Email: groundhogswe@gmail.com

onsdag 9 december 2015

Socialstyrelsen vill inte veta av Manuel Knight. Det vill inte vi heller

Idag fick vi klara besked på hur Socialstyrelsen ser på Manuel Knights parasiterande på titeln psykolog. De förbjuder honom att använda den skyddade yrkestiteln.

Ända sedan början av augusti har vi försökt förmå Manuel Knight och de som använder sig av hans tjänster som föreläsare att inte snylta på titeln psykolog, men det har varit ett sisyfos-arbete: Varken Manuel Knight eller de talarförmedlare som anlitar honom har ansett bedrägeriet vara av någon betydelse, så med några få undantag så har titeln psykolog fått hänga med. Sveriges Radio tog i alla fall bort titeln i sin presentation av honom när han var Sommarpratare, men talarförmedlarna vill inte göra bättring.

Idag fick vi ett mail från Socialstyrelsen och vi klistrar in det här nedan (klicka på bilden för bättre läsbarhet):

imagebam.com

"Alltså får han inte använda sig av den skyddade titeln som psykolog i sin verksamhet eller i sitt yrke."

Som alla kan se, så förbjuder man Manuel Knight att använda titeln. Att Sverige inte kan få stopp på denne bedragares framfart visar på ett slappt förhållningssätt till vad som ändå är juridiskt möjligt: Vi har kunnat konstatera sedan 2007 stoltserar med titeln psykolog vilket han inte är berättigad till. Vi kräver därför att rättsvårdande myndigheter omgående inleder en förundersökning gällande Manuel Knights bedrägerier/bedrägliga beteende!