Email: groundhogswe@gmail.com

söndag 6 december 2015

Varför döljer Manuel Knight detaljer på militära foton?

I olika media har Manuel Knight spridit bilder som skall vara från hans liv och de militära bilderna är intressanta ur många synpunkter, men speciellt det faktum att han mörkar detaljer som visar förbandstillhörighet eller vad han håller i handen. Vi ställer oss frågan vad han försöker dölja, eller nej det gör vi inte alls; Vi råkar nämligen veta att han INTE är vad han utger sig för att vara.

Vi har publicerat Manuel Knights DD 214 registerkort från det amerikanska försvaret, inklusive officiella dokument, och dessa visar Manuel Knights hela militära historik. Detta innebär att han var aldrig någon Special Forces eller fått några medaljer överhuvudtaget.

Bilderna han presenterar för olika medier visar precis det som framgår av de officiella registerkorten, att han tillhört en pansardivision och inget annat. Att han hanterar radiolur på en bild i Aftonbladets artikel om honom visar också att han var just det, en radiooperatör/mekaniker.

Det intressanta med dessa bilder är när viktiga detaljer mörkas, en blå tuschpenna för att mörka trianglarna på övre delen av överarmarna, medan andra bilder så förekommer inte mörkandet. Att ett etui han håller upp som ung soldat innehållandes något, vad kan inte sägas då, det blurrats.

Inom amerikanska försvaret har varje trupp en typ av märken som för dem är unik i form och/eller utseende. Exempelvis har pansartrupperna trianglar och Special Forces avbildar spjutspetsar. Dessa märken förekommer i färgglad version, men också som "subdued", dvs nedtonad, där alla starka färger plockats bort.

imagebam.com

Observera skillnaderna ovan och jämför med bilderna där märkenas form syns från Manuel Knights bilder.

imagebam.com

Vänster bild kommer från TV3's program Renées rubriker, 18 mars 2014, och den gryniga till höger kommer från SVTs Stina! 21 April 2007.

De är väldigt avslöjande vad gäller Manuel Knights militära bakgrund -ja, han tillhörde alltså en pansardivision stationerad i Tyskland. Hade han varit Special Forces hade han inte haft ett märke alls eller så hade han haft en spjutspetsform som den vi visade ovan, inte en triangel.

Men det börjar bli riktigt intressant när Manuel Knight försöker dölja bevisen för svensk media. Aftonbladet publicerade 2010/2011 en artikel skriven av Erik Olkiewicz rörande Manuel Knight, där märkena är dolda med en blå tuschpenna. Det är ingen hemlighet hur Special Forces märken ser ut, så det finns ingen anledning att dölja en sådan sak. Enda slutsatsen vi kan ta är att han försöker dölja att han är en vanlig soldat i ett pansarförband. Att dölja detta är bedrägligt och borde fått vilken journalist som helst att reagera och undra vad det är han döljer. Vi ställde oss direkt frågan när vi såg att de var överkladdade.

imagebam.com

En annat möjligt döljande hittade vi i programmet Stina! från 2007, där ser man Manuel Knight hålla upp ett etui med någonting han tycks vara väldigt stolt över. Varför blurrar Manuel Knight bort vad det är? Troligen skulle svaret vara att dölja något hemligt. Ja, avslöjande är att den troligen bara skulle innehålla en utmärkelse för de studier eller något annat han hade gjort under sin tid som pansarsoldat i amerikanska försvaret.

Vi vill fråga våra läsare, vad för något kommer i en sådan ask/etui som Manuel Knight håller upp och visar svenska folket via SVT?

imagebam.com

Delar av redaktionen bakom Groundhogs vill påstå att det verkar vara en burk Coca Cola eller något liknande, ser man på skuggan bakom det utsuddade ser man formen av vad som påminner starkt om en sådan burk. Då visar Manuel Knight på att han har humor och skrattar åt hela svenska folket och vägen till banken. Vi har kontrollerat emot alla askar för utmärkelser eller medaljer men inte hittat något som liknar det eller till den färgen Manuel Knight håller i handen, men en Coca Cola-burk liknar det.

Hur som helst har vi i tidigare inlägg visat Manuel Knights registerkort från amerikanska försvaret och därmed vet att han aldrig varit Special Forces eller fått några medaljer. Men även med de bilder han lämnat till media visar att han tillhör precis det registerkorten avslöjar, pansartrupperna. Colaburk eller ej? -Hör gärna av er om ni har några synpunkter.

PS: Att det möjligen kan vara någon av SVT:s producenter som blurrat bilden på Manuel Knight försedd med en Colaburk i handen, visar i så fall på hur bedrövligt bakvänt bolaget styrs: man får inte göra reklam för en amerikansk läsk, men däremot går det bra att göra reklam för en amerikansk bedragare!

SVT vet idag om att Manuel Knight har lurat dem, men man sitter bara tysta om detta, trots vetskapen om att man utsatts för en svindlare i mångmiljonklassen.

SVT är inte att lita på!