Email: groundhogswe@gmail.com

torsdag 10 december 2015

Manuel Knight på Nobel-middagen? -Nej, tack!

Vi kan inte tänka oss en värre katt bland hermelinerna än Manuel Knight bland bildat och utbildat folk. En chock vore det att upptäcka att Manuel Knight skulle ha bjudits in, men tyvärr har han lyckats bluffa sig in i det svenska folkhemmet genom att ljuga, så allt kan ju hända i Sverige.

Vi tänker på att just denna dag, Nobel-dagen, då samlas i Stockholm en stor mängd akademiskt skolat folk -folk som har vigt sina liv åt forskning och som hela tiden värnat vetenskaplig tradition. När man då tänker på hur Manuel Knight, en person som helt saknar både bildning och utbildning, att han står som galjonsfigur för sitt bolag Manuel Knight Academy, då vet man inte om man skall skratta eller gråta. Manuel Knight är en inbilsk person som inte har minsta anknytning till någon akademi, men som gärna vill uppvisa framgång och han tvekar då inte för att snylta på andras titlar genom att t ex påstå sig vara psykolog.

Vi har i ett tidigare inlägg här på bloggen visat hur Manuel Knight i Norge presenterar sig som militärhistoriker. Det är talarförmedlaren Athenas.no som försöker sälja honom på det viset.

Där nämner vi också namnet Janne Haaland Matlary. Det är en kvinnlig norsk professor och som forskat inom bl a försvars- och säkerhetspolitik och som till skillnad från Manuel Knight kan beskrivas som en riktig militärhistoriker och som bl a skrivit en mängd viktiga rapporter.
Här länk för att se en del av denna forskares mer än 50 publicerade arbeten: http://www.sv.uio.no/isv/english/people/aca/jannehm/

Vi ville varna henne för risken att hennes renommé skulle kunna solkas av Manuel Knights bedrägerier, så den 30 november tog vi direktkontakt med henne. Rubriken på vårt mail till henne löd:En liten försiktig varning...

Bästa Janne!

Vi ber om ursäkt för att vi under anonymitet på det här viset tar kontakt med dig och vi vill genast försäkra dig om att vi inte har några onda avsikter, utan tvärtom: Vi vill informera dig om att du olyckligtvis har hamnat ihop med en militär bedragare, nämligen Manuel Knight.

Så här är det: Vi är en grupp av freelance-journalister som gått samman för att granska Manuel Knight. Redan i augusti i år hade vi avslöjat att han ljuger om att vara utbildad psykolog. I oktober fick vi besked från USA att han aldrig varit elitsoldat och han har heller aldrig deltagit i något krig. Inte heller har han någonsin fått vare sig Purple Heart eller Bronze Star. Bara bluff alltsammans det där!

Under hösten hade vi kontakt med talarförmedlare i Sverige, men också i Norge och Finland. Vi ville informera dem om vad vi funnit rörande MK. Vi har nyligen upptäckt att Athenas i Norge har beskrivit MK som "militärhistoriker" och i sin presentation ställt honom bredvid dig, åtminstone layoutmässigt. Se här: http://www.athenas.no/militaerhistorie

Vi driver en blogg vi benämner Manuel Knight News och du finner den här: manuelknight.blogspot.se.
Idag på morgonen publicerade vi en artikel som till sitt innehåll är mycket kritisk till hur Athenas i både Sverige och Norge försöker dölja MK:s bedrägerier. Den specifika artikeln finner du här: http://manuelknight.blogspot.se/2015/11/har-norge-en-egen-manuel-knight-kan-det.html 

Vår förhoppning är att du ser detta vårt mail som ett sätt att försöka skydda ditt akademiska renommé: Att bli likaställd med Manuel Knight skulle kunna fläcka ditt rykte. Du har en imponerande mängd publikationer och vi har inom gruppen akademiker som fullt ut kan värdera dina arbeten och som därför vill "frälsa" dig från den nedsmutsning som tyvärr kommer att bli en spinoff när skandalen om MK:s allt ljugande blir offentligt. MK uppfyller tyvärr alla kriterier för att kunna beskrivas som en 2000-talets svar på Baron von Münchhausen. Det allvarliga och det som skiljer MK från BvM, det är att MK ljuger för att tjäna pengar och det har han verkligen gjort också: MK har miljoninkomster varje år.

Hoppas du kan se detta som en kombinerad varningsflagga och en utsträckt hand. Detta mail är skrivet i all välmening och vårt beslut att arbeta under anonymitet är avhängig det förhållandet att MK inte är helt ofarlig när han nu inser att hans lögner om bl a militära erfarenheter nu finns på nätet. Du är varmt välkommen att höra av dig om du har några frågor. 

Vänligen!

//G

  
Sammanfattningsvis: Den som oavsiktligt presenteras i sällskap med Manuel Knight, den personen tar en stor risk för att bli sammankopplad med dennes bedrägerier och vi vill på det här viset medverka till att Janne Haaland Matlary slipper en sådan genans.
Vi förstår inte hur Athenas.no tänker när de äventyrar en aktad akademikers rykte genom att ha med en charlatan som Manuel Knight i sin talarpool. Pengar?