Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 18 december 2015

Vi vill bestämt varna kommuner och landsting för att i fortsättningen köpa tjänster av Manuel Knight!

Det brukar vara i början av kalenderåret som hans bluffakademi Manuel Knight Academy tecknar avtal med kommuner och det är ju praktiskt att få hög likviditet redan i början av året. Men vi vill att kommunerna inför 2016 tänker sig för en extra gång, för vi har ju visat att Manuel Knight är en bedragare och vi har även visat att vi inte tänker blunda för kommunalt slöseri med medborgarnas pengar.

Det som ligger i öppen dager, det är hur vi hittills har hanterat skandalen i Östersunds kommun och det slöseri man där gjorde när man fullföljde ett avtal med en person man visste var en bedragare. Vi kommer inte att släppa Östersunds kommun förrän vi är klara med dem som där betett sig svin- och slösaktigt. En sak tror vi att tjänstemännen nu har insett: Vi kan sånt här med flerfrontskrig och vi har kapacitet att hantera krävande situationer. Det innebär inte att vi lärt oss något av Manuel Knights dravel om att ”högprestera under extrema förhållanden”, vår grupp är begåvad och utbildad, det är det som skiljer oss från en clownig charlatan som Manuel Knight.

Igår tog vi kontakt med SKL, d v s Sveriges Kommuner och Landsting (ej att förväxla med tidigare Statens Kriminaltekniska Laboratorium, numera Nationellt Forensiskt Centrum, NFC). Vi bad dem om hjälp med att sprida information om att inte anlita en person som Manuel Knight som under åratal ljugit för sina uppdragsgivare om att vara utbildad psykolog. Han har också ljugit om att vara elitsoldat i Special Forces, men det är inte straffbart i Sverige, tyvärr. Vi utgår från att SKL vet att använda sig av informella kanaler för att sprida information och varna för falska psykologer.
Vi tog direktkontakt med Eva von Scheele, förbundsjurist på SKL och bad henne om hjälp med att varna för Manuel Knight. Så här satte vi rubriken:

Sveriges kommuner och landsting har anledning att inte längre anlita Manuel Knight -föreläsaren som visat sig vara en bedragare!
-och så här skrev vi till henne:

 <Att: Eva von Scheele
Hej!

Som förbundsjurist för SKL så har du ett särskilt ansvar för att se till att kommuner och landsting inte vårdslösar med sina skattemedel på projekt eller personer som inte följer gällande regler och bestämmelser och i dessa tider behövs pengarna för mer behjärtansvärda ändamål än att t ex göda bedragare.
Vi som här skriver till SKL är en grupp medborgare, tillika journalister, som gått samman för att bl a gräva i ärenden där kommunalt slöseri med skattemedel är lika uppenbart som det är oförsvarligt. Vi har tagit oss namnet Groundhogs (grävlingarna) och vi driver sedan en tid en blogg där skyddandet av skattepengar är en av hörnstenarna.
Som ämnesrubriken visar, så är det i nuläget en speciell person vi vill utfärda en varning för och det är alltså Manuel Knight. Han är en amerikansk medborgare och tidigare pansarsoldat stationerad i Tyskland och som har gjort sig ett namn här i landet som ”f d elitsoldat i Special Forces” med erfarenheter från flera krig och varit krigsfånge hos irakier och kring allt detta turnerar han och håller föreläsningar om att ”högprestera under extrema förhållanden” -men allt är bara bluff! Han är en militär bedragare som olyckligtvis anlitas av kommuner och landsting plus att han har andra uppdragsgivare, men är i USA avslöjad som 'military poser', alltså en posör. Länk här:http://thisainthell.us/blog/?p=62177

Hade Manuel Knight på amerikansk mark livnärt sig på att ljuga om militära erfarenheter på det vis han gör i Sverige m fl länder, så hade han blivit dömd till ett långvarigt fängelsestraff; Barack Obama har satt ned foten och hårt markerat mot dem som sysslar med 'stolen valor'. Här i landet är hans lögner om militära erfarenheter i sig inte direkt straffbara, men hela upplägget är rakt igenom av bedräglig karaktär. Vi har i vår blogg visat att Manuel Knight ljuger om att vara elitsoldat etc och här är länk till den artikeln: http://manuelknight.blogspot.se/2015/11/har-ar-beviset-for-att-manuel-knights.html
Men nu är det så att Manuel Knight inte bara har utgett sig för att vara elitsoldat, utan han har också hävdat att han är utbildad psykolog -ibland formulerad som citat: ”legitimerad psykolog”. Redan i augusti kunde vi genom kontroll konstatera att Manuel Knight inte har rätt att utge sig för att vara psykolog och vi har förgäves försökt förmå honom att sluta att parasitera på en skyddad yrkestitel, men eftersom titeln sannolikt ger honom ett högre arvode när kommuner och landsting bokar in honom, så är det väl svårt för honom att sluta att ståta med lånta fjädrar. Socialstyrelsen utfärdade 2015-12-09 ett tydligt förbud för honom att använda sig av titeln psykolog och vi skrev om detta. Här länk till den artikeln: http://manuelknight.blogspot.se/2015/12/socialstyrelsen-vill-inte-veta-av.html

I vår blogg Manuel Knight News och som hittas här: manuelknight.blogspot.se har vi publicerat mer än fyrtio artiklar och alla är med syfte att informera dem som ger honom uppdrag och försöka få stopp på den omfattande miljonrullning som Manuel Knight och hans bolag Manuel Knight Academy håller på med. Både Manuel och hans fru Anne kvitterar vardera årligen ut mer än en miljon kronor. I oktober i år uppträdde Manuel Knight för Östersunds kommuns räkning och för fyra timmars pratande, så debiterades kommunen med 260 000:- +moms. Vi gjorde försök att slå larm och förmå kommunen att häva avtalet eftersom det bl a baserades på att Manuel Knight påstod sig vara psykolog, men kommunen ville inte lyssna på oss, utan istället valde man att försöka mörka hela skandalen genom att sekretressa mail. Vi vände oss till Kammarrätten i Sundsvall och man gav oss rätt; kommunen tvingades lämna ut de mail vi begärt. Kort artikel om detta:http://manuelknight.blogspot.se/2015/12/kammarratten-i-sundsvall-gav-oss-ratt.html

Vi önskar att SKL kan vara Sveriges kommuner och landsting behjäpliga genom att presentera en varning för att okritiskt och för dyra pengar anlita föreläsare vars syfte inte är att förmedla kunskap, utan mer att uppträda som underhållare. Manuel Knight har under många år kunnat hänvisa till att år 2008 ha varit Sommar-pratare, men där och då fick han under mer än en timmes tid sitta och ljuga rakt ut i etern: Ingen SR-producent hade bemödat sig att be honom om verifikat, utan man tog hans ord för gott. Det var dumt och naivt gjort av Sveriges Radio.
Nu hoppas vi att Sveriges kommuner och landsting i fortsättningen väljer att tacka nej till Manuel Knight, för det finns i dagsläget mer angelägna behov att täcka än att fylla en bedragares bankkonto.
Det kan inte vara rimligt att år efter år kunna turnera och påstå sig vara psykolog och därigenom mjölka kommuner på miljoner, utan att detta blir granskat. Nu vet ni på SKL hur landet ligger och att Manuel Knight är en bedragare och vi hoppas därför att ni ser vad som behöver göras.

Med tack på förhand!

//G>