Email: groundhogswe@gmail.com

torsdag 3 december 2015

Många runt om i världen älskar H C Andersens sagor, t ex den om Den Nakne Kejsaren. Hartmanns i Danmark har inte hört talas om H C Andersen, men däremot lyssnar de gärna på Manuel Knights sagor.


Hartmanns i Danmark har gjort sig kända för två saker: Valet att anlita bedragaren Manuel Knight som föreläsare och för att försöka diktera hur vi skall skriva om Manuel Knight och Hartmanns. Vi har förstått att man hos Hartmanns är extremt känsliga för bad-will. Synd att de inte har förstånd på att göra sig av med den bedragare som är orsaken till varför vi kritiserar dem.

Korrespondensen mellan oss och Hartmanns finns här i bloggen. Vi raderar ingenting med mindre än att det är något felaktigt vi påstått och då skulle vi i så fall också beklaga felaktigheten.
Vi vet inte om Hartmanns följer vår blogg och vi bryr oss inte heller, men för läsekretsen vill vi gärna exponera det senaste vi skrev till dem. Det var idag vid lunchtid. Det har nog kommit fram nu. Då har Hartmanns fått något att fundera på: Slänga ut Manuel Knight -eller få hela sitt varumärke misstänkliggjort. Som en julklapp från grävlingarna i sina röda luvor.

Här nedan vår hälsning. På svenska:

<Hej!

Vi skippar artigheterna och går rakt på ärendet: Hartmanns agerande i denna sak kan inte beskrivas på annat sätt än att det för er del har hanterats generande oprofessionellt.
Att försöka dirigera vårt skrivande genom att uppmana oss att radera partier ni finner vara misshagliga, det visar på att ni är totalt tondöva och inte förstår hur ni därigenom uppfattas av omgivningen. Ni fick gratis av oss information om att Manuel Knight är en bedragare, men genom er tystnad visade ni att ni inte ville ha en dialog med oss. Ert val.

Att ni väljer att behålla Manuel Knight som föreläsare trots att ni nu vet om hans lögner är anmärkningsvärt. Ni skriver att ni har talat med Manuel Knight och att han har fått er att tro att detta granskningsarbete skulle vara av karaktären "personal matter". Ett sådant påstående skulle kunna tyda på en hög paranoid beredskap hos honom. Vi har visat att Manuel Knight är en manipulativ narcissist med en histrionisk personlighet och som hänsynslöst ljuger för att tjäna pengar. Han må uppfattas som underhållande och han kan förmå ett auditorium att må gott, men han förmedlar ingen kunskap. Vi har däremot förmedlat massor av kunskap! Vi har för våra läsare visat att Manuel Knight ikläder sig roller som "utveckligskonsult" och knycker fräckt andras titlar (kallar sig psykolog), han låtsas vara en Special Forces Operative, påstår sig dekorerats med åtråvärda militära utmärkelser och han omger sig med ett hov av bekräftande ja-sägare. Han låter omgivningen få tro att Colin Powell och Barack Obama mentalt står honom nära, men Manuel Knight glömmer att just de två kännetecknas mer av hederlighet än av sin hudfärg. Manuel Knight parasiterar bara på dem.

Sammantaget av texten i stycket ovan så framträder en bild av en uppblåst person som överdriver sin betydelse och som bländar sin omgivning -en omgivning som gärna låter sig bedragas. Det där påminner om en viss saga som handlade om en viss naken Kejsare. Hans nakenhet förnekades ivrigt av dem som var beroende av honom, men en liten gosse var inte förblindad eller bländad, utan ropade ut att Kejsaren var naken.
Vi har länge ropat om Manuel Knights nakenhet.

Det riktigt ironiska är ju att det var H C Andersen, en klarsynt dansk, som skrev den sagan. Men ni på Hartmanns känner kanske inte till den? Ni tror på sagan om Manuel Knight? Ni väljer att i november 2016 inför ert auditorium visa upp en naken pansarsoldat som aldrig varit i krig eller blivit dekorerad eller ens varit elitsoldat. En naken föreläsare. På plats i Kongens By? Ämnar ni i både Horsens och Köpenhamn inför sittande publik exemplifiera H C Andersens nakne Kejsare med att på scen ställa en militär bedragare som ni kallar elitsoldat?
Det tyder på att ni på Hartmanns har riktigt dåligt omdöme. Det räcker med att en enda alert person vid middagen ställer "rätt" fråga till Manuel Knight för att bluffen spricker. 
Ni läser inte H C Andersen. Studerar ni spelstrategiska analyser? Inte det heller, nej?

Hartmanns spelar nu ett högt spel och ni vet om att ni äventyrar ert varumärke.

//G>