Email: groundhogswe@gmail.com

onsdag 23 december 2015

Borås Industri- och Handelsklubb väntar under nästa år på storfrämmande vad gäller föreläsare. Men utan att de visste det, så hade en katt smugit sig in bland hermelinerna.

Vid det här laget så har alla följare av denna blogg förstås redan räknat ut vem katten i det här sammanhanget är: -Javisst är det Manuel Knight vi åsyfter!
Uttrycket ”katt bland hermelinerna” anspelar på att man under långa tider har kantat/brämat de kungligas mantlar med dyrbara hermelinskinn. Om körsnären vid arbetet med mantlarna är litet full-i-fan så kan h*n ju stoppa in litet kattskinn bland bitarna och på det viset lura till sig betalning för något falskt.

Nu menar inte vi att Handelsklubben i Borås försökt smyga in Manuel Knight bland litet mer namnkunniga personer som t ex Johan Trouvé, Carl Bennet, Ola Serneke och Fredrik Reinfeldt, men faktum kvarstår att Manuel Knight finns med bland de inhyrda talarna. Ironiskt nog så har Manuel Knight och Fredrik Reinfeldt träffats, men på den tiden var Manuel Knight ännu inte avslöjad som bedragare, men det är han idag och detta på grund av oss, sin fru Anne och sin svägerska Katarina.

Vi tog givetvis kontakt med Handelsklubben och här nedan kan man läsa vad vi i förra vecka skrev till dem. Givetvis informerade vi också Borås Tidning om det här. Det är en tidning som gjort sig känd för att ha en attityd med att inte dalta med kriminella eller bedragare. Det skall därför bli mycket intressant att se hur BT hanterar denna heta potatis.

Brevet till Borås Industri- och Handelsklubb:

Hej!

Vi har noterat att Borås Handelsklubb till den 13 maj 2016 har bokat in Manuel Knight som föreläsare. Så här skriver ni:

<Den 13 maj gästas Handelsklubben av Manuel Knight, inspiratör och prisbelönt talare med erfarenhet från den amerikanska armén och operation ”Desert Storm” i Irak. Manuels livsresa har gett honom unika erfarenheter och gjort Manuel till en av Europas mest efterfrågade talare inom området prestation och motivation.>

Av er presentation framgår att ni tyvärr inte fått korrekta uppgifter om honom och det som är felaktigt, är tyvärr den bas på vilken hela hans karriär vilar: Manuel Knight har ingen erfarenhet av operation ”Desert Storm”, han har nämligen tvärtemot vad han påstår, aldrig deltagit i något krig! Manuel Knight är en militär bedragare. Han har under åtta år som vanlig pansarsoldat harvat omkring i Tyskland. När resten av hans förband åkte till Irak, så blev han enligt uppgift kvar bland kasernerna i Tyskland. Han har inte genomfört några topphemliga uppdrag eller befriat olika gisslan i Europa. Bara fantasier rakt igenom.

Vi är grupp journalister som sedan i somras kartlagt honom och avslöjat mängder av hans lögner. Han har påstått sig vara utbildad psykolog -det är inte sant. Han påstått sig vara dekorerad med Purple Heart och Bronze Star -det är inte sant. Han har påstått sig ha tillhört Special Forces -det är inte sant. Han har påstått sig ha deltagit i krig i Grenada, Panama, Irak och Somalia -det är inte sant. Inte heller är det sant att han skulle vara världsmästare i karate, ytterligare en lögn, men nu närmast skrattretande i sin näpenhet: Manuel Knight är i själva verket en 2000-talets svar på Baron von Münchhausen. Båda ljuger om krigserfarenheter, Baronen för att underhålla, men Manuel Knight ljuger ihop miljoninkomster till sig genom att bluffa sina uppdragsgivare om sin bakgrund.

Sedan en tid tillbaka driver vi en blogg Manuel Knight News och den nås här: manuelknight.blogspot.se På vår blogg har vi närmare 50 artiklar som på olika sätt och med 100%-ig visshet styrker alla våra påståenden om honom. Han försöker nu radera sina falska uppgifter, men eftersom vi inom gruppen har expertis med hög kompetens, så kämpar han förgäves: Internet glömmer aldrig!

Länk till en USA-baserad organisation som fullständigt raserar Manuel Knight påståenden om att vara elitsoldat m m: http://thisainthell.us/blog/?p=62177


Länk om Manuel Knights lögner om att vara utbildad psykolog: http://manuelknight.blogspot.se/2015/12/socialstyrelsen-vill-inte-veta-av.html

Det står naturligtvis Handelsklubben i Borås fritt att boka Manuel Knight som föreläsare, men eftersom vi sett hur han ljugit för sina tidigare uppdragsgivare om sina utbildningar resp militära erfarenheter och utmärkelser, så vill vi höja vår varningsflagg. Detta i all välmening och i omsorg om ert renommé. Väljer ni att efter denna vår info till er om honom, att ändå ställa honom på scen, så hoppas vi att ni i så fall ger en annan presentation av honom än den som idag ligger ute på nätet.

Manuel Knight är en underhållande föreläsare, ingenting annat punkt
Manuel Knight förmedlar ingen verklig kunskap, han saknar helt post-gymnasial utbildning och hans [helt och hållet muntliga!] CV är ihåligt som en schweizerost.

Manuel Knight hänvisar ofta till att ha medverkat i ett SVT-program från 2007 signerat Stina Dabrowski och till att ha varit Sommar-pratare år 2008. Så långt stämmer det, men vid dessa gjordes inte minsta kontroll av de av honom lämnade uppgifterna, utan man tog hans ord för gott.

Tyvärr.

Det var SVT och SR som slarvade i faktakollen och det är deras missar som berett honom möjlighet att ljuga ihop sina historier. Manuel Knight var inte sen att ta tillfället att basera hela sin verksamhet på det utrymme SVT resp SR lämnade honom och han har omsatt dessa lögner till att bli en mångmiljonindustri i taleri..

Handelsklubben är välkommen att ta kontakt med oss och vi svarar gärna på frågor, relevanta för ärendet med Manuel Knight och allt vi hävdar om honom kan vi verifiera, glöm inte det. Vem som helst kunde ha googlat fram de uppgifter vi har tagit fram, det sorgliga är bara att ingen före oss gjorde sig besvär och det har lett till att han i över två decennier har kunnat hålla på med att ljuga om sina militära erfarenheter och utmärkelser.

God Jul!

//G”

Här nedan nu ett sorts PS:

Om man klickar på länken: http://thisainthell.us/blog/?p=62177 så syns på bild Manuel Knight hålla upp en s k challenge coin för att visa att han skulle ha tillhört Special Forces. Vi vet att han aldrig tillhört SF och har i ett blogginlägg spekulerat kring hur Manuel Knight fått tag på denna coin. Vi gissade att han antingen köpt den på Ebay eller att han stulit den. Våra gissningar var inte helt uppåt väggarna, för nu har vi fått kontakt med ägaren till den coin som Manuel Knight fräckt stoltserar med inför bl a SVT-tittare!
Vad säger nu Manuel Knight om en sådan julklapp från oss? Ägaren har kontaktat oss och önskar få tillbaka sin coin. Vi lovar att på alla sätt hjälpa till med att försöka ordna detta. Kanske vi ställer till med en högtidlig ceremoni och hyr en lokal där Manuel Knight inför publik och inbjuden press återlämnar den coin han inte är ägare till, vore inte det trevligt? Som en riktigt dickensk julsaga nästan.