, men trots att det gått mer än två veckor så har vi ingenting hört från henne. Vår karenstid är två veckor när det gäller hur länge vi ger enskilda personer tid att återkoppla och är härmed passerad. Därför publicerar vi mailet här på vår blogg. Vi jagar inte Hanna som person, men eftersom hon är en av de Sveriges Radio-medarbetare som lyft fram Manuel Knight och som aktivt hjälpt till att sprida hans lögner, så lägger vi en skuldbörda på hennes axlar. Den får hon lära sig att hantera. Den kommer inte heller att försvinna. Vi kommer att påminna henne om att hon var på plats då Manuel Knight i studion höll upp en 'challenge coin' för att med den försöka styrka att han tillhört Special Forces, men att han då för SR-fotografen Christoffer Malm visade upp coin för fel division. Det misstaget var ett av dem som ledde till att Manuel Knights långvariga militära bedrägeri blev avslöjat av oss.
Här en länk till vad man i USA tycker om Manuel Knight och hans bedrägeri och där han syns hålla upp fel coin: http://thisainthell.us/blog/?p=62177

Här en länk till SVT-klipp, flera stycken där man kan följa hela sändningen av Morgonpasset-programmet:
https://www.youtube.com/watch?v=bYpRvO4e4hU

Så här skrev vi till Hanna Hellquist:

<Hej!

Vi är en grupp grävare som granskar Manuel Knight. Mannen som stora delar av Sverige har tryckt till sitt bröst eftersom han lyckats få svenska folket att tro att han är en US Army-hök som lämnat våldet bakom sig och istället förvandlats till en fredsduva. Ingenting kunde vara mer felaktigt. Han är en internationellt verkande bedragare som lurat skjortan av bl a Sveriges Radio och SVT. 

Vi har noterat att du intervjuade honom i oktober 2013 i programmet Morgonpasset. Det verkar faktiskt som att du har blivit grundlurad av ditt intervjuobjekt: Manuel Knight är nämligen  ingen "f d elitsoldat i amerikanska Special Forces" och han har aldrig deltagit i något krig öht! Det är tydligt att ni tre som intervjuade Manuel Knight, ni alla hade missat att göra research på denne bedragare. Tråkigt att du Hanna medverkade till att sprida okunskap och låta Manuel Knight under mer än en timme få sitta och ljuga rakt ut i etern.

Skoj är det däremot att se hur du blir påverkad av att vara nära en så spännande man -en man du tror vara en Special Forces Operative och tillika en dekorerad krigshjälte. Vi som har trott att du varit litet lätt reserverad i kontakten med "främmande, farliga män", vi fick nu se en helt annan sida av dig: Du kan inte få nog av honom och hans von Münchhausen-historier. Du påminner oss om ett storögt barn inför NK:s julskyltning.

Vi driver sedan halvannan månad bloggen Manuel Knight News. I den har vi publicerat ett trettiotal artiklar och slagit fast att Manuel Knight är en av Sveriges genom tiderna värsta bedragare, men vi har också konstaterat att svensk media tycker det här är så pinsamt och känsligt (Manuel Knight är svart, vilket du säkert kommer ihåg), så man vill inte skriva om det hela.  Är detta möjligen svenskt konsesustänkande i sin prydno?

I slutet på den artikeln nämns du i en fotnot. Vore skoj om du inte tar allt detta som ett uttryck för "vita mäns kvinnohat", för OM du tror det, så är du helt fel ute. Vi är jämnt fördelade vad gäller kön och etnicitet. Vi vill försöka slå larm om hur en enskild person kan lura en hel nation och roffa åt sig tiotals miljoner av kommunala och statliga skattekronor. Tyvärr har du Hanna ofrivilligt varit en av möjliggörarna till detta hans svindleri, genom att du "sanktionerade" honom  och släppte in honom i studion. Manuel Knight tar varje tillfälle att bli presenterad som just "sommarpratare, psykolog och f d elitsoldat" och till det har alltså du medverkat. Hur känns det nu?

Du är välkommen att höra av dig. Gör du det så skall vi vara extra snälla mot dig. Vi går ju mot jul.

//G>

PS: Morgonpasset med Manuel Knight finns filmat och ligger på youtube.