Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 22 december 2015

Vi förlåter kyrkoherden i Järfälla och detta trots att han vände oss ryggen

Det är mänskligt att fela och vi ställer inga orimliga krav på vår omgivning, för det handlar i grunden bara om två saker: Vi önskar en god kommunikation och vi önskar ärlighet. Visar någon dessutom mod, så är det klart att vi uppskattar det, men mod är ingenting man kan kräva av sina medmänniskor, så därför gör vi inte det.


I en artikel som vi publicerade den 31 oktober undrade vi hur Krister Kappel och som är kyrkoherde i Järfälla, tänkte när han okritiskt hyllade Manuel Knight. Länk till vår artikel: 

Vi hade skrivit till honom och ville ha en dialog om hur han på sin blogg beskrev ett möte han och hans dotter hade haft med Manuel Knight, men kyrkoherden valde att inte svara. Som framgår av ingressen, så arbetar vi med kommunikation som redskap; vi tror på dialog. När ett steg tas för att få ett samtal till stånd och detta försök avvisas, så reagerar vi. Eftersom kyrkoherden genom sitt blogginlägg hade ”konfirmerat” Manuel Knights uppgifter om att ha varit elitsoldat och dessutom gått i god för att Manuel Knight bryr sig om barn och vi visste att inget av detta stämmer med verkligheten, så ville vi prata med kyrkoherden, men vi möttes av tystnad.

Nu tror vi att vi kan ha hittat förklaringen till Krister Kappels tystnad visavi oss. En av de mer oerfarna i vår redaktionskommitté har som uppgift att scanna nätet efter relevanta artiklar för denna vår blogg och fann igår ytterligare ett blogginlägg signerat kyrkoherden, om Manuel Knight. När vi hade läst inlägget, så var vi överens om att däri fanns förklaringen till varför kyrkoherden inte hade svarat oss -han tyckte nog det kändes pinsamt. Han beskriver ett möte med Manuel Knight som att en dröm går i uppfyllelse. Alla delar nog inte kyrkoherdens entusiasm för denne lögnare och bedragare, utan vill istället ta avstånd från en person som honom som plundrat kommuner och landsting på miljoner av skattepengar. Så här skriver kyrkoherden bl a:

<Föredraget som Manuel Knight höll, var oerhört inspirerande. Han har en otrolig karisma, mycket humor, ett djupt allvar och energi i massor. Det var som en blandning av en allvarlig föreläsning, viktig utbildning, skådespel och "stand-up comedy". Det tog bara några sekunder innan Manuel hade hela publiken i sin hand. Jag var alldeles fascinerad och trollbunden av hans föredrag.>
Länk till blogginlägget:  

Man ser att kyrkoherden, som man säger på engelska, ”was carried away”. Krister Kappel blev fängslad och bländad av Manuel Knight och det är han inte den förste som blir, utan sådant händer många. En församlingsledare bör å andra sidan besitta en viss vaksamhet, kalla det för en reserverad hållning och inta en avvaktade position innan h*n leder sin flock mot okända mål. Att göra som kyrkoherden i Järfälla har gjort när han stämt upp till en hyllningskör till Manuel Knights ära får nog sägas vara minst sagt obetänksamt. Vår blogg har ju visat att Manuel Knight är en skrupelfri och slugt beräknande person som brutalt utnyttjar folk i sin omgivning och här tjänar kyrkoherden i Järfälla som exempel.

Krister Kappel behöver inte gå och hoppas på att Manuel Knight i framtiden kommer att be om ursäkt för att han lurat hela svenska folket och landets alla journalister, för en hänsynslös människa som Manuel Knight är samtidigt också samvetslös. Skulle Manuel Knight pudla offentligt, så vore det i så fall för att på det viset reorganisera sina plattformar; någon egentlig ånger är han inte förmögen att känna. Vi är övertygade om att både Krister Kappel och våra bloggföljare vet vad vi menar för en sorts person vi här har att göra med.

Men nu är det Jul och vi vill lysa frid över det mesta omkring oss och därför förlåter vi kyrkoherden i Järfälla fast han inte svarade oss. Vi kan mycket väl förstå att det kan kännas obekvämt att svara oss som uppträder under anonymitet, men vi vill samtidigt passa på att deklarera att vi inte drivs av hat, utan av kärlek. Vi drivs av kärlek till Sanningen och vi vill sprida ljus där mörkrets och lögnernas makter härskar.

Vi vill också hylla kyrkoherden för hans mod att låta de båda inläggen om Manuel Knight ligga kvar på bloggen. Heder åt en sådan herde!