Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 29 december 2015

Agerar Sveriges Radio som forna Sovjetunionen? Raderar man porträtt på personer som visat sig vara misshagliga för Saken?

Under sovjettiden hände det att ”kontrarevolutionärer” och ”revisionister” raderades ur läroböckernas bildmaterial och detta drabbade t ex Trotskij. Man photoshoppade bilder även om varken tekniken eller begreppet fanns då. Vi misstänker att SR har plockat bort en bild på en person man i efterskott fått reda på är en bedragare, nämligen Manuel Knight.


Nu får vi samtidigt gardera oss, för det är svårt att veta vad en borttagen bild har visat, men vi har grävt i arkiv (som vi brukar) och då funnit ett intressant inslag i Sveriges Radios programserie Studio Ett. Det sändes 20 januari 2009 och hade rubriken: Barack Obama installeras som ny president i USA.


Utifrån innehållet i det programblocket ställer vi frågan om vad följande personer har gemensamt:Cyndee Peters, Cecilia Uddén, Erik Åsard, Willy Silberstein, Jonas Sjöstedt, Carl Bildt och vi svarar själva: De har samtliga ingått i en sorts panel där bedragaren Manuel Knight suttit med. I programmet presenteras Manuel Knight som ”psykolog och affärsman”. Det är egentligen rent förfärligt uselt av Sveriges Radio att inte bemöda sig om att göra ens de minsta kontroller av folk man bjuder in och nu står SR-producenten Magnus Westberg där med skägget i brevlådan. Vi misstänker att han litade på att andra inom koncernen gjort sitt jobb, men så var det inte. Det är Magnus Westberg som är ansvarig för att ta in Manuel Knight i panelen och även om inte Bedragare Knight den här gången fick öppna sin käft för att hylla en ”kompis” tillika överbefälhavare Barack Obama, så är det illa nog att Manuel Knight ens bjöds in.

Så tillbaka till frågan om likheterna mellan Sveriges Radio och Sovjetunionen. I SR-artikeln finns bilder bifogade. Det påstås finnas fem stycken bilder. Vi hittar Monica Saarinen och Anders Holmberg från Studio Ett. Vi hittar en president från USA. Vi hittar en skolpojke från Djakarta. Men vi hittar ingenting på Bild 3

@Magnus Westberg: Tog du möjligen bort en bild föreställande Manuel Knight?